AMD AthlonXP 2500+ po © mrtvej:((((

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

calvus
Nováček
Nováček

Příspěvek od calvus »

Jestli si reagoval na mě,tak stává se mi to občas,asi u jednoho PC z 6-8 které jsem skládal a pouze než komp najede,pak běží na stoprocent v pořádku a neustále,žádný problém,prostě jen jde pouze o jakýsi druh kontaktu,dejme tomu,možná by se to dalo pojmenovat nějak jinak,ale když komp najede,tak prostě jede!Je to zvláštní,protože špatně nasadit procesor se prostě nedá ani na sílu! Tomu kdo by to svedl bych udělil asi nobelovu cenu za abnormální nešikovnost.To je jasné všem co už tohle dělali,já pouze reaguji na výše uvedený příspěvek kolegy,který zde popisoval,že mu po osazení procáku do desky komp nenajel ani nezapípal a tak ho šel reklamovat a když ho dones k prodejci,tak jim po osazení do desky fungoval,takže se nejspíše ztrapnil a vrátil domů.Doma mu při druhém pokusu komp prostě najel. Ano je to normální,nevím proč,ale je!Viděl jsem na vlasní oči asi třikrát a to pokaždé na jiném kusu procesoru.Všechny fungují dodnes bez problému.
calvus
Nováček
Nováček

Příspěvek od calvus »

Vůbec jsi mě nepochopil,škoda.Přesto,příště vyzkoušej procesor znovu vyndat s desky a všechno zopakovat,až když ti nenajede po druhé,pak teprve v případě,že jsi si jist,že ostatní hardware je v pořádku,se vydej na cestu reklamovat CPU.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

calvus píše:Jestli si reagoval na mě,tak stává se mi to občas,asi u jednoho PC z 6-8 které jsem skládal a pouze...
A když už ti ten kompl najel, stalo se ti to pak ještě někdy??
Co to bylo za sestavu, kde se ti to stalo prvně?

No reágoval sem na tebe - pro předcházení takovým nedorozumněním používej citaci.
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

No a co řeknete na tohle: dneska jsem dal do desky novýho semprona 2200, počítač se rozsvítí, větráky jedou, párkrát zablikaj cdromky, trošku chrupne hdd, monitor cvakne a vypíše no input signal, pak se vypne. Ledky dál svítí, větráky jedou a jinak ticho po pěšině. Napětí ze zdroje změřené a v pořádku, grafika vyzkoušená na jiném pc, v pořádku, paměti to samý. Kde je chyba???
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
calvus
Nováček
Nováček

Příspěvek od calvus »

to bych musel vyzkoušet osobně,ale za předpokladu že ostatní hardware je ok by mě ještě zajímalo cos nastavil v biosu,systém máš již nainstalovaný?Asi ano,zřejmě si vyměnil jenom procesor,v tom případě musíš mít v biosu first bootování na HDD-0,ostatní disable,pak zapojení kšandy na desce musí být IDE1-na master do HDD a na HDD taky jumper na master,taky může být špatná kšanda,zkus ji přehodit jestli je všechno jak jsem uvedl,jestli ano a i kšandy jsou určitě ok,pak bych ještě ten nový procák vyzkoušel v jiném plně funkčním PC ať máš jistotu.Zatím.
Napiš jak to dopadlo.
jago
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jago »

Správně, vyměnil jsem procesor, tím pádem ostatní nastavení, zvláště HDD, zůstalo jako předtím, kdy to běhalo.
Dnes to vyzkouším na jiném PC, ale nemůže to být třeba tím, že BIOS nerozpozná Semprona?
AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.; Sparkle GF4 Ti4200 128 345/620; Hercules DigiFire 7.1; WD 80GB, SG 120GB; DVD RW LG 4165B, DVD RW LG 4165B; Enermax 465W; SELTZ 20II(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

calvus píše:to bych musel vyzkoušet osobně,ale za předpokladu že ostatní hardware je ok by mě ještě zajímalo cos nastavil v biosu,systém máš již nainstalovaný?Asi ano,zřejmě si vyměnil jenom procesor,v tom případě musíš mít v biosu first bootování na HDD-0,ostatní disable,pak zapojení kšandy na desce musí být IDE1-na master do HDD a na HDD taky jumper na master,taky může být špatná kšanda,zkus ji přehodit jestli je všechno jak jsem uvedl,jestli ano a i kšandy jsou určitě ok,pak bych ještě ten nový procák vyzkoušel v jiném plně funkčním PC ať máš jistotu.Zatím.
Napiš jak to dopadlo.
Podle mě nemá jago problém s bootovaním... podle toho ci píše, tak se to ani k bootovani nedostane.

