teplota u 9600 pres 90°C

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Letis
Nováček
Nováček

teplota u 9600 pres 90°C

Příspěvek od Letis »

Čus, koupil jsem si na GK 9600 pro nový chladič SPIRE COOLFORCE, protože originál chlaďák začal qílet jako blázen. Když jedu ve 2D, tak je teplota celkem v poho (cca 50), ale jak přejdu do 3D akce, teplota mi vyskočí někdy až přes 90 stupňů. Je to normální? Neupeče se mi ta grafárna? Přitom teplota procesoru je max. 54 a v almaře mám 35.

//Edit by Paja: opraven nazev threadu
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Podle me si to tam blbe pridelal... Spire sice nejni zadna bomba, ale tak blbe snad nechladi - takze rozeber a sloz a omrkni kolik je tam pasty. Jinak 90 stupnu je opravdu dost - ja mam max 52 s origosem...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

90...je opravdu dost...vážně koukni jestli máš vše dobře přidělaný...
Letis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Letis »

Tak jsem zkoušel vyměnit chladič za originál, vyzkoušel jsem různé druhy past, ale výsledek je snad ještě horší. Karta mě začala zamrzávat ( v 3D akci během 1 minuty). Už vážně nevím co s tím. Nemůže to být softem? Díky za odpovědi.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

To ze to mrzne muze bejt tou teplotou... Kolik ta karta mela v normalnim provozu s originalnim chladakem - nez si ho sundal? A toci se ti na ni vetracek, kdyz jede? Jaky si tam zkousel pasty? Furt si myslim, ze tam delas pri ty montazi neco fatalne blbe - nemas digital, ze bys to vyfotil?
Letis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Letis »

Větráček se točí. Před tím měla max.60. Chladič dolíhá na jádro tak jak má. Zkoušel jsem jak stříbrnou, tak bílou a dávám jí tam tak akorát (ani moc, ani málo). Před tím mě to jelo v poho, blbnout to začalo až tento týden. Digitál bohužel nemám. Je možný, že ta karta dodělává? Že je to nějaký slabší kousek. Je teprve rok stará. (jo, ten SPIRE tam mám 3. měsíc)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

teoreticky to mozny je, bohuzel i prakticky, dej tam normal chladic (ten puvodni) a pokud ti to pod nim pada tak to reklamuj :( . ze teto situace nevidim lepsi reseni
0118 999 881 999 119 7253
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Pises, ze ten spire mas 3ti mesic, predtim ta karta byla chladnejsi? - jestli jo, tak je reklamace jasna, odchazej asi regulatory...

//EDIT: pokud na to mas vercajk, tak zkus zmerit napeti na jadre, a nebo nejak SW, ale to nevim jak..
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

nemenil si zakladni desku popripade bios do zakladni desky ci GK?jakou mas zakladku
Letis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Letis »

Nic jsem neměnil. Desku mám soltek 75frn2. Asi pudu do tý reklamace - to bude nejjednoduší. Všem díky.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

BTW: Napiš si do popisu sestavu :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Ivo Adam
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo Adam »

Pak napiš jak jsi dopad u tý reklamace
CPU: Intel Pentium 4 - 2,4 GHz, RAM: 2*256 MB DDR400, VGA: ATI Radeon 9600 SE - 256MB,
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“