Problém s HTčkem

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

TomV píše:
EGRES píše:ono nie je dolezite, ci doom3 podporuje HT alebo nie, pretoze HT sa vyuzije pri comkolvek co je 3D pretoze aj ovladace potrebuju pracovat s procesorom >> uz mame dve paralelne aplikacie
To je blbost, co říkáš... V multitaskingovém OS jede paralelně spousta programů (otevři si Task Managera a koukni se), ale ať je procesor s HT, nebo ne, normálně se všechny procesy dělí o procesorový čas mezi sebou (respektive je jim přidělován schedulerem kernelu v závislosti na prioritě procesu). HT se nevyužije při ničem, co není přímo stavěné pro SMT/SMP. Tzn. pokud Doom 3 nevyužívá HT (jakože nevyužívá), tak se s ostatními procesy normálně dělí o procesorový čas a o nějakém HT nemá ani páru.
Není to zcela pravda i programy co nevyužívají HT běží rychleji, když jich je spuštěno více najednou...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wiruss píše:Není to zcela pravda i programy co nevyužívají HT běží rychleji, když jich je spuštěno více najednou...
Trošku... :roll: Protože ten "druhý" procesor u HT není plnohodnotný procesor, ale jen pár částí, které se zrovna nepoužívají. Takže ta neoptimalizovaná aplikace si na nich sice pár věcí spočítá, ale většinu času stejně čeká, než jí ostatní procesy půjčí zbytek procesoru...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

TomV píše:
Wiruss píše:Není to zcela pravda i programy co nevyužívají HT běží rychleji, když jich je spuštěno více najednou...
Trošku... :roll: Protože ten "druhý" procesor u HT není plnohodnotný procesor, ale jen pár částí, které se zrovna nepoužívají. Takže ta neoptimalizovaná aplikace si na nich sice pár věcí spočítá, ale většinu času stejně čeká, než jí ostatní procesy půjčí zbytek procesoru...
To jest pravda, ale jelikož pár věcí spočítá tak běží rychleji, určitě jsi viděl video od Toms hardware kde porovnávají ten samej procík (3ghz) jednou na 3 s HT a jednou na 3,6 bez HT a jak to běží s více progrymy... :-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wiruss píše:To jest pravda, ale jelikož pár věcí spočítá tak běží rychleji, určitě jsi viděl video od Toms hardware kde porovnávají ten samej procík (3ghz) jednou na 3 s HT a jednou na 3,6 bez HT a jak to běží s více progrymy... :-)
Video jsem neviděl, nicméně malý výkonový rozdíl tam opravdu je. Já reagoval hlavně na EGRESe, který psal, že je jedno, jestli DOOM podporuje HT, nebo ne, protože se stejně využije. A to není pravda.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

To jest pravda, i když nedávno jsem viděl nějakou hru která mi napsal, že mám HT a že ho podpoří :-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wiruss píše:To jest pravda, i když nedávno jsem viděl nějakou hru která mi napsal, že mám HT a že ho podpoří :-)
Může být. Ale DOOM3 to není ;-). Nevzpomeneš si, co to bylo ? Vím, že třeba Aquamark to umí taky využít...
LANpartyzan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LANpartyzan »

Zerox píše:Tak už jsem vyřešil problém. Vyměnil jsem desku(gigabyte 865PE 1000 pro-g :)
ta stara byla Gigabyte nebo Gigabyte je ta kterou sis potom koupil?
potreboval bych to vedet tu samou si chci koupit :?
CPU:Pentium 4 Prescott 2,8Ghz@3,22Ghz
MB:Gigabyte 8IPE 1000 Pro G (i865PE)
Memory:2X512MB DDR KINGMAX 400Mhz
Grafika:HIS ATi Radeon X800XL 256MB/256bit 400/980Mhz @ 438/1068Mhz
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“