Možná jiná (ikdyž si myslím že ani moc ne) situace je v případě Tiscali. Dnes jsem totiž na jejich stránkách zaregistroval jakýsi Tiscali Akcelerátor. POdle mého soudu půjdu o stejný způsob "urychlení" internetu, jako v případě Atlasu. Nemám ale žaludek na to abych to stahoval, takže pokud se najde nějaký pokusný králík, co si to stáhne a vyzkouší, tak ať sem napíše svoje zážitky
TurboAtlas a Tiscali Akcelerátor
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
TurboAtlas a Tiscali Akcelerátor
Nedávno mě upoutala reklama v bedně na Turbo Atlas. Ten vysmátý týpek má asi problémy se zubama, ale to tu teď řešit nebudu
. Mám sice ADSL, ale napadlo mě, že si jenom tak ze zvědavosti stáhnu ten jejich urychlovač internetu. Po stažení sem to nainstaloval a hleděl do helpu, jak to vlastně nakonfigurovat. Pak mě ale upoutalo jedno číslo: 3128. Pátral jsem v paměti, odkud že to vlastně znám a po chvilce mě to ťuklo. 3128 je číslo portu, na kterém jede WinProxy. Tak jsem teda dospěl k závěru, že TurboAtlas je jenom osekaná odnož WinProxy a za urychlovač netu se nedá považovat ani okrajově. Atlas prostě těží z neznalosti uživatelů a cpe jim programy, které by, pokud by věděli o co jde a co můžou způsobit, asi ani moc nechtěli. Já jsem totiž po delším používání WinProxy zjistil, že se mi strašně dlouho načítají některé stránky (mimo jiné i PCt forum) a velice rychle jsem ho odinstaloval
Možná jiná (ikdyž si myslím že ani moc ne) situace je v případě Tiscali. Dnes jsem totiž na jejich stránkách zaregistroval jakýsi Tiscali Akcelerátor. POdle mého soudu půjdu o stejný způsob "urychlení" internetu, jako v případě Atlasu. Nemám ale žaludek na to abych to stahoval, takže pokud se najde nějaký pokusný králík, co si to stáhne a vyzkouší, tak ať sem napíše svoje zážitky
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Lemra
- Čestný člen

No v podstatě máš dvě možnosti, jak "urychlit" internetový stream - buď přes nějakou transparentní proxynu, nebo pomocí komprimace/degradace přenášených dat. Transparentní proxy je v případě monouživatelskýho systému k ničemu, protože ji stejně dobře zastoupí cache prohlížeče - smysl má třeba u firmy, kde se předpokládá přístup zaměstnanců k podobným stránkám (samozřejmě pracovním - idnes, xxx...
) - potom jednou načtenej obrázek ostatní stahují z proxy a traffic může být využit na něco jinýho. Asi nějak takhle bude fungovat ten Atlas, ale nezkoušel jsem.
Druhou možnost používají ISP nabízející pomalý linky (GPRS, DialUP) - tyhle akcelerátory zasahují do kódu stahovanejch stránek, kód se pokusí zkomprimovat vynecháním mezer a navíc obrázky podle nastavení uživatelskýho rozhraní akcelerátoru "zpixelizují" - zmenší výrazně velikost obrázku, stejně jako kvalitu. Nějaký info o tomhle akcelerátoru najdeš třeba tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=13656 .
A jinak slouží všechny akcelerátory zejména a především k tomu, abys ISP ušetřil peníze - stahuješ z jejich serverů a oni nemusí platit za přenesený data z/do internetu...
Druhou možnost používají ISP nabízející pomalý linky (GPRS, DialUP) - tyhle akcelerátory zasahují do kódu stahovanejch stránek, kód se pokusí zkomprimovat vynecháním mezer a navíc obrázky podle nastavení uživatelskýho rozhraní akcelerátoru "zpixelizují" - zmenší výrazně velikost obrázku, stejně jako kvalitu. Nějaký info o tomhle akcelerátoru najdeš třeba tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=13656 .
A jinak slouží všechny akcelerátory zejména a především k tomu, abys ISP ušetřil peníze - stahuješ z jejich serverů a oni nemusí platit za přenesený data z/do internetu...
- Lopikus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem to, ale to co mě naštvalo je integrace výhradně do IE (např. v Opeře se musí nastavit manuálně)
Je to opravdu transp. proxy, které pixelatí obrázky, změna v rychlosti minimální (ale v tray ikonce to píše, kolik kb to "ušetřilo"
)
Změna v rychlosti je vidět až při maximální kompresi, ale to už si ty obrázky můžu vypnout úplně
Jo, asi to funguje, ale mě těch 56kbps stačí... A taky mě naštvalo, jak s tim přišlo najednou sedm internetovejch firem! (a všechno to jede na stejnym enginu)
Je to opravdu transp. proxy, které pixelatí obrázky, změna v rychlosti minimální (ale v tray ikonce to píše, kolik kb to "ušetřilo"
Změna v rychlosti je vidět až při maximální kompresi, ale to už si ty obrázky můžu vypnout úplně
Jo, asi to funguje, ale mě těch 56kbps stačí... A taky mě naštvalo, jak s tim přišlo najednou sedm internetovejch firem! (a všechno to jede na stejnym enginu)
Francie ... sladká Francie