Pískání desky při SW chlazení
Moderátor: morke
- Vraana
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pískání desky při SW chlazení
Zdravim. Už delší dobu používám SW chlazení přes WPRCEdit+CPUMSR a jsem s ním naprosto spokojen. Teď jsem si postavil novej komp a funguje opět naprosto super, ale když je CPU nevytížený, ozývá se odněkud z desky (z oblasti procesoru) pískání. Ozývá se při všech nastaveních v CPUMSR, ale při každém nastavení trochu jinak. Zní to jako rotace hodně starýho harddisku, ale není to trvalý zvuk, ale jakoby pulzování (cca 2,5x/s). Zajímavý je, že když komp něco dělá (vytíží se CPU), tak to na chvilku přestane. Tzn zatím jedinej způsob, jak se toho zbavit, je mít pořád puštěný Prime, takže CPU jede pořád naplno. Ale to se jaksi neslučuje s tím chlazením. Překvapivě když SW chlazení vypnu (resp. vypnu HALT Command Detect), není slyšet vůbec nic.
Ještě moje konfigurace: Sempron 2200+, Asus A7V8X-X, Asus GeF 4 MX 480, 256MB RAM.
Ještě moje konfigurace: Sempron 2200+, Asus A7V8X-X, Asus GeF 4 MX 480, 256MB RAM.
Athlon XP Barton 2500+ -> Mobile Athlon XP až 3200+(5,5 až 11 * 200)
Sapphire Radeon X1600 AGP
ASUS A7V600-X, 2x1GB Kingston
SATA Seagate 160GB, PATA Hitachi 120GB, LG GSA-4163
3R Systems Air Black, T-Balancer
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Vraana
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu, ale nevím přesně, jak taková tlumivka vypadá. Nemáš obrázek?TomV píše:Tak až to bude zase pískat, tak sáhni postupně na každou tlumivku u regulátoru napájení, schválně, jestli to přestane...
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 Vraana & thool : Nemyslím kondíky. Mezi kondíkem a tlumivkou je dost rozdíl, už od pohledu...
Tlumivky jsou takové ty malé cívky na kulatých jádrech, poblíž socketu. A sáhnout na ně máš proto, abys zjistil, jestli nějaká vlivem proměnlivého emg pole nevibruje... 
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vim, ja jenom ze pojem tlumivka neznam, tak sem si rikal, jestli nahodou kondikum (ktery sou kolem socky taky) nerikas tlumivkaTomV píše:2 Vraana & thool : Nemyslím kondíky. Mezi kondíkem a tlumivkou je dost rozdíl, už od pohledu...Tlumivky jsou takové ty malé cívky na kulatých jádrech, poblíž socketu. A sáhnout na ně máš proto, abys zjistil, jestli nějaká vlivem proměnlivého emg pole nevibruje...
elektrikar nejsem
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- Vraana
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK, díky. Checknul jsem to a nikde žádné vibrace. Další nápad?TomV píše:2 Vraana & thool : Nemyslím kondíky. Mezi kondíkem a tlumivkou je dost rozdíl, už od pohledu...Tlumivky jsou takové ty malé cívky na kulatých jádrech, poblíž socketu. A sáhnout na ně máš proto, abys zjistil, jestli nějaká vlivem proměnlivého emg pole nevibruje...
- Francois the big
- Nováček

-
Hej hej
Kámoš má stejnou desku a při SW chlazení mu to taky píská. Já mám Epoxe RDA3+ ale nejde mi jeden způsob SW chlazení a ten druhý když je zaplý, nepíská, ale taky moc neúčinkuje... něco za něco že... ale to je jedno. Myslím že to pískání nezpůsobuje žádná součástka na MB, možná to jde z CPU. Když něco pustíš (zatížíš CPU) tak se SW chlazení buď úplně vypne anebo omezí a pískání přestane. no nevim, zkus to zalít do betonu, třeba to přestane

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hej hej
Dostuduj si principy SW chlazení, než tady začneš vynášet podobné výroky...Francois the big píše:Když něco pustíš (zatížíš CPU) tak se SW chlazení buď úplně vypne anebo omezí a pískání přestane.
The problem has been eaten.

- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Muska
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- david99
- Začátečník

-
mam dosku asus a7n8x-e deluxe a tiez mi to piska pri sw chladeni, piskaju tam te tlmivky co sa tu spominaju konkretne na mojej doske su do dve cievky pod cpu a te piskaju ked sa na ne pritlaci alebo pohybe tak to prestane, pomohlo by mozno nalakovanie lakom alebo nieco take ale to sa zase bojim aby sa nejako nezmenili hodnoty tych cievok alebo co, a navyse so zarukou by potom mohol byt problem.
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Re: Hej hej
On to asi tak nemyslel... Když to zatíží, procesor nebude ve stavu nízké spotřeby a pískání přestane. To pískání se vyskytuje při jeho přechodech mezi stavy.TomV píše:Dostuduj si principy SW chlazení, než tady začneš vynášet podobné výroky... :roll:Francois the big píše:Když něco pustíš (zatížíš CPU) tak se SW chlazení buď úplně vypne anebo omezí a pískání přestane.