Sestava s AMD64 - váš názor ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Smith píše:Monitor určitě LCDčko, kupovat CRT nemá smysl, LCDčko je 100x lepší i když je třeba drahší než to CRT, ale i tak se hodně vyplatí!
Já osobně už bych nikdy nekoupil CRT!

ad Digitaldoom: ten Aopen má aspoň 350W kvalitní zdroj.
Třeba na CAD aplikace bude lepší CRT, sice LCD je dobrý ale ne v ceně!
Spíš bych vzal nabušenější grafiku a disk, ale to je každýho volba...muj názor je to vrazit jenam.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

můj názor je taky zřejmý funkčnost a výkon především :)....

:) CRT zobrazuje velmy slušně a LCD zatim mě v ničem nepřesvědčilo že bych ho měl kupovat.... To samé case 400W EC zdroj mi zvládá všechno v pohodě, nevidim důvod proč kupovat dražší (a to mám P4).nebo hodláš sestavovat server???...větrák v něm sem stejně hned vyměnil za AC tc takže je tichej maximálně....a bedna??? ta je pod stolem upravil sem si jí (plexi, větráky, windtunely,řezby).... no a pak někteří lidé čučí do monitoru :oops: mno ale kdybych si koupil bednu za 3000,- asi bych si jí taky vystavil vedle monitoru :oops:

No každopádně za 40 000,- se dá složit více než dobrej PC .... i kdybych pak měl ty součástky naskládat do bedny od banánů :)no ty za svejch 40 000,- složíš...ehm lepší kancelářkou sestavu... tůhle sem viděl hezkej PC támhle v Carfuru měl taky LCD taky A64 sice jenom 512Ram grafiku 5700 ale disk 120 a k němu multifunkční zařízení bednčky myšl a klacesnice a za 39 990,- určitě by si nad ní měl zauvažovat... :) :lol: :wink:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Boin píše:
Smith píše:Monitor určitě LCDčko, kupovat CRT nemá smysl, LCDčko je 100x lepší i když je třeba drahší než to CRT, ale i tak se hodně vyplatí!
Já osobně už bych nikdy nekoupil CRT!

ad Digitaldoom: ten Aopen má aspoň 350W kvalitní zdroj.
Třeba na CAD aplikace bude lepší CRT, sice LCD je dobrý ale ne v ceně!
Podívej se třeba na LCDčka Eizo, které jsou speciálně udělané pro CAD.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Smith píše: Podívej se třeba na LCDčka Eizo, které jsou speciálně udělané pro CAD.
Já v Cadu dělam :) ale ty LCD u kterejch by se dal CAD provozovat dobře jsou fakt jiná cenová kategorie :) 19CRT je fakt pro normálního člověka a VŠ studenta lepší :)
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Smith píše:
Boin píše: Třeba na CAD aplikace bude lepší CRT, sice LCD je dobrý ale ne v ceně!
Podívej se třeba na LCDčka Eizo, které jsou speciálně udělané pro CAD.
LCD ve spojení se značkou Eizo představuje ošklivé sumy :D
Bavíme se o standartních LCD.
Myslim že když kupuje človek novou mašinu, tak už by to chtělo aby se mu nesekal Doom3...teda jestli je to mířený jako herní sestava....ale za tyhle prachy to snad ani jinak myšlený bejt nemůže...
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Jiri Drak píše:Vzdavat se 512MB RAM je nesmysl, to si radsi kup nejaky obycejny case za 1500,-
A grafika mi tam taky moc nesedi, radsi bych tam videl 9800PRO nebo 6600GT AGP :wink:
sry ale mam skoro stejnou sestavu a 64 3000+, msi neo2 fir, 512 ram (na dchannel kaslu) leadtek A350XT TDH 128 MB, pak dva hadry a dvd a cdrw, a ten sitovej 400 W zdroj to neuthane, pravda je ze eurocase ma mouna lepsi zdroje nez KME, respektive system we woknech utahne, ale kdyz de grafika do 3d modu vydrzi tam chvili a pak se podtaktuje, takze asi tak, v poneli du vyplaznout 1600 za fortona
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

LOVIT píše:sry ale mam skoro stejnou sestavu a 64 3000+, msi neo2 fir, 512 ram (na dchannel kaslu) leadtek A350XT TDH 128 MB, pak dva hadry a dvd a cdrw, a ten sitovej 400 W zdroj to neuthane
Podobná sestava (s K8N Neo a 1GB RAM, 2xHDD, CDRW a DVDRW, 5900) mně chodila naprosto bezproblémově s EC 350W a Lemra má navíc na stejným trafu (deska K8VSE od Asusu a podobný "doplňky") to samý a navíc ještě Raptora :wink:
Na "Shit No.1" mám teď EC 450W a za ty prachy (cca.1150Kč) - doporučuju :roll:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Digitaldoom píše:
Smith píše: Podívej se třeba na LCDčka Eizo, které jsou speciálně udělané pro CAD.
Já v Cadu dělam :) ale ty LCD u kterejch by se dal CAD provozovat dobře jsou fakt jiná cenová kategorie :) 19CRT je fakt pro normálního člověka a VŠ studenta lepší :)
Ono taky záleží na tom, co v tom CADu člověk dělá, jestli v CADu (AutoCadu) dělá jen nějaké úlohy do školy a podobně, tak mu stačí i obyčejné LCDčko. Pokud dělá v CADu profesionálně tak je jasné, že pak ten člověk investuje do LCDčka od Eiza, které je stavěné přímo na CAD.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Tak mám nový návrh, který je zřejmě konečný, repráky se zatím kupovat nebudou:
CPU: AMD 64 300+ socket 939
MB: MSI K8N Neo2 Platinum nF3
RAM: 2x512 MB Kingmax 500MHz CL3
VGA: MSI RX9800 Pro
HDD: Hitachi 7k250 SATA 80GB - zatím bude stačit. Až nebude, koupí se 160
Mechaniky: NEC ND-3500A black
Disketovka 3.5" černá
Case: AOpen H700B 350W
Kláveska: Microsoft Natural MultiMedia Keyboard OEM US+přelepky
Myš: Microsoft Intellimouse Optical OEM

Monitor: LG L1730SSNT (17" LCD) - 9 707 Kč !
Tiskárna: HP Desk-Jet 3745 - na ten jeho tisk absolutně dostačuje

Celková cena: 42 499 Kč
Zdroj cen: EuroPC
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“