Linux a GF6800
- Miroslav
- Začátečník

-
Linux a GF6800
lidi nevíte někdo jak nainstalovat do SUSE 9.1 Nvidia ovladače, abych tam mohl používat svojí GF6800?Tam je seznam grafik jen do GF5950U. Už jsem zkoušel stahovat z Nvidie nějakej driver, kterej měl 10 mb a chtěl pro pokračování připojení na net. Jak se všeobecně aktualizuje linux na vyšší grafiky? 65Hz mi nedělá moc dobře na oči
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si nejnovější ovladače : http://www.nvidia.com/object/linux_disp ... -6629.html
V Linuxu na konzoli je spusť příkazem ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run. Odklepni smlouvu, zeptá se tě, jestli má hledat na FTP odpovídající modul pro tvůj kernel, máčkni ne, zeptá se, jestli ho má přeložit, máčkni jo, on ho přeloží, nainstaluje a zavede do paměti. Pak už stačí jenom editnout soubor /etc/X11/xorg.conf (záleží na distribuci) a v položce Driver zadat místo "nv" "nvidia"...
A ještě je dobré zajistit, aby se ovladač (modul nvidia.ko) zaváděl při startu - tzn. do /etc/rc.d/rc.local (záleží na distribuci) přidat řádek "modprobe nvidia"...
V Linuxu na konzoli je spusť příkazem ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run. Odklepni smlouvu, zeptá se tě, jestli má hledat na FTP odpovídající modul pro tvůj kernel, máčkni ne, zeptá se, jestli ho má přeložit, máčkni jo, on ho přeloží, nainstaluje a zavede do paměti. Pak už stačí jenom editnout soubor /etc/X11/xorg.conf (záleží na distribuci) a v položce Driver zadat místo "nv" "nvidia"...
A ještě je dobré zajistit, aby se ovladač (modul nvidia.ko) zaváděl při startu - tzn. do /etc/rc.d/rc.local (záleží na distribuci) přidat řádek "modprobe nvidia"...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že nevadí. Ono to tak dokonce musí být, jinak by se ti nenačítal automaticky a Xka by se nerozběhly...Dr Meduza píše:2 TomV: hele vadi nak gdyz mam napsanej ten modul nvidia aby se natahoval v /etc/modules ? asi ne co akorat se pak natahuje s tema dalsima hned na zacatku co tam sou ide-disk, ide-generic ...

- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

Takze je jedno v jaky fazi bootovani se natahnou modulyTomV píše:Samozřejmě, že nevadí. Ono to tak dokonce musí být, jinak by se ti nenačítal automaticky a Xka by se nerozběhly...Dr Meduza píše:2 TomV: hele vadi nak gdyz mam napsanej ten modul nvidia aby se natahoval v /etc/modules ? asi ne co akorat se pak natahuje s tema dalsima hned na zacatku co tam sou ide-disk, ide-generic ...
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo. Všechny moduly se stejně natahujou už v prvotní fázi, protože je může nějaká služba, spouštěná při startu, vyžadovat.Dr Meduza píše:Takze je jedno v jaky fazi bootovani se natahnou moduly

- Miroslav
- Začátečník

-
nefachá
nevím co stím. Udělal jsem co jsi říkal, nabootoval v runlevelu 3 bez grafiky a spustil. Nechce mě to pustit. Nejdřív to psalo, že mi chybí gcc a pak zase nějakej modul. Když jsem oba nainstaloval tak to něco psalo, že se mám podívat na redhat a pořád tomu chybělo něco k doinstalovaní. Na nvidii je, že to mám naistalovat v grafickým prostředí pomocí YOU (online update), ale podle toho jejich návodu to tak nejde. mám suse9.1
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- tosuja
- Začátečník