2 jago: No, na jedné desce, kde jsem neflashoval bios na podporu Sempronu se mi Sempron rozjel, akorát ho deska detekovalo jako "neznámý procesor" a proto mu taky přiřadila fsb 133.
Tak pak sem ho v biosu akorát taktl na default - 166 a o tejden později pak flash bios a vše jelo v pořádku.
Nejlepší bude, když koštneš i ten procák (ale měl by bejt v pohodě, pokud si ho kupoval novej... byl BOX?)
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Filozof
Nováček
Nováček

Příspěvek od Filozof »

Kluci jak se tady bavíte o tom za¨pínání Pc a na obrazovce objevující se not input tak mě to dělalo to samé a 2ma kámošům taky. Nevím čím to je ale restartuji pc nebo 2x a je to v pohodě. Nevím čím to může být.
Je někde vypsaný a popsaný všechny položky z BIOSU ? Aby člověk věděl co zapnout a co vypnout. Hodilo by se to abčas každému.
Sice tak 80% znám ale jistota je jistota. Díky :wink:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Filozof píše:Kluci jak se tady bavíte o tom za¨pínání Pc a na obrazovce objevující se not input tak mě to dělalo to samé a 2ma kámošům taky. Nevím čím to je ale restartuji pc nebo 2x a je to v pohodě. Nevím čím to může být.
Je někde vypsaný a popsaný všechny položky z BIOSU ? Aby člověk věděl co zapnout a co vypnout. Hodilo by se to abčas každému.
Sice tak 80% znám ale jistota je jistota. Díky :wink:
Spíš tu napiš těch 20% co nevíš....
calvus
Nováček
Nováček

Příspěvek od calvus »

Zásadně platí asi toto,neměň nikdy to co nevíš co je! Kapíruješ?
No a co se týče biosu,tak tady to platí asi stejně jako v registrech windowsu,pokud tomu nerozumíš,tak tam neloz a pokud tě tohle zajímá,kupuj si literaturu na toto téma,dneska např.v Librexu je ji opravdu až nad hlavu,nejvíce se naučíš čtením. :wink:
Doporučuji například knížku: Pokročilé techniky windows XP.
Je tam dost věcí taky o zásadách skupiny ve winXP a tam se panečku dají dělat divy,sám jsem byl touto malou učebnici nadšený.
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re::>

Příspěvek od DivX »

Já si s BIOSem hrál už od svých 6let... a tehdy sem tomu rozuměl kulový...
Člověk časem příde na to, co které funkce znamená... učený z nebe nespadl.
Jo a na netu je taky plno informací ohledně BIOSu a Woken... stačí se porozhlídnout... a nemusíš s hned kupovat knížky 8-)
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Niekedy sa to stava pri blbych zdrojoch staci 1-2 restartovat a vsetko je ok.

Alebo tiez moze byt chyba v zle zasunutej graf. karte(ked ti vypisuje ziadny signal), mal som podobny problem uz viac krat.

1.Boli skrinky do ktorych ked ste zalozili a zasrobovali graf. karty tak sa povisunul koniec a nesli.Skus ju tam dat bez srobu.Nech koniec je dobre zasunuty.

2.Ak to nepomoze tak graficku kartu proste hore kde sa chyta srobom len posun o 0,5 cm dole.Niekedy maju graf. karty sproste kontakty.Pomaha to.

SKUS TO!!!
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Rider008 píše:Niekedy sa to stava pri blbych zdrojoch staci 1-2 restartovat a vsetko je ok.
Něco podobnýho se řešilo TU.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual.

1. CAST PRIBEHU:
Prvy krat sme sa pokusali taktit, vysplhali sme sa na nejakych 186FSB a stabilne... Potom sme skusali potaktit trosku aj ramky a ked sme ich dali na 220 (440 !!) - co bola chyba, komp nenabehol a pipal.... Skusali sme menit ramky, cpu, grafiku...nic nepomahalo. Boli sme v tom, ze sme vod*ebali dosku. Vo firme som mal znameho, povedal som ze sme sa hrali s fsb a frek. ramky a ze ked sme udreli ramkam 440MHz, komp nenabehol.... Znamy nas upozornil, ze to je posl. krat, ze dosku nam vymeni, ale nech sa to neopakuje...

