Minolta Z1 nebo CANON A80?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Tpol7
Nováček
Nováček

Minolta Z1 nebo CANON A80?

Příspěvek od Tpol7 »

Co myslite ze je lepsi,pripadne nevite kde bych na tyhle dva fotaky nasel nakou recenzi??
Soji oba dva stejne takze tezke rozhodovani :cry:
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Co je lepší nevím, recenze jsou tady:
http://www.dpreview.com
vss Vodnik DrC+ (kp)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

diky.. uz je rozhodnuty. na 90% Canon A80.
Tpol7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tpol7 »

Zas tak rozhodnuto neni ;)
Zkousel jsem si A70 a neni nic moc,ale oto ted nejde,chci se zeptat jestli je ten opticky zoom tak velka vyhoda,zkousel jsem OLYMPUS 740 a je taky pekna.
Nejvedsi vyhoda A80 je ze ma CF (jsou levny) a ten vyklapeci displey,jinak je to normalni A70 obohacena o 1 Mpixel.
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

S A70 jsem fotil v létě 2 měsíce (asi 1600 fotek) a naprosto z něj nejsem nadšenej, kvalita docela bídná a 3x zoom je strašně málo. Já rozhodně preferuju něco se zoomem min.6-8x - momentálně váhám mezi Fuji S5000 a Panasonic DMC-FZ10.
vss Vodnik DrC+ (kp)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zoom je otazkou vkusu... i treba 300D ma jen 3x zoom a je to bozi fotak... minoltu Z1 jsem opustil, hrozny smejd... jeśte koukam po C5060
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Zoom není otázka vkusu, ale pohodlí - bez něj se občas hrozně nalítáš. A to že má 300D 3x zoom si děláš doufám legraci - to chceš tvrdit, že je zoom 3x s objektivem 14mm i třeba 600mm?
vss Vodnik DrC+ (kp)
Tpol7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tpol7 »

Byl jsem po Praze si pekne osahat vsechny fotacky a je mi uz jasne ze 10x zoom je na prd. Aby se vyuzil musite mit stativ a u takove Z1 ktera vazi pul kila je pak takove presne zamereni s vyuziti toho 40x zoomu nocni mura.

Takze je rozhodnuto A70 nebo A80 podle toho jak bude jezisek stedry.

PS: jinak hoooodne pekny je OLYMPUS 400 malicky a elegantni,jen skoda ze nenahrava to video se zvukem a ze ma tak drahe ty pameti.
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

10x zoom je zcela v pohodě, nehledej problém ve foťáku, ale v ruce :) A co třeba takový Panasonic Lumix s 12x zoom a optickým stabilizátorem?
vss Vodnik DrC+ (kp)
mixal
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mixal »

moja rec :-)
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Vodnik píše:Zoom není otázka vkusu, ale pohodlí - bez něj se občas hrozně nalítáš. A to že má 300D 3x zoom si děláš doufám legraci - to chceš tvrdit, že je zoom 3x s objektivem 14mm i třeba 600mm?
s tim bajonetem co EF-S co je k EOS D to ma v prepoctu 28-90... :P , jinak si k nemu muzes koupit co chces, klasicky EF... vyhoda vymenych objektivu... ale bude te to stat sileny prachy... nevyhoda vymenych objektivu.

jinak nekvalitni 10x zoom s velkou distorzi bych mel min rad nez perfektni 3x. 10x opticky zoom v pohode udrzis..., panasonic je jen 2mpix, ted vysly novy...ale uz je neresim....

Z1 jsem opustil, A80 taky..., C750 taky (ale neni zla)

Posledni ve vyberu zustal Olympus C5050 a C5060. potrebuju sirokouhlej... tzn. C5060, ale 5050 ma lepsi svetelnost... o dost... takze predsadku..mhmm, prachy navic. Jeste zkusim sehnat v rakousku Minoltu A1 (v nemecku je pry cca za 25000), coz bych asi nejradsi...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Dobrý recenze najdes na www.digineff.cz
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Wiruss píše:Dobrý recenze najdes na www.digineff.cz
mno.... :wink:

ja radsi zahranicni weby s 20 strankovou recenzi a haldou fotek s popisama parametru. Finalne byla schvylena C5060... takze nekdy po Vanocich bude doma :-D
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

ICE píše:
mno.... :wink:

ja radsi zahranicni weby s 20 strankovou recenzi a haldou fotek s popisama parametru. Finalne byla schvylena C5060... takze nekdy po Vanocich bude doma :-D
Mno ale on chtel nejake v cestine...

Jo taky bych ho bral, sice nemusim ty Olympusovsky optiky... Me se hozne libi ta nova zrdcadlovka od Panosonicu Lumix FZ10, ale na trhu bude az od Unora...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Wiruss píše:
ICE píše: mno.... :wink:

Mno ale on chtel nejake v cestine...

Jo taky bych ho bral, sice nemusim ty Olympusovsky optiky... Me se hozne libi ta nova zrdcadlovka od Panosonicu Lumix FZ10, ale na trhu bude az od Unora...
co mas proti olympusovskym optikam??? me zdaji dost slusny.. starsi 5050 mela svetelnost od 1,8 coz je myslim docela slusny... C5060 ma od 2,8, ale je sirokouhla a rychlejsi... btw, po tom co jsem videl fotky z minolty A1 tak me na minolty presla chut... tak sileny sum jsem nezral... a to prakticky na kazde fotce...
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Vrátím se k původní otázce,jestli minoltu nebo canon,řešil jsem úplně stejné dilema a teď,už delší čas vlastním minoltu.Po čtyřměsíční zkušenosti si myslím že jsem udělal dobře.Takže určitě minoltu!
offler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od offler »

tak o tom bych pochyboval.... oni ty fotaky vychazeji vsechny nadherne, skvele... ale obcas to neni vubec pravda, pan Neff si obcas hodne protireci. Ano... je to takovy minibuh a ja ho fakt v oblibe nenam, ale musim se smat jak lidi jdou za nim jak ovecky.. :)

www.dpreview.com

tomu rikam recenze!!!!
siTE under c0nstructi0N:: offler.org
IT/digital foto-video/Playstation 2 etc.

shop~forum~secondhand
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

offler píše:
tak o tom bych pochyboval.... oni ty fotaky vychazeji vsechny nadherne, skvele... ale obcas to neni vubec pravda, pan Neff si obcas hodne protireci. Ano... je to takovy minibuh a ja ho fakt v oblibe nenam, ale musim se smat jak lidi jdou za nim jak ovecky.. :)

www.dpreview.com

tomu rikam recenze!!!!
hehe... v tomhle s tebou sohlasim... :) + jeste nektere linky na kter dpreview odkazuje... nekrery "recenze" mi pripadly jako opsany datasheet... zabaleny do omacky o luxusnim sperku atd... (ixus)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“