Mám 2700+ na kolik by se asi dal přetaktovat.
Teď je na 13x166 uvažoval jsem 13x200
Odemykat nasobič se mi moc nechce. Hlavně by mě zajímalo na kolik bych měl zvednout voltáž?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Na 13x200 zapomen pokud doma nemas nejaky chlazeni tekutym dusikemDarkmasterX píše:U taktovaní AMD jsem nováčkem.![]()
Mám 2700+ na kolik by se asi dal přetaktovat.
Teď je na 13x166 uvažoval jsem 13x200
Odemykat nasobič se mi moc nechce. Hlavně by mě zajímalo na kolik bych měl zvednout voltáž?

4600 nestaci????A muzes mi rict v cem???Jestli ji chces menit tak jses podle mne blazenDarkmasterX píše:Rozhodně mám v plánu si koupit nové ramky. Ale až ceny slezou dolů.
Uvažuji o nějakých 2x512 OCZ nebo Kingston. Taky musím střelit toho Ti4600 zdá se mi, že už nestačí
. Doufám že to taktnutí uchladí WhisperRock IV

Jasne ze uchladi....ja na svym (trochu starsi) jedu v pohode na 2700+ do 50 stupnu....DarkmasterX píše:Rozhodně mám v plánu si koupit nové ramky. Ale až ceny slezou dolů.
Uvažuji o nějakých 2x512 OCZ nebo Kingston. Taky musím střelit toho Ti4600 zdá se mi, že už nestačí

Jestli chceš, tak ti ji můžu střelit.Luks píše:4600 nestaci????A muzes mi rict v cem???Jestli ji chces menit tak jses podle mne blazenDarkmasterX píše:Rozhodně mám v plánu si koupit nové ramky. Ale až ceny slezou dolů.

Já ji koupim i kdyz je vadna.DarkmasterX píše:Jestli chceš, tak ti ji můžu střelit.Luks píše: 4600 nestaci????A muzes mi rict v cem???Jestli ji chces menit tak jses podle mne blazen

Zajímalo by mě proč zrovna Abit? Jak jsem se díval po netu tak v přetaktování nevycházel zrovna nejlépe.Jafido píše:Já ji koupim i kdyz je vadna.DarkmasterX píše: Jestli chceš, tak ti ji můžu střelit.

Dik nechci.Kbybych mnel prachy tak nemam GFFX5200.DarkmasterX píše:Jestli chceš, tak ti ji můžu střelit.Luks píše: 4600 nestaci????A muzes mi rict v cem???Jestli ji chces menit tak jses podle mne blazen

Podívej se jakou náš verzi biosu na základní desce a pokud je novější bios, tak ho tam flešni. A taky jestli není novější Probe.DarkmasterX píše:Tak jsem si pořídil WhisperRock IV, ale nejak nevidím rozdíl v teplotě
. Teď však nevím čemu věřit. Biosu 64°C nebo Asus Probe 49°C

Takže zbývá stará dobrá rada: sáhni si opatrně dole na chladič co nejblíže CPU. Pokud by na procíku bylo 64, tak tam ruku asi neudržíš. Snad se to s dalšími verzemi biosu a Probe srovná. V každém případě buď raději opatrný. Ještě takový můj poznatek - desky Asus bývají při ukazování teploty na CPU trochu "pesimistické". Měl jsem možnost srovnání - ve stejné bedně, totéž CPU, stejné nastavení - desky MSI a Soltek byly optimističtější.DarkmasterX píše:Bios mám nejnovější 1007 a probe 2.21.09 poslední verze

Ja sem vcera skousel sahat na boiler kterej mnel 50°C a reknu vam mit tolik na CPU tak nemusime topit.JirkaH píše:Takže zbývá stará dobrá rada: sáhni si opatrně dole na chladič co nejblíže CPU. Pokud by na procíku bylo 64, tak tam ruku asi neudržíš. Snad se to s dalšími verzemi biosu a Probe srovná. V každém případě buď raději opatrný. Ještě takový můj poznatek - desky Asus bývají při ukazování teploty na CPU trochu "pesimistické". Měl jsem možnost srovnání - ve stejné bedně, totéž CPU, stejné nastavení - desky MSI a Soltek byly optimističtější.DarkmasterX píše:Bios mám nejnovější 1007 a probe 2.21.09 poslední verze
A desky Asus mají na boardu ochranu proti přehřátí CPU, tak ji v biosu zapni a pohraj si s nastavením vypínací teploty. Snaž se o co nejnižší možné nastavení, ale zase aby se ti to nevypínalo. A dívej se trochu s nadhledem na hodnoty, které budeš nastavovat. Možná to bude třetí teplota, moc s těmi druhými nesouvisející.

No ruku jsem si o chladič neuškvařil, takže je to dobré.JirkaH píše:Takže zbývá stará dobrá rada: sáhni si opatrně dole na chladič co nejblíže CPU. Pokud by na procíku bylo 64, tak tam ruku asi neudržíš. Snad se to s dalšími verzemi biosu a Probe srovná. V každém případě buď raději opatrný. Ještě takový můj poznatek - desky Asus bývají při ukazování teploty na CPU trochu "pesimistické". Měl jsem možnost srovnání - ve stejné bedně, totéž CPU, stejné nastavení - desky MSI a Soltek byly optimističtější.DarkmasterX píše:Bios mám nejnovější 1007 a probe 2.21.09 poslední verze
A desky Asus mají na boardu ochranu proti přehřátí CPU, tak ji v biosu zapni a pohraj si s nastavením vypínací teploty. Snaž se o co nejnižší možné nastavení, ale zase aby se ti to nevypínalo. A dívej se trochu s nadhledem na hodnoty, které budeš nastavovat. Možná to bude třetí teplota, moc s těmi druhými nesouvisející.