2. CAST PRIBEHU:
Po pol roku nam to nedalo (obzvlast mne ) a ked som videl ze ma kazdy 2.5 Bartona taktnuteho viac ci menej,...2.5-tka ma aj nasobic odomknuty(stare kusky), takze sme sa opat pustili do taktenia, no vsetky potrebne informacie a skusenosti som uz mal a bol som si isty ze to pojede.... Tak zme vyuzili odomknuty nasobic, znizili ho z 11 na 10 a postupne sme pridavali fsb. Cielom bolo samozrejme 200MHz. 200*10*1,36=2720 co je ok, kedze procak v pohode slapal stabilne aj na 2800(11*187).... Tak sme sa dostali na frekvenciu 200 (btw-doska ju samozrejme podporuje), dame save&exit a komp zacne piskat!
Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. Proste komp sa spraval presne tak ako prvy krat v 1. pribehu. Boli sme v tom, ze sme zasa odjebali dosku. No mne to nedalo a asi taky 15. restart asi po pol hodine pomohol!!! Komp sa zapol, hned som vosiel do biosu a napodiv ten si pamatal vsetky posledne nastavenie(tak to si fakt neviem vysvetlit...). Ale asi po dvoch sekundach to v biose zmrzlo. Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. No toto sa opakovalo este asi 3x a zistil som, ze funkcnost kompu je zavistla NA ČASE !!! Proste bolo treba za kazdym nechat vychladit komp asi na 10 minut. Asi po 5. krat ked nabehol bios som stihol zvolit "optimal settings" a save&exit. Vsetko odvtedy slapalo ok.... No vydeseny obaja sme sa zhodli, ze srat tu dosku, ze nam to nestoji zato...

Este chcem podotknut, ze v prvom pribehu mala doska origin. bios a v druhom ten najnovsi. Teploty procaku nikdy nepresiahli 55 C. A comp sa spraval takto s ale aj bez zvyseneho napatia CPU. No doteraz nerozumiem, ze proca ta doska "trucovala", ked aj oficialne zvlada 400FSB. Procak mal teploty v pohode....

No trosku som sa rozpisal....

Tento prispevok som skopiroval - myslim ze sa hodi aj tu
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Spirit píše:Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual...
Zkoušel si vyměnit baterku, možná byla (je) nějáká špatná...

No mi se zase kdysi starší eMSIíčko (VIA KT133) pos*al, už sem ho chtěl asi po roce skladování (v krabici ve skříni) vyhodit, ale něják mi to nedalo, koštl sem ho a vono uplně normáně jelo!
Jak mi ta deska "odešla", tak sem jí oživoval clear CMOS, vyjmutí baterkou (asi 36hod.), vyměnění baterky...
..a nic):

Fakt nevím...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

MSI v mojich ociach kleslo.... ruky prec. Ked amd tak Epox, ked intel tak Asus
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

Spirit píše:Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual.

1. CAST PRIBEHU:
Prvy krat sme sa pokusali taktit, vysplhali sme sa na nejakych 186FSB a stabilne... Potom sme skusali potaktit trosku aj ramky a ked sme ich dali na 220 (440 !!) - co bola chyba, komp nenabehol a pipal.... Skusali sme menit ramky, cpu, grafiku...nic nepomahalo.
Neco mi rika, ze staci prehodit jumper urcujici FSB na desce, po nezdarenem O/C je nekdy nutno prehodit na chvili fsb na 133. Je to v manualu. Klid.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Spirit píše:MSI v mojich ociach kleslo.... ruky prec. Ked amd tak Epox, ked intel tak Asus
No jo.. neska MSI nic moc, ale tehdy se jednalo o starší kousek MS-6340 nebo tak něco a ty byly dobré...
Soltec se taky hodí k AMD..!
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

CPU + chladič...

Příspěvek od DivX »

Nevíte jestli se dá "něják vyčíst z těch čisilek na CPU" (seriového čísla) jakej chladič byl u něj v BOXu? Jako jestli poznaj že když tam byl s měděným jádrem a já jim na raklamaci pošlu obyčejný nebo naopak ???
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“