Přetakt. Sempron 2200+_vs_NETAKT. Athlon xp 2400+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

Miki Frosty píše:
Rajče píše: Já mám zatim 195*9 a vypadá to bejt v pohodě,takže zkusim určitě vejš...na to,jak byl levnej vůbec neni špatnej...
Hele kucí, jedu Sempíka 2200+ (SDA2200) už dva měsíce na 220 x 9 -> 1980MHz, několikrát testováno na stabilitu, při Prime 95 se už po půl hodině stabilizoval na 56°C a vejš jsem to ještě nezkoušel (hlavně kvůli pamětem - jedu je synchro 220 (440)) MHz :twisted:
Takže za tu cenu můžu jen doporučit :worship:
A co ti to ukazuje když máš 1980MHz.Jakej to je Sempron po tom OC????

//prispevky typu UP zde nemaji co delat :sad:
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

Podle mě je lepší vzít toho Athlona 2400+, protože má o dost lepší architekturu a nemá tak chabý příkazy jako Sempron. I tak je vždy jepší netaktovat procesor a mít vyšší výkon, než kupovat levnější a přetaktovat za cenu toho, že to bude blbý kus nebo, že to bude nestabilní. Toť můj názor 8-)
"Linus Torvalds can do an infinite loop in five seconds… in his head."
Moje články
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

preboha aké chabé príkazy ?!
veď ten sempron je to isté lenmenej mhz...a - mením názor, nech vezme niečo okolo 2200+ až 2400+ (sempron) - a nech tam práskne 200fsb
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

no prostě má horší architekturu a tím toho zvládne měně najednou

edit// to jsou ty chabý příkazy
Moje články
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

sv. Peter...ved architektura je ABSOLÚTNA TÁ ISTÁ !!!
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

ATHLON a SEMPRON je absolutne odlisna architektura - myslis, ze kdyz mas napr DURON 2Ghz, tak je to to samé jako když máš ATHLON XP 2000+ nebo případně nějakej, kterej běží na čistejch 2Ghz?
Moje články
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

hoši hoši nehádejte se mi tady.neví někdo jakej to je ten semron když má 1980MHz?
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

petura.g píše:hoši hoši nehádejte se mi tady.neví někdo jakej to je ten semron když má 1980MHz?
no tak to už není tak špatné, ale zkus testy třeba s nějakým athlonem, který má taky kolem těch 1980mhz a uvidíš že na tom bude ten athlon lépe. Chci jen říct, že si tu nevymejšlim.
Moje články
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ano, sempron je slabsi ale LEN od BARTONA lebo ma viac vyrovnacej pamäte cache = 512kb
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Filip píše:no prostě má horší architekturu a tím toho zvládne měně najednou

Mohl bys nám blíže přiblížit zmiňovanou architekturu o které píšeš? Ty to srovnáváš s Duronem?
Miki Frosty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miki Frosty »

petura.g píše:hoši hoši nehádejte se mi tady.neví někdo jakej to je ten semron když má 1980MHz?
Pokud to vezmeš v závislosti na značení Sempronů (PR), tak by výkonově měl dosahovat Sempíka 2700+ - 2800+ !!! :twisted:
Takže když vezmeš cenu SDA 2800+(12*166=2GHz) a SDA 2200+ (9*166@9*220) :wink:
AMD Athlon64 3200+(Winchester) :: DFI LANParty NF3 Ultra-DAGF :: 1024 MB DDR400 CL3 A-Data :: Sapphire Ati Radeon 3850 512MB AGP :: Seagate 160GB EIDE + WD 500GB SATA :: DVD-RW LG GSA-4163B :: 22'' LCD BENQ G2220HD ::
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

Boin píše:
Filip píše:no prostě má horší architekturu a tím toho zvládne měně najednou

