Ovladace nForce a IDE Drivers
Moderátor: Eddward
- Martinsix
- Začátečník

Ovladace nForce a IDE Drivers
Na co jsou ty IDE ovladace ktery se instalujou s nForce ovladacema? K cemu sou dobry? Když sem je nainstaloval tak mi blbnul druhej disk
. Je znát nějaký zlepšení? Dík.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Obecně ovladače pro IDE zajišťují plné využití standartního IDE řadiče. Pokud jsou v pořádku, mělo by po jejich instalaci dojít ke zvýšení výkonu diskuoproti užití ovladačů ve Win. NVidia nForce2 je relativně dost nový čipset, kde dají předpokládat problémy s ovladači. I při instalaci nejnovějších ovladačů ForceWare 3.13 se to při instalaci ptá, zda je chceš instalovat. Já jsem dal NE. Mám klid. Ale já mám na standartním řadiči jen ATAPI jednotky, HDD jsou na přídavných řadičích.
A pozor - ovladače vyžadují na WinXP instalované SP1. Zatím nemohu ověřit.
Pokud má někdo nějaké poznatky, tak to sem hoďte.
A pozor - ovladače vyžadují na WinXP instalované SP1. Zatím nemohu ověřit.
Pokud má někdo nějaké poznatky, tak to sem hoďte.
- Pepa.x
- Nováček

-
Když jsem je používal tak mi nešlo pálit v Neru, Clone, ani WinIso. Na druhou stranu disk byl s nima trochu rychlejší.
Třeba to časem vipilujou..., nebo jsem někde dělal chybu.... zatím to zvládnu bez nich.
Třeba to časem vipilujou..., nebo jsem někde dělal chybu.... zatím to zvládnu bez nich.
MB Shuttle AN35N ULTRA, CPU AthlonXP 2000+@2100MHz (210x10 / 1,65V),chladič SPA04B4 WhisperRock IV, RAM 256MB PMI (čipy PQI) DDR400 (7-3-3-3 / 2,6V) synch. s FSB, VGA Manli TNT Ulta 32MB
, TV TUNER Genius video wonder III, HDD WD 80GB (8MB cache), CD-RW Lite-On LTR-52246S, Monitor IBM P76
- JirkaH
- Mírně pokročilý

S IDE ovladači pro nForce2 je problém od prvopočátku. Je dost zarážející, že si s tím NVidia neumí poradit. Tvé problémy s pálením mají zřejmě tytéž příčiny, o nichž se dnes píše na CDR serveru www.cdr.cz/a/6584. Snad se všichni dočkáme. Zarážející ovšem je, že IDE drivery jsou WHQL.Pepa.x píše:Když jsem je používal tak mi nešlo pálit v Neru, Clone, ani WinIso. Na druhou stranu disk byl s nima trochu rychlejší.
Ještě jedna věc může být nemilá - při instalaci se to vůbec nezeptá, zda chceš nainstalovat i drivery pro grafiku - pokud máš kartu s GPU od NVidie, rovnou to instaluje verzi 52.16 - dost smutný. Tak to testuju.