Zdar, mám dva problémečky:
1. dennodenně mi přichází na ICQ nějaký spam - vždy něco od nějakého smyšleného ženského jména, tentokráte něco jako "This is Santa Claus" nebo něco v tom smyslu..
Otázka je, jak se tomu bránit, když chci nechat povolit spojení i pro jiné usery, než jsou na mým contact listu. Používám Mirandu 0.3.3.1. Uvedený spam mě vždycky požádá o authentitifikaci, vždy to samozřejmě odmítnu, ale i tak musím to vždycky odklikat atd.. otravuje to ..nevíte, jak se toho zbavit ?
2.
Potřebuju rozjet ICQ i na jiným počítači, nicméně zapoměl jsem heslo a password retrieval mi nefunguje, zřejmě proto, že jsem při založení icq účtu zadával mail, kterej už mám momentálně zrušenej. Nevíte, jak se k tomu heslu dostat? Mě napadá snad jen kontaktovat adminy ICQ, ale nevím, jak je to přitom globálním charakteru icq realizovatelný. Napadá mě nějaká šikovná utilitka, která by dokázala přečíst "hvězdičky" , které se místo hesla zobrazují. Nevíte o nějaký ?
ICQ spam a heslo
- shadow
- Středně pokročilý

ICQ spam a heslo
show must go on..
- Spectral
- Středně pokročilý

-
1. Spam mi nechodí, tudíž neporadím.
2. Pokud to máš nainstalované pod WinXP, tak ti žádný program na odhvězdičkování (co znám) nepomůže, XPéčka proti tomu mají pojistku. Zkoušel jsem to.
Já bych to řešil tak, že bych si v nastavení ICQ -> Change my details -> Main změnil Primary Mail na nějaký funkční a opětovně použil Password Retrieval.
(uvedený postup platí pro ICQ 2001b, v Mirandě si tu změnu mailu budeš muset najít sám)
2. Pokud to máš nainstalované pod WinXP, tak ti žádný program na odhvězdičkování (co znám) nepomůže, XPéčka proti tomu mají pojistku. Zkoušel jsem to.
Já bych to řešil tak, že bych si v nastavení ICQ -> Change my details -> Main změnil Primary Mail na nějaký funkční a opětovně použil Password Retrieval.
(uvedený postup platí pro ICQ 2001b, v Mirandě si tu změnu mailu budeš muset najít sám)
Veterán
- shadow
- Středně pokročilý

Teď jsem to checknul v nativní icqlite a email tam mám správnej. zřejmě jsem ho už během posledních měsíců změnil, aniž bych si to teď už uvědomoval, nicméně password retrieval pořád nefungujeSpectral píše:1. Spam mi nechodí, tudíž neporadím.
a ohledně toho spamu, snad mě pomůže tento spamfilter
http://www.miranda-im.org/download/deta ... ile&id=791
show must go on..
- Arius
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- gorge
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
používam mirandu a mám na ni plugin Stopspam. funguje na principu, že si nastavíš, zda ti můžou psát jen uživatelé v kontakt listu, nebo povolíš to i cizím. v tom případě je to ošetřené tak, že když ti někdo cizí pošle zprávu, tak plugin mu bez tvého vědomí odešle zprávu, že máš zapnutou ochranu proti spamu a že ten dotyčný uživatel ti musí poslat potvrzení, že se nejedná o robota, ale o živého člověka. ten dotyčný to slovo musí opsat a poslat ti ho. když ti ho pošle, tak pak uvidíš i jeho předchozí zprávu. funguje to prefektně!!!!!
CPU: Barton - AQXEA 0331 SPMW 2500+@3200+ (200x11.5) (1.65V); MB: Epox 8KRA2I - BIOS 28.8.2003; RAM: Kingston HyperX CL2 - 400MHz - 512 MB CL 2,0 2-2-6; COOL: CPU - Arctic Cooling Copper Silent 2 TC Rev 1, NB - CPU BOX Copper Athlon, Cooling IN - Titan Cooler, OUT - 4x Arctic Cooling Fan Pro TC, PASTA - Arctic Cooling Silver; HDD: Barracuda V Plus ST380023AS SATA; CD ROM: Teac CD-W540E Firm - 1.0H; DVD ROM: Toshiba SD M1502:; Sound: SB LIVE! Player 5.1; VGA: MSI GF4 4200 128MB TV-OUT; TV Tuner: Genius VideoWonder PRO III; MON: VideoSeven N110S 19"; CASE: AOpen H700B; POWER: Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF);