Ma to cenu?
Moderátor: CageJ
- Otik
- Nováček

-
Ma to cenu?
Mam Pentium 200MMX a pod linuxem si poustim filmy. Zvukovku mam isa opti930, ma cenu nahradit ji SB Live 5.1, bude min zatezovany procesor?
Prosim bez rad typu kup si novy pocitac.
Prosim bez rad typu kup si novy pocitac.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Otik
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ani ne. Vem si to jinak : SB Live! zatěžuje procesor víc, než jakákoliv jiná zvukovka...Otik píše:Podle me komunikace pres isa vic zatezuje procesor nez pres pci? Nebo se mylim?TomV píše:Se SB Live! bude procesor zatěžovanej dokonce víc, než s tou starou... Jestli to funguje, tak to nech takhle.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Otik
- Nováček

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Otik
- Nováček

-
- miho
- Čestný člen

-
ISA je opravdu velkou brzdou, vnucuje cekaci stavy i na PCI sbernici a podobne. Na druhou Live si opravdu trochu vykonu vezme ale predevsim ve Windows v linuxu s Alsou to neni vubec spatne.
Jistou moznosti je take sehnat si nekde SB128 nebo neco podobneho (v bazaru odhadem za 100,-). Nema sice HW buffery ani mixer ale narust vykonu oproti ISA tam bude. A v Linuxu funguje bez problemu pres OSS i Alsu.
Jistou moznosti je take sehnat si nekde SB128 nebo neco podobneho (v bazaru odhadem za 100,-). Nema sice HW buffery ani mixer ale narust vykonu oproti ISA tam bude. A v Linuxu funguje bez problemu pres OSS i Alsu.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Proč jsi chtěl vlastně měnit tu ISA zvukovku, když ti doteď vyhovovala ?Otik píše:Co teda doporucujes, jinou zvukovku?Spirit píše:tomV ma pravdu. SB Live! ti bude zatazovat cpu urcite viac ako terajsia zvukovka. Je pravda ze zariadenia cez isa slot vo vseobecnosti zatazuju viac cpu, ale tu ide o zvukovku. SB Live urcite viac zatazi procak....

- Otik
- Nováček

-
Jak jsem psal vyse, nektera videa se sekaji a protoze isa kartu nastavuji v linuxu rucne, tak jsem si vsiml, ze bez nainstalovani zvukovky to chodi v pohode. Takze me napadlo, ze by pomohlo dat misto isa pci zvukovku, no a da se sehnat live! za peknou cenu, tak jsem premyslel o ni.TomV píše:Proč jsi chtěl vlastně měnit tu ISA zvukovku, když ti doteď vyhovovala ?Otik píše: Co teda doporucujes, jinou zvukovku?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo tak. No nevim, spíš bych zkusil sehnat nějakou obyčejnou C-Medii (založenou na čipu CMI8738, ta musí být k dostání za pár stovek), ale Live! problém rozhodně neřeší. Jinak, na tom P200 pouštíš DivX filmy ?Otik píše:Jak jsem psal vyse, nektera videa se sekaji a protoze isa kartu nastavuji v linuxu rucne, tak jsem si vsiml, ze bez nainstalovani zvukovky to chodi v pohode. Takze me napadlo, ze by pomohlo dat misto isa pci zvukovku, no a da se sehnat live! za peknou cenu, tak jsem premyslel o ni.
Naposledy upravil(a) TomV dne ned 28. lis 2004, 14:48, celkem upraveno 1 x.

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Otik
- Nováček

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Otik
- Nováček

-
Takze jsem tam dal SB Live! 5.1 Digital a pohoda. Vsechny filmy co jsem zkousel jdou. Dokonce i ty co maj zvuk v AC3.
Jak jsem psal vyse pouzivam MoviX - http://movix.sourceforge.net/Spirit píše:c-media by mohla byt, to jo....Na 200MHz filmy??, neverim, mne to cistokrvny PII-400 256MB ram, G2MX400 a zvuk integer nerozluskne ani polovicu filmou bez seknutia. Zeby chyba vo mne ???
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Aha, tak verimOtik píše:Takze jsem tam dal SB Live! 5.1 Digital a pohoda. Vsechny filmy co jsem zkousel jdou. Dokonce i ty co maj zvuk v AC3.
Jak jsem psal vyse pouzivam MoviX - http://movix.sourceforge.net/Spirit píše:c-media by mohla byt, to jo....Na 200MHz filmy??, neverim, mne to cistokrvny PII-400 256MB ram, G2MX400 a zvuk integer nerozluskne ani polovicu filmou bez seknutia. Zeby chyba vo mne ???
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proč si nezkusit od někoho tu live! nebo jinou PCI zvuknu půjčit a rovnou to zkusit? Myslím, že v tvém okolí bude minimálně jeden člověk, kdo bude takovou zvukovku vlastnit
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit