Disk cvaká jako blikající škoda 105

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
majkl.lowec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Disk cvaká jako blikající škoda 105

Příspěvek od majkl.lowec »

Mě asi šlehne...ale dost emocí...jednou při restartu mi začal cvakat disk(WD80GB),jak když vyhodíte blinkr u škody 105, takovýto cvak cvak cvak(docela nahlas)... :sad: ....a co 10sekund se jako vypne a zapne(myšleno přestane a hned začne točit)...bios nic nevidí, píše jen "NTLDR is missing", zkoušel jsem drobné hrubé násilí(někdy u jiného cvakání pomohlo), ale to teď zatím nepomohlo.
Dočetl jsem se že by to mohly být hlavy co naráží na plotny(http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... vak%E1n%ED) ale chci se jen ujistit že je to totálně v ...špatný. A co takhle nějaký ty firmy co slibují že zachrání prakticky jakýkoli disk???
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

pokud na to mas, je to docela pekna palka ta zaloha
....ze by to byl MELOUN
majkl.lowec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl.lowec »

No tak asi nic, jak tak vidím, postupně zjištuji co všecho už mi chybí :? a ješte jedna perlička, znáte z fyziky takový ten jev...když máte v ruce karboflexku a kotouč 90° k podlaze a pohybujete s ním směrem do prava cítete protisílu, která je způsobení rotací měkoule(nepřesně vyjádřeno) a když jsem tak otáčel diskem a tak jsem tuhle sílu cítil taky, docela hezký jev, máte pocit že vám najednou těžkne v ruce, ale stále mi jen cvaká a nevypadá, že by to htěl nějak změnit.
Koukal jsem tak y na cenové rozpětí opravy HDD a šel jsem do kolen( od 500 - 20 000Kč)...myslím že ty ztracený data oželím.. :sad:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 majkl.lowec : Myslíš gyroskopický efekt, nebo reakční moment ? :wink:

Jinak, ten disk bude zřejmě po smrti, takhle se projevuje chcíplá elektronika...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Presne takto mi uz tento rok odisli 3ks WD ( to pocitam len tie ktore som mal v PC .... 2 znich uz nefungovali ako nove...) .... je to uplne tipicka zavada... :( ....... a peknich par dalsich ktore som predal uz odisli v podobne, aj preto sa snazim diskou WD dost dlho uz vyhibat a nepredavat ich ( aj ked clovek si niekedy bohu zial nevyberie.... :( )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“