Objevily se nové problémy. Chci tady popořadě vypsat chronologii, rozhodl jsem se nevytvářet nový thread, tak doufám, že si to někdo přečte.
Předesílám, četl jsem si např.
FAQ Win XP tady na fórech nebo
tento thread a další, ale buďto nemám možnosti se tím řídit (např. zkoušet jiný MB nebo zdroj-resp. zdroj mám další, ale snad jenom 200W:() nebo se mě netýký vůbec-viz. FAQ padání Windows, na to mám příliš čerstvou instalaci.
Takže v bodech chronologicky k věci:
1)Kvůli dojmu, že je v poči virus a různým nestabilitám, jsem se rozhodl ho pořádně pročistit. Chtěl jsem nejen formátovat, ale i odebrat a znovy vytvořit partitiony. Tu primární jsem odstranil pomocí fdisku (po boot z CD Win98), ale druhá, podle fdisku "ext dos" za boha nešla. Vykašlal jsem se na to a nabootoval z WinXP. Tam jsem dostal možnost partion odstranit a udělal jsem to, ale tak divně-výsledkem je disk F:(instal) a C:. Jak je možné, že se disky nepojmenují tak, jak mají?!?! Myslel jsem, že to je automaticky. Viz. přinesu ke kamarádovi disk a moje partiotiony se zařadí automaticky za ty jeho (a ne "kolem cd/dvd mechanik", jako u mě:-/). Mimochodem, partiotion magic říká "Partiotion table is bad". Z diskety naběhne, ale zase problém. Je tam normálně jeden partition. A pak ten druhý bez názvu a pak pod ním, jakoby odtabovaný, od kraje odražený disk C:. Z primary na logical to změnit nejde:(.
2)Ale k těm závažnějším věcem. Sehnal jsem novou ramku (512 MB 333 MHz ke své stávající 256 MB 333 MHz) kvůli Half-Life 2, ale ten zarytě padal a restartoval PC po několika vteřinách, max. desítkách vteřin. Prime 95 tuším spadl a to tak, že jsem odešel, vrátil se a počítač byl vypnutý tak natvrdo, že nešel zapnout (viz. výše-první post). Memtest proběhl 4x bez chyby. Zkoušel jsem 3D Mark 2001 a dvakrát za sebou to během hned prvního testu buďto restartovalo PC, nebo shodilo Win a přinutilo restartovat stejně. Vyndal jsem tu novou RAM et voila-benchmark doběhl... HL2 jsem tenkrát nezkoušel.
3)V Czech comp. mi ramku vyměnili. Nestrčil jsem jí do počítače rovnou. Řekl jsem si, že teda provedu tu instalaci Win XP znovu. Koukal jsem zrovna na obrazovku s výběrem opravit instalaci starou/ vytvořit novou. Chystal jsem se stisknout enter a najednou bum! Zírám s otevřenou pusou, počítač se mi před očima vypnul a to opět takovým tím "drsným" způsobem, kdy se musí vypnout zdroj a chvíli počkat, než PC vůbec lze zapnout znovu.
4)Záleží na tom, jestli je to důležité nebo ne, ale rozhodl jsem se napsat vše. Tuším, že jednou, bez té nové RAMky, stále se starou 256 MB, prime95 doběhl na 27,5%, kdy jsem ho sám ukončil
5)Zkoušel jsem jen tak námatkou spustit HL2 s novou RAM v jiném slotu a klasicky restart dvakrát ze dvou pokusů.
6)Další věc-objevily se Blue screen on death obrazovky. To bylo moc už i na mě, setkal jsem se s tím poprvé. Jednou tam byl zmíněn nějaký .sys soubor, po druhé to bylo ntfs.sys, tím jsem si jist. Druh chyby jsem si zapsal až na potřetí "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL".
7)Tak tohle je poněkud zvláštní. Přišel bratranec a jen tak ze srandy jsme zkusili vyndat tu STAROU (256 MB 333MHz-možná jsem akorát blb, že mě to nenapadlo rovnou) RAM a HL2 (což považuji za solidní test stability) běhal úplně krásně několik hodin v kuse i po restartu PC či vypnutí. Čili žádná náhoda, alespoň podle mně. No a pak jsme jí vrátili zpět a opět to šlo.
A blížíme se do finiše. Zkoušel jsem opět prime95 a ten opět brutálně vypnul počítač, po tom, co jsem vypnul monitor a odešel.
ČILI dotazy:
1)formalitka-jak to vyřešit s těmi disky, resp. partitiony
2)Opravdu to mohly být RAM? Co znamená ta chybová hláška v BSOD?
3)Co může způsobit to vypínání? Zdroj?
Díky předem za vaši pomoc.
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W