Nová Grafika Ati nejede :-(

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

mal som ten isty problem - je uz druhykrat na reklamacii pretoze prvykrat len overovali ci ide v 2d - mne totiz nesla plna HW akceleracia. U kamosa isla, u mna nie. REklamacia bola vybavena negativne. Vcera som ale zistil ze ani u kamosa nejde v 3dmarkoch iba ak ju podtaktim jadro na 430. Takze dnes je opat v reklamacii, ak uz mi toto nevyreklamuju tak tam do tej predajne asi zoberem komp a nech to rozchodia 8-)
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Sorry - to časování jde samozřejmě upravit ne v RaBitu, ale v ATI Tray Tools. :oops:
Filozof
Nováček
Nováček

Příspěvek od Filozof »

ICQ 309-325-521 můžeme více pohovořit pokud chcete. O grafice atd.

Jinak klidne mi pošli ten bios ale taky radu jak ho rozchodit bez disketové jednotky.
Jinak BOMBA má tu samou grafiku a jede mu dobře se silencerem. Možná jsou tam jiné součástky co potřebují lépe chladit a kvůli nim to padá atd.
Jinak fakt nevim. Myslim že by to chtělo vyzkoušet kdo máte možnost.
Dejme si tam ICQ a můžeme komunikovat rychleji co vy na to ?

Myslim 6e v tom Ati tools nebo rabitu jde nahrát bios načtením souboru a on si to upraví. Někde jsem to tam viděl.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ten BIOS ti můžu poslat, napiš kam.Bez disketovky to rozchodit jde, ale jen v DOSu - musel bys nastartovat v režimu DOS a spouštět to z disku (místo A:\ bys zadal C:\, toť vše.
Jinak jsem si stáhnul utilitu ramBIOS, kterou taky v DOSu můžu vyzkoušet BIOS z různých verzí karet od různých výrobců předtím, než bych ho "natvrdo" flashoval.Zatím to šlo se Sapphire 9600XT - ale ještě toho prubnu víc.
Moje ICQ je 311-839-457.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych vam doporucil to reklamovat kamos si koupil 9550 od Sapfiru a jede mu na 400/250 a ma 3000Bodů v 2003 na default mel 2000Bodů a jenom kvuli blbymu chladici na GPU jede jeste malo 9550 dou prej az na 450 stabilne takze bych tu vasi reklamoval a vzal si Sapfire a mate klid za usetrenou 500kc koupite vga SIlencer :-)
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

Stratos píše:ja bych vam doporucil to reklamovat kamos si koupil 9550 od Sapfiru a jede mu na 400/250 a ma 3000Bodů v 2003 na default mel 2000Bodů a jenom kvuli blbymu chladici na GPU jede jeste malo 9550 dou prej az na 450 stabilne takze bych tu vasi reklamoval a vzal si Sapfire a mate klid za usetrenou 500kc koupite vga SIlencer :-)
s pretaktenou od Jetway dam 4000...
AMD X2 4200+ (2530MHz)GIGABYTE K8NS-939A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 Leadtek A7600GS @ 485/470WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80Enermax Noisetaker 420WNEC 3520ACoolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03Logitech MX510Logitech UltraXLogitech Formula Vibration FeedbackLG L1740BQCreative Inspire T5900watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Filozof mi poslal stáhnutej BIOS z grafiky a je to úplně něco jinýho, než mám já - datum BIOSu je z ledna 2003 (já mám říjen 2004), taky časování vůbec neodpovídá datasheetu pro paměti od Samsungu - navíc to má BIOS pro VIVO, který tam údajně vůbec nemá (sám nevím o tom, že by JW dělala karty 9550 s VIVO) - takže dost divný....Ještě to prubnu s ramBIOSem na svou kartu, pak dám vědět! :wink:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Tak jsem to lupnul na svou kartu (po probě v ramBIOSu) a paráda - bez artefaktů 500/300/600 - výš jsem nešel.
Jenže tohle šlo s ovladačema, který jsem nainstalil pro VGA se starým BIOSem.Pak jsem je pro pořádek odinstaloval a po reinstalu už karta dělala podobný problémy, jako píše Filozof - buď pětiminutový testy a konec v černé obrazovce, nebo zátuh v přihlašovacím menu nebo bluescreen s hláškou o nekonečné smyčce, ve které uvázl ati2mtag.dll....
Zkoušel jsem 3 verze driverů a stejný.Je tu někdo, komu JW R9550Ultra O/C s kódem 95XT-AD-128C jede origo na 500(ev.400) core/ 300/600 ef. memory a kdo by byl ochotný poslat BIOS (není to nic nebezpečnýho, nejde o flash!)?Jestli jo, tak dejte vědět na mail jan.vecerka@centrum.cz a pomůžete tak možná nejen mně s Filozofem, ale i jiným, kteří mají problém stejný.THX.
Samosebou se v tom budu dál šťourat a s případnýma novinkama se ozvu.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

