Zdravím
Mám dotaz.Vlastim GeForce 5900 Ultra od MSI.Je v poradku takovy cvakani?Kdyz pustim napr. benchmark Aquamark,tak pri zpomaleni frame zacne cvakat.Nebo treba pri prohlizeni nejake stranky na netu,zacnu posunovat stranku koleckem a je to to same.Muze byt vadna?Nebo muze to mit nejaky vliv na vykonu?
Díky predem za odpoved
No na grafice snad jedine ze by se "zasekával" chladič - jinak nevim co by tam mohlo cvakat. Urcite to jde od grafiky ?? zkousel si ji v jinym PC ?? pri tom cvakani - toci se normalne chladič ??
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
Chladič jde v pohode.I pri tom cvakani se toci normalne.
Mám to nastaveny na max.detaily jak v ovladacich tak i v Aquamarku a stejně je pomalá.V druhy fázi benchmarku,tam jak jde ta para nebo bubliny a jedou tam ty dva voziky,se zpomaly na 3 frame.Copak je tak malo vykonna?
Asi je to blbost, ale nemůže to být tím, jak se chladič teplem roztahuje?
Jinak to cvakání může jít i od větráku aniž by to bylo vizuálně vidět.
Nedávno jsem si v GME koupil 4cm větrák do šuplíku HDD s kuličkovým ložiskem za cca 130Kč a taky v něm něco rachtá. půjdu jej reklamovat, snad ho vyreklamuju. Pokud ne, tak už si tam nic nekoupím.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Vy jste me asi nepochopili jak jsem to myslel.To cvakání není pořád.Můžu to ovlivnit.Jak už jsem psal,při zpomalení FPS snímků nebo při prohlížení stránky na netu.Vždycky část stránky cvak,další část cvak atd.Větráčky se točí v pohodě a také jsem je zkoušel zastavit ... jaůůůůůů... Stále všechno v pořádku.
Mám ten samý problém, ale s ASUS V9950. Stačí v ACDsee zvětšit obrázek a začít s ním posunovat. Z karty se začne v závislosti na pohybu ozývat poměrně hlasitý šelest. Zkoušel jsem kartu podtaktovat z 400/850 na 100/100 a šelest zmizel. Karta je v tomto stavu samozřejmě nepoužitelná, ale myslím si, že je to způsebeno jakousi interfererncí v GPU. Může jít o špatně navržený čip, nebo vadnou sérii. Dále po instalaci ForceWare 52.16. se značně zvedla teplota GPU. V klidovém stavu při běžné práci 68°C, se starými Detonatory 45.23 49°C. Karta se také po nějakém čase začala značně kroutit. Mezi dvěma čipy paměti a blokem chladiče již jhe asi 0,5mm mezera a teplo převádí již jen pasta. V každém případě jdu kartu rekalmovat. Za ty prachy je to fakt trochu moc
Dorian píše:Mám ten samý problém, ale s ASUS V9950. Stačí v ACDsee zvětšit obrázek a začít s ním posunovat. Z karty se začne v závislosti na pohybu ozývat poměrně hlasitý šelest. Zkoušel jsem kartu podtaktovat z 400/850 na 100/100 a šelest zmizel. Karta je v tomto stavu samozřejmě nepoužitelná, ale myslím si, že je to způsebeno jakousi interfererncí v GPU. Může jít o špatně navržený čip, nebo vadnou sérii. Dále po instalaci ForceWare 52.16. se značně zvedla teplota GPU. V klidovém stavu při běžné práci 68°C, se starými Detonatory 45.23 49°C. Karta se také po nějakém čase začala značně kroutit. Mezi dvěma čipy paměti a blokem chladiče již jhe asi 0,5mm mezera a teplo převádí již jen pasta. V každém případě jdu kartu rekalmovat. Za ty prachy je to fakt trochu moc
Po precteni me mirne zamrazilo v zadech - urcite tady dej vedet jak reklamace dopadla..... Jsem celkem šokovanej.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
Přesný.Lepe bych to sepsat nedovedl.
Kdyz jsem ji pred 2 mesici kupoval,hned po tydnu jsem ji sel taky reklamovat.Ale rekli mi,ze zadny hluk neslisi.Takže po prve neuspech.
S teplotou nemam az zas takovy problemy.Jenom pri pretaktovani pamet 1020,jadro 420 mi teplota vyleze na 71.V klidu tech 50 da.
Dalsi problem co jsem objevil: Mensi vetracek je nejaky vyvrklany.A to se mi zda hodne spatny.Aspon si myslim.
Kazdopadne jdu taky reklamovat a dam vedet tda uspeju.
Zajímalo by mne, jaká součástka ten zvuk vydává... Tak ho jednoduše lokalizujte. Dejte ucho ke grafarne. Copak je to tak slozite? Ale vubec si nedokazu predstavit, co ten zvuk vydava... Kdyz vyloucime vetracek, tak to muze byt nejake relatko (co by ale delalo na graf). Ze by tam "horel" nejaky obvod se mi nezda. Jo jeste : V BIOSu je volba spread spectrum - zkuste ji zapnout (ma to co do cineni s EMI).
A hele, nejsem sám Mě to delá taky např. v 3DM při NATURE karta značně zpomalí (protože je to shit, ale o to mi nejde) a vypadá to, že při každým framu karta cvakne.(5FPS s 4XAA)
Dřív jsem to neslyšel přes ten kravál z case, ale když jsem v ní jednou něco kutil, tak jsem si toho všiml... No nic, asi půjdu do Radeona 9600XT 128
No semtam vydavaju cvakave zvuky aj kondenzatory, pricom by bola asi najlepsie kartu reklamovat u predajce...Pozri sa ci nemas nejake nafukane kondiky. Al inac je to zvlastne...