Prime95 a chyba.
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Ikarie
- Začátečník

-
Prime95 a chyba.
Při spuštění programu Prime95 mi vždy po nějaké době (asi po 1 min. někdy po dvou) vyskočí chyba. Nic není přetaktováného. Ani GK, RAM, nic. Chci se zeptat, jesli může tuto chybu způsobovat i něco jiného nebo pouze a jenom CPU.
Díky za informace.
Díky za informace.
- RYAN
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
moze to byt aj teplotou CPU.Dotkni sa prstom pasivu ci tam udrzis prst ked nie tak chlad 
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
PRIME vicemene testuje PC pri velkem zatizeni (zamerne nepisi maximalnim), pri takovem vykonu jsou kladeny pozadavky na procesor (diky tomu se taky PRIME pouziva pri pretaktovavani na zjistovani stability) ale tez zde hraje roli pamet RAM, casti deska a zdroj...pocitac je jeden velkej komplet kde by jedna cast bez druhe nemohla existovat (kdo provozuje procesor bez zakladni desky, nebo zakladni desku bez zdroje toho lituju
) a jedina moznost jak zjistit kde je zakopany pes je zkouset... takze zkus podtaktovat procesor (snizit FSB, tim pomuzes zaroven i pametem a desce) a v druhe rade pujcit si od kamarada jiny zdroj...postupnym zkousenim nakonec zjistis kde je zakopan pes 
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Boin
- Začátečník

-
- orange_juice
- Začátečník

-
- R2D2
- Začátečník

myslim že otevření pipeline na gk se nedá považovat za taktováníorange_juice píše:píšeš že nemáš nic přetaktovaný a přitom máš v podpise ATI Radeon 9500@9700 takže jak teda?
jinak s tím prime95 ted zrovna řeším stejnej problém
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ikarie
- Začátečník

-
Paměti jsem projížděl Memtestem. Jedna byla vadná, tak putovala na reklamaci. Ta druhá je OK (snad). V tento okamžik nemám ani odemkuneté pipelines na GK.
Zkoušel jsem CPU i podtaktovat, ovšem ani to nepomohlo. Dle mého názoru se CPU nepřehřívá. Na chladiči se dá udržet ruka zcela bez problému a čidlo ukazuje okolo 50°C. S chladičem na chipsetu ut je to o něco horší. Ruka se na něm nedá moc dlouho udržet a při měření externím čidlem byla na povrchu chladiče toplota okolo 65°C. Někde ve fórech jsem se dočetl, že by to neměl být problém.
Při běžné práci ve Win XP se PC nechová nijak zvláštně. Avšak jakmile spustim 3DMark nebo nějakou hru do 30 min. se vždy něco přihodí. Hra spadne do Win, objeví se modrá obrazovka, nebo se rovnou resetne. Výjimečně se objeví nějaká hláška, že je problém s ovladačem GK. Ovšem opravdu velmi výjimečně.
Zkusel jsem naformátovat disk a vše znovu nainstalovat, ale nepomohlo to!
Rád bych experimentoval s výměnou součástek, bohužel nemám možnost, od koho si je půjčit. Nevíte někdo jestli někde v Praze není možné si nějaké komponenty za nějaký rozumný poplatek vypůjčit?
Díky za info.
Zkoušel jsem CPU i podtaktovat, ovšem ani to nepomohlo. Dle mého názoru se CPU nepřehřívá. Na chladiči se dá udržet ruka zcela bez problému a čidlo ukazuje okolo 50°C. S chladičem na chipsetu ut je to o něco horší. Ruka se na něm nedá moc dlouho udržet a při měření externím čidlem byla na povrchu chladiče toplota okolo 65°C. Někde ve fórech jsem se dočetl, že by to neměl být problém.
Při běžné práci ve Win XP se PC nechová nijak zvláštně. Avšak jakmile spustim 3DMark nebo nějakou hru do 30 min. se vždy něco přihodí. Hra spadne do Win, objeví se modrá obrazovka, nebo se rovnou resetne. Výjimečně se objeví nějaká hláška, že je problém s ovladačem GK. Ovšem opravdu velmi výjimečně.
Zkusel jsem naformátovat disk a vše znovu nainstalovat, ale nepomohlo to!
Rád bych experimentoval s výměnou součástek, bohužel nemám možnost, od koho si je půjčit. Nevíte někdo jestli někde v Praze není možné si nějaké komponenty za nějaký rozumný poplatek vypůjčit?
Díky za info.
- Ikarie
- Začátečník

-
Myslíš, že je slabý zdroj? Mohu klidně nechat monitorovat napětí na jednotlivých větvích pomocí MainBoadr monitoru, ale hodnoty mi moc neřeknou. Jediné co jsem z toho schopen vyčíst je to, že hodnoty se při zátěži změní (myslím tím, že jsou jiné, než když je PC v klidu). Ovšem jestli je to ještě v toleranci nebo ne, to nevím.Boin píše:Taky je možný že máš zakladní časování RAMek nastavený blbě, ale myslim spíš zdroj.
Pokud by mi k tomu někdo podal vysvětlení, mohu to sem klidně vhodit.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
300W zdroj musi stacit bez problemu,vypada to na pamet zkus i tu druhou,muzou bej nekompatibilni s deskou a nepojedou ti.Postupuj nasledovne:
1.Dej vsechno v biosu na default (CPU Multi,FSB,Pameti by SPD,napeti CPU)
2.stahni si posledni memetst86 1.30 a udelej si disketu nebo cd a nech testovat minimalne hodinu,aby test prosel bez chyb alespon 3x,pokud ti hodi chybu zkus jeste pamet prehodit do jineho slotu to taky nekdy pomuze,pokud nebudou ani po hodine v memetestu chyby najed do win a zpust 3dmark03 - CPU test a nech ho bezet dokola alespon 20 minut,pokud pocitac nespadne tak by to nemelo byt ani v pameti ani v cpu.Pokud spadne,zkontroluj chladic,to ze je vlazny muze byt prave dukaz ze je spatne nasazen.
1.Dej vsechno v biosu na default (CPU Multi,FSB,Pameti by SPD,napeti CPU)
2.stahni si posledni memetst86 1.30 a udelej si disketu nebo cd a nech testovat minimalne hodinu,aby test prosel bez chyb alespon 3x,pokud ti hodi chybu zkus jeste pamet prehodit do jineho slotu to taky nekdy pomuze,pokud nebudou ani po hodine v memetestu chyby najed do win a zpust 3dmark03 - CPU test a nech ho bezet dokola alespon 20 minut,pokud pocitac nespadne tak by to nemelo byt ani v pameti ani v cpu.Pokud spadne,zkontroluj chladic,to ze je vlazny muze byt prave dukaz ze je spatne nasazen.
- Ikarie
- Začátečník

-
- Ikarie
- Začátečník

-
Takže, problém se nakonec vyřešil. Byly to paměti! Je to však záhada. V memtestu je to v pohodě, ale ve Win při 3D režimu to nějak zlobí. Nejzajímavější na tom je, že při použití novějších pamětí stejných parametrů a stejného výrobce, je vše v pořádků.
No, byly to nepříjemné peripetie, ale mám to za sebou!
No, byly to nepříjemné peripetie, ale mám to za sebou!