P.S. Teď mám zase zpátky starej origo BIOS, ale proč to škrtit na 400/250, když vím, že umí víc? :wink:
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

janis píše:Tak jsem to lupnul na svou kartu (po probě v ramBIOSu) a paráda - bez artefaktů 500/300/600 - výš jsem nešel.
Jenže tohle šlo s ovladačema, který jsem nainstalil pro VGA se starým BIOSem.Pak jsem je pro pořádek odinstaloval a po reinstalu už karta dělala podobný problémy, jako píše Filozof - buď pětiminutový testy a konec v černé obrazovce, nebo zátuh v přihlašovacím menu nebo bluescreen s hláškou o nekonečné smyčce, ve které uvázl ati2mtag.dll....
Zkoušel jsem 3 verze driverů a stejný.Je tu někdo, komu JW R9550Ultra O/C s kódem 95XT-AD-128C jede origo na 500(ev.400) core/ 300/600 ef. memory a kdo by byl ochotný poslat BIOS (není to nic nebezpečnýho, nejde o flash!)?Jestli jo, tak dejte vědět na mail jan.vecerka@centrum.cz a pomůžete tak možná nejen mně s Filozofem, ale i jiným, kteří mají problém stejný.THX.
Samosebou se v tom budu dál šťourat a s případnýma novinkama se ozvu.
kamosovi to facha ale bios z neho momentalne nedostanem, mozno zajtra ale to uz budem mat moju vyreklamovanu a dufam ze uspesne, takze ak ano tak ti ho poslem...
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

THX, evidentně se to hádá ten Filozofův BIOS s ovladačema ATI - chci se teda mrknout, jakou verzi BIOSu maj karty, který šlapou origo na 400/500core - 300mem. Na stejné kartě máme 2 druhy BIOSů (zatím) a to je trochu zvláštní, ne? Neřeknu, že se nedělaj updaty chyb, ale ty karty máme koupený nedlouho po sobě a je zvláštní, že zrovna já bych chytnul updatovanej BIOS se sníženýma taktama.....
Filozof
Nováček
Nováček

Příspěvek od Filozof »

janis píše:THX, evidentně se to hádá ten Filozofův BIOS s ovladačema ATI - chci se teda mrknout, jakou verzi BIOSu maj karty, který šlapou origo na 400/500core - 300mem. Na stejné kartě máme 2 druhy BIOSů (zatím) a to je trochu zvláštní, ne? Neřeknu, že se nedělaj updaty chyb, ale ty karty máme koupený nedlouho po sobě a je zvláštní, že zrovna já bych chytnul updatovanej BIOS se sníženýma taktama.....
souhlasím s tebou. Máme stejnou kartu ale prostě má se hlásí jako RV360 a s VIVO. Jinak mi už i psala že karta se hádá s ovladači. Teď zase běží v pohodě. Takže je hodně náladová. Asi někde udělali chybu ve výrobě když dávali bios a dali na jinou kartu.

Jinak nemohu tam nahrát ten tvuj bios protože mi to píše DATA NOT ERASED
Takže nejdou smazat data asi. Zkus to nějak pořešit a poradit.
Díky a snad už to rozjedem brzo.
Jinak BOMBA má taky tu samou grafiku tak by mohl poslat bios tobě Janisi a pak by jsme to dali nějak dokupy. :wink:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ale ne ! Ale ne ! To není možný ! Nejdřív je to bomba karta co valí jako bejk, a teď je tu čím dál víc poruch ! To ne ! K vánocům ne !
Chci ji k ním dostat a teď todle ! Ježíšku, nepodělej to, jinak tě příští rok tak zkopu že ani tím komínem nevylezeš zpátky !

Slyšel jsem že má i problémy na základních taktech. Fňuk.....
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

Captain_Pepek píše:Ale ne ! Ale ne ! To není možný ! Nejdřív je to bomba karta co valí jako bejk, a teď je tu čím dál víc poruch ! To ne ! K vánocům ne !
Chci ji k ním dostat a teď todle ! Ježíšku, nepodělej to, jinak tě příští rok tak zkopu že ani tím komínem nevylezeš zpátky !

Slyšel jsem že má i problémy na základních taktech. Fňuk.....
zalezi na kusu... nesmis mit pech...
Maur
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Najlepsie reklamovat

Příspěvek od Maur »

Trvalo mi kym som to vsetko precital a vychadza mi z toho len jedina vec. Presne tento problem som mal ja s grafikou ATI Radeon 9600 od 3D Graphics. Mal som obrovske problemy s ovladacmi, ktore sa mi podarilo nainstalovat len v nudzovom rezime a potom mi aj tak grafika blbla. Mal som menej trpezlivosti ako ty a dal som ju reklamovat. Zistili graficke defekty na cipe.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jestli to Bomba čte a pošle BIOS z karty, díky mu.Jinak je to tu už v moc threadech, tak se furt opakuju - z toho, co jsem viděl a zkoušel, se mi karta zdá ok, jenom ty nešťastný BIOSy - vypadá to, že je snad JW krade z jinejch karet a bastlí na svý, nebo co.
2Filozof:
Pošlu ti ramBIOS, v DOSu zadáš " rambios backup.rom ", mělo by to vrátit hlášku rambios loaded on xxxxxx, že se to zavedlo do paměti, pak zadáš " rambios /i " a pokud ti problikne na monitoru název BIOSu, tak je to kompatibilní s tvou kartou a můžeš to bez rizika nahrát.Zatím ale počkej, jestli někdo pošle funkční BIOS na 500/300... :)
2 all:Zdá se mi, že je problém s tím ati2mtag.sys - tenhle soubor se musel v nouzáku přepisovat při záměně R9800SE na 9800 full, jestli se nepletu.Žeby to kolidovalo s vysokým taktem, kterej si ovladače u R9600 hlídají?Ale v BIOSu by to mělo být podle všeho přepsaný jako identifikace RV360, ne RV350....Ještě se v tom povrtám. :D
Jinak kartu mám už týden a nehrál jsem s ní ani Solitair :-D !
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“