Cvakání MSI GeForce 5900 Ultra

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

aldapu
Nováček
Nováček

Cvakání MSI GeForce 5900 Ultra

Příspěvek od aldapu »

Zdravím
Mám dotaz.Vlastim GeForce 5900 Ultra od MSI.Je v poradku takovy cvakani?Kdyz pustim napr. benchmark Aquamark,tak pri zpomaleni frame zacne cvakat.Nebo treba pri prohlizeni nejake stranky na netu,zacnu posunovat stranku koleckem a je to to same.Muze byt vadna?Nebo muze to mit nejaky vliv na vykonu? :(
Díky predem za odpoved
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

odkud jde ten zvuk?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

tak to je docela ulet aby cvakala grafika, jelikoz na ni není nic krome chladice mechanickeho tezko ríci co to dela.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

No odkud jde zvuk.To je tezky rict.Jde to stoprocentne z karty.Disk to urcite byt nemuze.Je to hrozny.Asi to slysite poprve ze jo?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No na grafice snad jedine ze by se "zasekával" chladič - jinak nevim co by tam mohlo cvakat. Urcite to jde od grafiky ?? zkousel si ji v jinym PC ?? pri tom cvakani - toci se normalne chladič ??
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

Chladič jde v pohode.I pri tom cvakani se toci normalne.
Mám to nastaveny na max.detaily jak v ovladacich tak i v Aquamarku a stejně je pomalá.V druhy fázi benchmarku,tam jak jde ta para nebo bubliny a jedou tam ty dva voziky,se zpomaly na 3 frame.Copak je tak malo vykonna?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jaké detonátory používáš?
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

ForceWare 52.16
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Asi je to blbost, ale nemůže to být tím, jak se chladič teplem roztahuje?
Jinak to cvakání může jít i od větráku aniž by to bylo vizuálně vidět.
Nedávno jsem si v GME koupil 4cm větrák do šuplíku HDD s kuličkovým ložiskem za cca 130Kč a taky v něm něco rachtá. půjdu jej reklamovat, snad ho vyreklamuju. Pokud ne, tak už si tam nic nekoupím.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Zkoušel jsi třeba na chvilku zastavit ten větrák prstem? (bacha ať tě nesekne)
aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

Vy jste me asi nepochopili jak jsem to myslel.To cvakání není pořád.Můžu to ovlivnit.Jak už jsem psal,při zpomalení FPS snímků nebo při prohlížení stránky na netu.Vždycky část stránky cvak,další část cvak atd.Větráčky se točí v pohodě a také jsem je zkoušel zastavit ... jaůůůůůů... Stále všechno v pořádku.
Dorian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dorian »

Mám ten samý problém, ale s ASUS V9950. Stačí v ACDsee zvětšit obrázek a začít s ním posunovat. Z karty se začne v závislosti na pohybu ozývat poměrně hlasitý šelest. Zkoušel jsem kartu podtaktovat z 400/850 na 100/100 a šelest zmizel. Karta je v tomto stavu samozřejmě nepoužitelná, ale myslím si, že je to způsebeno jakousi interfererncí v GPU. Může jít o špatně navržený čip, nebo vadnou sérii. Dále po instalaci ForceWare 52.16. se značně zvedla teplota GPU. V klidovém stavu při běžné práci 68°C, se starými Detonatory 45.23 49°C. Karta se také po nějakém čase začala značně kroutit. Mezi dvěma čipy paměti a blokem chladiče již jhe asi 0,5mm mezera a teplo převádí již jen pasta. V každém případě jdu kartu rekalmovat. Za ty prachy je to fakt trochu moc :evil:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Dorian píše:Mám ten samý problém, ale s ASUS V9950. Stačí v ACDsee zvětšit obrázek a začít s ním posunovat. Z karty se začne v závislosti na pohybu ozývat poměrně hlasitý šelest. Zkoušel jsem kartu podtaktovat z 400/850 na 100/100 a šelest zmizel. Karta je v tomto stavu samozřejmě nepoužitelná, ale myslím si, že je to způsebeno jakousi interfererncí v GPU. Může jít o špatně navržený čip, nebo vadnou sérii. Dále po instalaci ForceWare 52.16. se značně zvedla teplota GPU. V klidovém stavu při běžné práci 68°C, se starými Detonatory 45.23 49°C. Karta se také po nějakém čase začala značně kroutit. Mezi dvěma čipy paměti a blokem chladiče již jhe asi 0,5mm mezera a teplo převádí již jen pasta. V každém případě jdu kartu rekalmovat. Za ty prachy je to fakt trochu moc :evil:
Po precteni me mirne zamrazilo v zadech - urcite tady dej vedet jak reklamace dopadla..... Jsem celkem šokovanej.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

aldapu
Nováček
Nováček

Příspěvek od aldapu »

Přesný.Lepe bych to sepsat nedovedl.
Kdyz jsem ji pred 2 mesici kupoval,hned po tydnu jsem ji sel taky reklamovat.Ale rekli mi,ze zadny hluk neslisi.Takže po prve neuspech.
S teplotou nemam az zas takovy problemy.Jenom pri pretaktovani pamet 1020,jadro 420 mi teplota vyleze na 71.V klidu tech 50 da.
Dalsi problem co jsem objevil: Mensi vetracek je nejaky vyvrklany.A to se mi zda hodne spatny.Aspon si myslim.
Kazdopadne jdu taky reklamovat a dam vedet tda uspeju.
Glummer
Nováček
Nováček

Lokalizujte zdroj

Příspěvek od Glummer »

Zajímalo by mne, jaká součástka ten zvuk vydává... Tak ho jednoduše lokalizujte. Dejte ucho ke grafarne. Copak je to tak slozite? Ale vubec si nedokazu predstavit, co ten zvuk vydava... Kdyz vyloucime vetracek, tak to muze byt nejake relatko (co by ale delalo na graf). Ze by tam "horel" nejaky obvod se mi nezda. Jo jeste : V BIOSu je volba spread spectrum - zkuste ji zapnout (ma to co do cineni s EMI).
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Volba Spread Spectrum zaobluje hrany impulzů na sběrnicích, aby to tolik nezářilo, ale nevím, jak by to mohlo mít v tomto případě nějaký vliv...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Glummer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Glummer »

Ja jenom, že psali něco o interferncích v GPU, tak proto Spread Spectrum. Samozřejmě to nemusí mít žádný vliv, ale za pokus to stojí.
kutil tim
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutil tim »

A hele, nejsem sám :D Mě to delá taky např. v 3DM při NATURE karta značně zpomalí (protože je to shit, ale o to mi nejde) a vypadá to, že při každým framu karta cvakne.(5FPS :oops: s 4XAA)
Dřív jsem to neslyšel přes ten kravál z case, ale když jsem v ní jednou něco kutil, tak jsem si toho všiml... No nic, asi půjdu do Radeona 9600XT 128 :twisted: :P
copper
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od copper »

jojojo JO mi to dela nekdy taki XFX FX5600
JE TO GPU
MA TO NECO SPOLECNOHO ASI TAKTEM PROC
CAU
mr.base
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.base »

No semtam vydavaju cvakave zvuky aj kondenzatory, pricom by bola asi najlepsie kartu reklamovat u predajce...Pozri sa ci nemas nejake nafukane kondiky. Al inac je to zvlastne...
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“