Chybné přehrávaní audio CD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Zapalkam
- Nováček

-
Chybné přehrávaní audio CD
Zdravím,
mám na níže uvedené sestavě nainstalované 2 mechaniky - jedna CD-ROM Sony CRX 220E a nově DVD Sony DRU 710 (obě v režimu master, HDD je SATA).
Objevuje se a přetrvává stejný problém - při přehrávaní CD audio disků - jen audio - je u každého disku patrné jakoby přeskakování stop - podobně jako u poškrábaných vinylů. Nejedná se chybu CD disků - kontrola disku (Nero) je bez chyby - a problém hlavně dělají obě mechaniky s různými disky. Sestava je uvedena dole. Ze sw tam mám Nero 6 (dodávaný standardně s DVD Sony), Creative Media Player od SB Audigy karty a standardní WinXP SP2. Napadá Vás něco ? (zkoušel jsme reinstalaci, vyměnil jsem silnejší zdroj). Jinak se mechaniky chovají zcela standardně - vypalování i přehrávaní DVD a datových disků bez problémů.
mám na níže uvedené sestavě nainstalované 2 mechaniky - jedna CD-ROM Sony CRX 220E a nově DVD Sony DRU 710 (obě v režimu master, HDD je SATA).
Objevuje se a přetrvává stejný problém - při přehrávaní CD audio disků - jen audio - je u každého disku patrné jakoby přeskakování stop - podobně jako u poškrábaných vinylů. Nejedná se chybu CD disků - kontrola disku (Nero) je bez chyby - a problém hlavně dělají obě mechaniky s různými disky. Sestava je uvedena dole. Ze sw tam mám Nero 6 (dodávaný standardně s DVD Sony), Creative Media Player od SB Audigy karty a standardní WinXP SP2. Napadá Vás něco ? (zkoušel jsme reinstalaci, vyměnil jsem silnejší zdroj). Jinak se mechaniky chovají zcela standardně - vypalování i přehrávaní DVD a datových disků bez problémů.
Athlon XP 3000+ (333FSB), Arctic Cooler Silent Copper - TC2 rev 2, Abit NF-7-S (Rev. 2), 1024 MB DDR2 PC2700 Kingston, Sapphire Radeon 9600XT AC ATI Silencer 2, LCD Hyundai Q15, zdroj Sweex Dual Fan Gold 450W, SoundBlaster Audigy ES, CDRW Sony CRX 220E, DVD-RW Sony DRU 710A
- zombux
- Odborník PCT

- Zapalkam
- Nováček

-
Je to přes IDE - obě mechaniky - a jedná se o originální CD audio disky - nepřepálené.
Athlon XP 3000+ (333FSB), Arctic Cooler Silent Copper - TC2 rev 2, Abit NF-7-S (Rev. 2), 1024 MB DDR2 PC2700 Kingston, Sapphire Radeon 9600XT AC ATI Silencer 2, LCD Hyundai Q15, zdroj Sweex Dual Fan Gold 450W, SoundBlaster Audigy ES, CDRW Sony CRX 220E, DVD-RW Sony DRU 710A
- zombux
- Odborník PCT

- Zapalkam
- Nováček

-
Jo, jsou tam drivery z disku od n-vidie - pokud tomu rozumim, tak je zkusit odinstalovat a dat tam default WinXP ?
- zombux
- Odborník PCT

- Zapalkam
- Nováček

-
Stále stejný problém - stále stejné oblasti disku na obou mechanikách - přeskakování stop.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Zapalkam
- Nováček

-
Díky za odpovědi, CD jsou různá - např. novější od Sinead OĆonnor, 2003, ale dělají to i starší. Stejný problém dělají všechny přehrávače CD audio co tam mám (Windows Media Player 9, již uvedeny Creative Audigy, a i přehrávač na CD v NERU 6). Zkusím ještě stáhnout nejnovější ovladače čipsetu od N-Vidie - no a pak, pokud nebude úspech reinstalovat Win XP (DVD mechanika byla vložena dodatečně). DMA je zapnuto u obou mechanik. Zajímavé, že DVD disky jedou zcela bez potíží.
Zkusím co jsem napsal, pak se ozvu.
Zkusím co jsem napsal, pak se ozvu.