Mohl bys nám blíže přiblížit zmiňovanou architekturu o které píšeš? Ty to srovnáváš s Duronem?
jenom píšu, že srovnávat duron a athlon je stejný jako když srovnáváte athlon a sempron, až na to, že sempron je lepší než duron - prostě jiný jádro jinej procák neboli horší jádro horší procák a jiná architektura

edit// co myslite, ze bude lepsi - duron na stjeny frekvenci jako athlon? - ne stejny vykon to nebude a to je stejny i s tim sempronem
Moje články
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

kua, ATHLON XP @ 2075MHZ (12.5 x 166) je absolutne to isté čo Sempron @ 2075MHZ (12.5x166)
naco sem pleties duron :lol:

sempron na 1980 je +- AthlonXP 2400+ a možno aj viac, v závislosti od FSB (nad 200fsb by to mohlo byť aj 2500+ a viac)
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

to je jedno - dál se hádat opravdu nechci :lol: , ale raději bych vzal ten athlon, protože ho nemusíš nebo můžeš taktovat taktovat a máš o hafo vyšší výkon jak nějakej přetaktovanej sempron. Když sou prachy, tak je vždy lepší vzít to lepší a po případě přetaktovat . 8)
Moje články
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

za normalnych okolnosti by som bral tú 2400+ aj ja, lenze vraj u kamaráta strašne topí....takému cpu by som uz dlhý zivot nepredpokladal :(
Filip
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip »

eraser007 píše:za normalnych okolnosti by som bral tú 2400+ aj ja, lenze vraj u kamaráta strašne topí....takému cpu by som uz dlhý zivot nepredpokladal :(
s teplotou se tá vždycky nějak vyřešit, ale s výkonem a kvalitou už tolik ne, takže já jsem pro 2400+
Moje články
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Sempron-Athlon

Příspěvek od Bruk600 »

Filip píše:to je jedno - dál se hádat opravdu nechci :lol: , ale raději bych vzal ten athlon, protože ho nemusíš nebo můžeš taktovat taktovat a máš o hafo vyšší výkon jak nějakej přetaktovanej sempron. Když sou prachy, tak je vždy lepší vzít to lepší a po případě přetaktovat . 8)
Sempron a Athlon jsou totožné procesory jen Sempron má základní FSB166Mhz a Athlon 133Mhz.Rozdím v názvu je jen marketing.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Filip píše:
Boin píše: Mohl bys nám blíže přiblížit zmiňovanou architekturu o které píšeš? Ty to srovnáváš s Duronem?
jenom píšu, že srovnávat duron a athlon je stejný jako když srovnáváte athlon a sempron, až na to, že sempron je lepší než duron - prostě jiný jádro jinej procák neboli horší jádro horší procák a jiná architektura

edit// co myslite, ze bude lepsi - duron na stjeny frekvenci jako athlon? - ne stejny vykon to nebude a to je stejny i s tim sempronem
No souhlasim s tebou že Athlon XP a Duron je jiný kafe ale co se týče Semprona tak nesouhlasim...ale řešit to nebudem, každej si myslí své.
Ale taky bych bral klasický XPčko 2400+
lirmir
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lirmir »

Zdar
ted jsem zrovna skladal sestavu se Sempronem 2400+ (1,67GHz)a je to to samé jako Athlon XP 2000+ (akorát jede na vyšší FSB, tj. 166MHz než XP tj.133MHz), hodil jsem mu FSB 200 a ted je z toho Athlon XP 2400+ (2GHz).
A proto za tu cenu a dostupnost je lepší pořídit si Smprona a zvýšit mu FSB. Jádro Semprona je totožné s jádrem Thoroughbreda či Thortona, akorát je s jiným ratingem.
Pokud, ale je možnost pořídit si ještě levně Athlon XP 2400+, tak je to lepší volba, hlavně pro ty, co se OC moc nezabývají.
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

a myslíte že by ten sempron 2200+ šel přetaktovat na Semprona 2800+ s BOXOVANÝm chladičem?

to Miki Frosty:kolik topí ten tvůj s Whisper rockem III

Logitech G502 + G413
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“