Benny locked

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět

Je zodpovědný za škodu, kterou způsobil?

Ne, protože ji uveřejnil a dal tím Micros. příležitost fixnout to !
2
40%
Ano, ať si dá pozor co vymýšlí !
2
40%
Nevím, nemám vlastní názor
1
20%

Celkem hlasů: 5
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Benny locked

Příspěvek od ElCon »

"Populární" osobnost ve světě počítačové havěti - "brňák" Benny (dříve z VX skupiny 29A) je vyšetřován ve věci spáchání trestného činu. Jde především o podezření z podílu na tvorbě červa SQLSlammer, který počátkem roku 2003 úspěšně řádil na Internetu a zneužíval bezpečnostní chybu v produktu Microsoft SQL Server. Policie navštívila jeho bydliště ve čtvrtek 25.11.2004 a byla mu zabavena veškerá výpočetní technika. Trestné oznámení z největší pravděpodobností podala společnost Microsoft.

Benny se proslavil (a skupina 29A s kořeny ve Španělsku taktéž) především u novinářů a to hlavně díky několika prvenstvím (první virus pro MS Windows 2000, první virus pro Linux a MS Windows zároveň ...). Praxe byla ale taková, že všechny jeho díla byla mrtvou záležitostí :-) Pouze je zveřejňoval na svých webových stránkách spolu se zdrojovým kódem a nijak se nestaral o jejich šíření. Bohužel byl zřejmě i toto kámen úrazu, jelikož takto mu může být "přišito" i podezření z podílu na nečem, co vzniklo úpravou těchto zdrojových kódů jinou osobou. Benny se poslední dva roky nevěnoval tvorbě dalších virů, jelikož se stal zaměstnancem společnosti ZONER software, s. r. o., kde v součastnosti vyvíjí antivirový systém ZAV - Zoner AntiVirus.

Na údálosti reagoval i druhý čech "ve službách" skupiny 29A - Ratter. Tento oznámil konec v oblasti VX a skupině 29A zároveň.

Vzhledem ke stylu působnosti Bennyho mi příjde podezření v souvislosti s červem SQLSlammer zcela absurdní a nesmyslné.
Převzato z webu http://www.viry.cz
Tyto viry byly pouze "proof of". Snad není trestně odpovědný za to, že ho nějakej sráč zneužije. Einstein svrhl atomovou bombu na Hirošimu ? To je můj názor. Jaký je váš?
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Benny locked

Příspěvek od Spectral »

ElCon píše:Převzato z webu http://www.viry.cz
Tyto viry byly pouze "proof of". Snad není trestně odpovědný za to, že ho nějakej sráč zneužije. Einstein svrhl atomovou bombu na Hirošimu ? To je můj názor. Jaký je váš?
Ano, podle mě by za to odpovědnost nést měl, především proto, že dal ten škodlivý kód volně k dispozici na svých stránkách. Tvoje přirovnání s Einsteinem pokulhává, protože kdyby Einstein vymyslel atomovou bombu, vyrobil by ji a ještě ji nechal ležet někde v parku mezi lidma tak, aby ji mohl kdekdo odpálit, tak bych ho zavřel taky.
Veterán
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Benny locked

Příspěvek od ElCon »

Ano, podle mě by za to odpovědnost nést měl, především proto, že dal ten škodlivý kód volně k dispozici na svých stránkách. Tvoje přirovnání s Einsteinem pokulhává, protože kdyby Einstein vymyslel atomovou bombu, vyrobil by ji a ještě ji nechal ležet někde v parku mezi lidma tak, aby ji mohl kdekdo odpálit, tak bych ho zavřel taky.
Pěkně úlisná interpretace. lol. Šikula. Takhle jsem se na to nedíval :)
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“