Problém s HTčkem
- Zerox
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém s HTčkem
Koupil jsem nedávno novej comp:Foxconn 865PE, P4 Prescott HT 3GHz 1MB cache FSB800MHz,2*512MB DDR dual,ATI RADEON9600XT, 80GB Seagate SATA,300W zdroj, ale včem mam problém. Týká se to hry DOOM3, když mam zaplí HTčko, tak se hra po nějaký době sekne(nikdy to není po stejný době) a jediný co pomůže je tvrdej reset. Jakmile HTčko vypnu, tak hra funguje bez promlémů. Včera jsem domu přitáhnul další hry a dělala to ten samej problém, ale když hraju demo NFS UNG 2, tak je všechno OK. Udělam jsem udpage BIOSu, a vlastně všeho co jen šlo "vylepšit", ale nic, tak nevim čim to může bejt. Zkuzte mi nějak poradit.Dik. P.S.: nevíte, kde by se dal koupit wind-tunel??
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Zerox
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
70°C je strašně moc ! Při téhle teplotě už mám nastavenej nouzovej shutdown...Zerox píše:Teplota při zátěži je kolem 70C s vyplim i zapnutym HT. Mam tam boxovanej hladič a větrák pro odvod tepla z bedny. Zvednout voltáž by nebyl špatnej nápat, ale v BIOSu to nejde nastavit, tam můžu nastavovat jenom FSB.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Zerox
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no jestli to neni enermax nebo aspon fortron, tak to teda podle me nestaci... a 70 JE moc... i kdyz u prskota to zase neni tak hrozny...Zerox píše:Moc to asi je, ale to přece nemůže mit vliv na to jestli HT je zapnutý nebo ne. Přemýšlim jestli by to nemohlo byt zdrojem, ale podle mě 300W by mohlo stačit nebo jestli to není základní deskou?!
check this:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- El Hielo
- Začátečník

Teplota nemusí mít vliv na to jestli je zapnuté HT nebo ne, ale teplota může mít vliv na zapnuté HT. Taktéž na to má vliv napáhecí napětí. Možná to s HTčkem prostě chce víc šťávy. Pro nastavení voltage by měly být i nějaké softy, ne? Windtunel na czechcomputer tojí zkoro 400. Je to lepří si ho udělat.
CPU P4 540 3.2GHz, MB MSI 915G Neo2-Platinum, VGA GF 6600GT, RAM 533 512MB DDR2, HDD 2*Maxtor 160 SATA, DVD Asus 1604P
- lisum
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To víš, že ne...lisum píše:ja teda nevim; ale podporuje doom3 ht?
aplikace tuhle vec musi umet a fakt netusim jak sou na tom hry s podporou ht
Blbost. Prescott topí víc, takže se musí víc chladit. 70°C znamená, že se chladí blbě...lisum píše: 70° je dost; ale prescott proste tak topi

- lisum
- Začátečník

- Wiruz
- Pokročilý

pri plnem zatizeni o podpore HT se zvedne teplota i mne a ot asi o 2-4°C , ale d3 vyuzije jen jednu cast cpu (teda spise 99% a 1% zustane volny pro pripadnou dalsi aplikaci, tudiz se teplota trosicku snizi) ale i tak bych to videl na problem s chlazenim, nebo se zdrojem
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Stano K.
- Středně pokročilý

ked ti problemy robi teplota takZerox píše:Teplota při zátěži je kolem 70C s vyplim i zapnutym HT. Mam tam boxovanej hladič a větrák pro odvod tepla z bedny. Zvednout voltáž by nebyl špatnej nápat, ale v BIOSu to nejde nastavit, tam můžu nastavovat jenom FSB.
nechaj skrinku otvorenu, teplota urcite klesne
a mozno sa ti vyriesi problem, ked nechces mat otvorenu skrinku tak potom pridaj dalsie vetraky
( HT enable max 50C pri zatazi,
teraz mam otvorenu skrinku ale prave mam objednane dalsie pridavne vetraky: 4ks)
- Zerox
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zkusil vyměnit grafiku a hra mi funguje bez promlému i s HTčkem. Dal jsem tam sice G4 MX 440 AGP 8x 64MB, ale to jenom na zkoušku. Tak nevim jestli to není tim že se ta grafika(ATi 9600XT/TD 128MB DDR) nemá ráda s HT. ještě dneska vyměnim zdroj a dam tam 400W fotron a uvidim co to bude dělat.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
wow!Zerox píše:tak jsem zkusil vyměnit grafiku a hra mi funguje bez promlému i s HTčkem. Dal jsem tam sice G4 MX 440 AGP 8x 64MB, ale to jenom na zkoušku. Tak nevim jestli to není tim že se ta grafika(ATi 9600XT/TD 128MB DDR) nemá ráda s HT. ještě dneska vyměnim zdroj a dam tam 400W fotron a uvidim co to bude dělat.
Burn in hell.
- Zerox
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem vyřešil problém. Vyměnil jsem desku(gigabyte 865PE 1000 pro-g
... takže problém nebyl v HT, ale v konfliktu mezi deskou a grafikou. Navíc jsem vyměnil i zdroj za 400W fotron s 12cm větrákem. Zajímavý je že deska mi píše nižší teplotu než ta předchozí... při zátěži je max. 55C při zavřený bedně.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ono nie je dolezite, ci doom3 podporuje HT alebo nie, pretoze HT sa vyuzije pri comkolvek co je 3D pretoze aj ovladace potrebuju pracovat s procesorom >> uz mame dve paralelne aplikacie
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je blbost, co říkáš... V multitaskingovém OS jede paralelně spousta programů (otevři si Task Managera a koukni se), ale ať je procesor s HT, nebo ne, normálně se všechny procesy dělí o procesorový čas mezi sebou (respektive je jim přidělován schedulerem kernelu v závislosti na prioritě procesu). HT se nevyužije při ničem, co není přímo stavěné pro SMT/SMP. Tzn. pokud Doom 3 nevyužívá HT (jakože nevyužívá), tak se s ostatními procesy normálně dělí o procesorový čas a o nějakém HT nemá ani páru.EGRES píše:ono nie je dolezite, ci doom3 podporuje HT alebo nie, pretoze HT sa vyuzije pri comkolvek co je 3D pretoze aj ovladace potrebuju pracovat s procesorom >> uz mame dve paralelne aplikacie