SB Live! nehraje
- Victor
- Začátečník

SB Live! nehraje
V Linuxu jsem úplný začátečník. Nainstaloval jsem si Mandrake Linux 10.0 s prostředím GNOME. Všechno se nainstalovalo v pořádku, jen zvukovka Sound Blaster Live! nehraje. Je nainstalován ovladač ALSA snd-emu10k1. Reproduktorek v liště je ale přeškrtnutý s popiskem "Žádné zvukové zařízení". Poradí mi někdo?
- tosuja
- Začátečník

-
Taaak Viktore, vitej ve svete Linuxu. Dobre se pripoutej a vem si pytlik na zvraceni, protoze zacina pekne divoka jizda 
Ted vazne. Otevri si nejaky terminal a zkus napsat prikaz "alsamixer". Pripadne spust gnome-alsamixer. Podivej se, jestli nemas ztlumene (mute) kanaly, zejmena master kanal by mutovany byt nemel. Pokud se ti alsamixer nespusti a na necem havaruje, zkus to jeste jednou jako root (znamenalo by to, ze zvukovka sice funguje, ale jsou spatne nastavena prava, takze bezny uzivatel si ani nekvakne). Jestli nepojede ani to, zvukovka nejede a bude ji treba rozchodit. Mozna na to existuje neco grafickeho, do ceho se da klikat, ale ja pouzivam textovy alsaconf, kterym se podle mne prokouses snadno. Je tam jenom jedna moznost, jak neco zmenit
, ostatni jsou odklepavani "OK".....
Ted vazne. Otevri si nejaky terminal a zkus napsat prikaz "alsamixer". Pripadne spust gnome-alsamixer. Podivej se, jestli nemas ztlumene (mute) kanaly, zejmena master kanal by mutovany byt nemel. Pokud se ti alsamixer nespusti a na necem havaruje, zkus to jeste jednou jako root (znamenalo by to, ze zvukovka sice funguje, ale jsou spatne nastavena prava, takze bezny uzivatel si ani nekvakne). Jestli nepojede ani to, zvukovka nejede a bude ji treba rozchodit. Mozna na to existuje neco grafickeho, do ceho se da klikat, ale ja pouzivam textovy alsaconf, kterym se podle mne prokouses snadno. Je tam jenom jedna moznost, jak neco zmenit
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Victor
- Začátečník