-
1. Snaz se, ono to pujde. Zjisti si, co tomu chybi a doinstaluj
2. Kdyz to nepomuze, precti si dokumentaci k ovladacum
3. Kdyz nepomuze ani to, sedni si a zacni brecet
2. Kdyz to nepomuze, precti si dokumentaci k ovladacum
3. Kdyz nepomuze ani to, sedni si a zacni brecet
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: nefachá
Tak jestli tam nemáš nainstalovaný kompilátory a vývojové knihovny, tak bych postupoval podle toho, co napsal Tosuja - bod 3. Protože dohrát to do SuSE bude celkem sranda...Miroslav píše:nevím co stím. Udělal jsem co jsi říkal, nabootoval v runlevelu 3 bez grafiky a spustil. Nechce mě to pustit. Nejdřív to psalo, že mi chybí gcc a pak zase nějakej modul. Když jsem oba nainstaloval tak to něco psalo, že se mám podívat na redhat a pořád tomu chybělo něco k doinstalovaní. Na nvidii je, že to mám naistalovat v grafickým prostředí pomocí YOU (online update), ale podle toho jejich návodu to tak nejde. mám suse9.1

- tosuja
- Začátečník

-
Re: nefachá
Na jinou stranu, nVidia mivala predkompilovane ovladace pro nektere distribuce a SUSE tam BYVALO. Ne, ze bych to nekdy pouzil, ale.... Jeste navic by tazatel musel mit distribucni jadro v odpovidajici verzi, ale to asi mit bude....TomV píše:Tak jestli tam nemáš nainstalovaný kompilátory a vývojové knihovny, tak bych postupoval podle toho, co napsal Tosuja - bod 3. Protože dohrát to do SuSE bude celkem sranda...
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Miroslav
- Začátečník

-
GF6800
tak jsem nainstaloval ty kernel modules i ty gcc a make nebo tak nějak a ono to začalo načítat a instalovat a nakonec mi to napsalo, že to našlo VESU a modul fb jako frame buffer a že nvidia bude s tímto vladačem v konfliktu a že ho mám odebrat. Takže jak odeberu tu VESU a konečně naistaluju tu 6800????????????????????????
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: GF6800
Takžes to zkompiloval, ikdyž to mělo kecy ? Jestli jo, tak teď už ti zbývá jenom úprava /etc/X11/xorg.conf, jak jsem psal o pár příspěvků výše...Miroslav píše:tak jsem nainstaloval ty kernel modules i ty gcc a make nebo tak nějak a ono to začalo načítat a instalovat a nakonec mi to napsalo, že to našlo VESU a modul fb jako frame buffer a že nvidia bude s tímto vladačem v konfliktu a že ho mám odebrat. Takže jak odeberu tu VESU a konečně naistaluju tu 6800????????????????????????
Na tu VESU se vyprdni. Dokud se nevyskytne problém, tak to tak nech...

- Miroslav
- Začátečník

-
jenže já tam nic takového nemám, (xorg.conf) v týhle suse9.1 se to musí jmenovat jinak. na nvidii je doporučováno, abych ten update prováděl pomocí YOU(Yast online update) a pak dal akorát né z netu ale z adresáře, kde je toNVIDIA-Linux-623 atd, jenomže podle jejich návodu to nejde. Ten YAST-Update online je taky jinej
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Miroslav
- Začátečník

-
jo to tam je, jenže jsem nenašel žádný nv abych to nahradil nvidia já to zkopíruju a uvidíš, potom jsem podle toho nvidia návodu ještě zkusil na příkazový řádce dát sax2 nvidia=0 nebo tak nějak a hle, sice jsem do seznamu karet v saxu nenašel tu mojí, ale můžu na vese dát vyšší refresf rate, 104 při 1024*768. Je to divný, věřim ale, že teď jde jen o dotažení věci do konce a já nevim jak
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pošli mi ten soubor na mail, já ti to opravím a pošlu zpátky...Miroslav píše:jo to tam je, jenže jsem nenašel žádný nv abych to nahradil nvidia já to zkopíruju a uvidíš, potom jsem podle toho nvidia návodu ještě zkusil na příkazový řádce dát sax2 nvidia=0 nebo tak nějak a hle, sice jsem do seznamu karet v saxu nenašel tu mojí, ale můžu na vese dát vyšší refresf rate, 104 při 1024*768. Je to divný, věřim ale, že teď jde jen o dotažení věci do konce a já nevim jak