Barton3000+-fsb333na 3000+-fsb400-POMOOOOOOC PROSIIIIM!!!

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
lukas
Nováček
Nováček

Barton3000+-fsb333na 3000+-fsb400-POMOOOOOOC PROSIIIIM!!!

Příspěvek od lukas »

Zdravim, mam amd barton3000+333fsb(koupený v říjnu), procesor je uzamčen. Mám desku asus kt600=umí 400fsb. Velice vás všechny prosím o konkrétní radu, jak mohu tohoto dosáhnout( které můstky spojit či rozpojit atd..) Obecné zkušenosti s touto problematikou mam, ale bez konkrétního návodu na tento akt do toho nepujdu. VELICE VÁS VŠECHNY PROSÍM A ŽÁDÁM O POMOC!!!! DĚKUJI!!!!!!!
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

nastav v biosu FSB400 a mas to :) (ted tam budes mit 166 tak to zmen na 200)
It's free software and it gives you freedom!
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Suleky píše:nastav v biosu FSB400 a mas to :) (ted tam budes mit 166 tak to zmen na 200)
No tak to bych jaksi nesouhlasil. Pozor, procesor je uzamčený!, s násobičem nehneš!!
Má takt 13*166,x=2166MHz. Pokud nastavíš FSB 200MHz, pak jsi cca na 2600MHz, tak to možná leda s tekutým dusíkem. Originál AXP Barton3200/400MHz má 11*200=2200Mhz.
V tvém případě bohužel zbývá pouze taktovat přes zvyšování FSB, takže pomalu zvedej FSB (ev. i napětí CPU) a pečlivě testuj.
Vzhledem k tomu, jakým způsobem byly procesory uzamčeny, asi v dohledné době žádný návod nečekej. Já vím, ty už procík máš, asi lepší koupě je Barton2500+ a zkusit ho přehodit ze 166(333) na 200(400)MHz. Ta šance podle mého je. A ještě se ušetří peníze.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

normalne to prenastav, bud to pujde, nebo ne, procesor ma zamceny jen nasobic, fsb ne
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

jee sorry to sem si nevsim :oops:
no jo on ma 3000+ hmm
me nenapadlo ze by si nekdo koupil neco jinyho nez 2500+
ale sem slepej a blbej.....
It's free software and it gives you freedom!
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Klídek, já jsem to svoje taky musel editovat, já jsem zase nepostřehl, že má uvedeno PC333.
Chybička se vloudí... no kočárek naštěstí nevozíme :cry:
test11
Začátečník
Začátečník

odemčení

Příspěvek od test11 »

Ahoj, jak vypadá povrch tvýho procu? takhle: http://www.pretaktovani.cz/text/amdunlockno.asp
? Jestli ano, tak je uzamčen navždy a můžeš to pustit z hlavy. Jestli ne - je to tedy ještě to původní balení. Pak cesta vede přes spojení můstků L1, k tomu budeš potřebovat - lupu, jehlu, párátka, vteřinové lepidlo, stříbrný vodivý lak (seženeš v auto-moto, lak na opravu vyhřívání zadního skla), aceton, vatičky do uší, dobrou izolepu, pevný ruce a hodně trpělivosti, a taky nějakou tu teorii např.: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=16839

hodně zdaru.
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2