Nová Grafika Ati nejede :-(
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mal som ten isty problem - je uz druhykrat na reklamacii pretoze prvykrat len overovali ci ide v 2d - mne totiz nesla plna HW akceleracia. U kamosa isla, u mna nie. REklamacia bola vybavena negativne. Vcera som ale zistil ze ani u kamosa nejde v 3dmarkoch iba ak ju podtaktim jadro na 430. Takze dnes je opat v reklamacii, ak uz mi toto nevyreklamuju tak tam do tej predajne asi zoberem komp a nech to rozchodia 
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- janis
- Začátečník

- Filozof
- Nováček

ICQ 309-325-521 můžeme více pohovořit pokud chcete. O grafice atd.
Jinak klidne mi pošli ten bios ale taky radu jak ho rozchodit bez disketové jednotky.
Jinak BOMBA má tu samou grafiku a jede mu dobře se silencerem. Možná jsou tam jiné součástky co potřebují lépe chladit a kvůli nim to padá atd.
Jinak fakt nevim. Myslim že by to chtělo vyzkoušet kdo máte možnost.
Dejme si tam ICQ a můžeme komunikovat rychleji co vy na to ?
Myslim 6e v tom Ati tools nebo rabitu jde nahrát bios načtením souboru a on si to upraví. Někde jsem to tam viděl.
Jinak klidne mi pošli ten bios ale taky radu jak ho rozchodit bez disketové jednotky.
Jinak BOMBA má tu samou grafiku a jede mu dobře se silencerem. Možná jsou tam jiné součástky co potřebují lépe chladit a kvůli nim to padá atd.
Jinak fakt nevim. Myslim že by to chtělo vyzkoušet kdo máte možnost.
Dejme si tam ICQ a můžeme komunikovat rychleji co vy na to ?
Myslim 6e v tom Ati tools nebo rabitu jde nahrát bios načtením souboru a on si to upraví. Někde jsem to tam viděl.
- janis
- Začátečník

Ten BIOS ti můžu poslat, napiš kam.Bez disketovky to rozchodit jde, ale jen v DOSu - musel bys nastartovat v režimu DOS a spouštět to z disku (místo A:\ bys zadal C:\, toť vše.
Jinak jsem si stáhnul utilitu ramBIOS, kterou taky v DOSu můžu vyzkoušet BIOS z různých verzí karet od různých výrobců předtím, než bych ho "natvrdo" flashoval.Zatím to šlo se Sapphire 9600XT - ale ještě toho prubnu víc.
Moje ICQ je 311-839-457.
Jinak jsem si stáhnul utilitu ramBIOS, kterou taky v DOSu můžu vyzkoušet BIOS z různých verzí karet od různých výrobců předtím, než bych ho "natvrdo" flashoval.Zatím to šlo se Sapphire 9600XT - ale ještě toho prubnu víc.
Moje ICQ je 311-839-457.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych vam doporucil to reklamovat kamos si koupil 9550 od Sapfiru a jede mu na 400/250 a ma 3000Bodů v 2003 na default mel 2000Bodů a jenom kvuli blbymu chladici na GPU jede jeste malo 9550 dou prej az na 450 stabilne takze bych tu vasi reklamoval a vzal si Sapfire a mate klid za usetrenou 500kc koupite vga SIlencer 
- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
s pretaktenou od Jetway dam 4000...Stratos píše:ja bych vam doporucil to reklamovat kamos si koupil 9550 od Sapfiru a jede mu na 400/250 a ma 3000Bodů v 2003 na default mel 2000Bodů a jenom kvuli blbymu chladici na GPU jede jeste malo 9550 dou prej az na 450 stabilne takze bych tu vasi reklamoval a vzal si Sapfire a mate klid za usetrenou 500kc koupite vga SIlencer
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- janis
- Začátečník

Filozof mi poslal stáhnutej BIOS z grafiky a je to úplně něco jinýho, než mám já - datum BIOSu je z ledna 2003 (já mám říjen 2004), taky časování vůbec neodpovídá datasheetu pro paměti od Samsungu - navíc to má BIOS pro VIVO, který tam údajně vůbec nemá (sám nevím o tom, že by JW dělala karty 9550 s VIVO) - takže dost divný....Ještě to prubnu s ramBIOSem na svou kartu, pak dám vědět! 
- janis
- Začátečník

Tak jsem to lupnul na svou kartu (po probě v ramBIOSu) a paráda - bez artefaktů 500/300/600 - výš jsem nešel.
Jenže tohle šlo s ovladačema, který jsem nainstalil pro VGA se starým BIOSem.Pak jsem je pro pořádek odinstaloval a po reinstalu už karta dělala podobný problémy, jako píše Filozof - buď pětiminutový testy a konec v černé obrazovce, nebo zátuh v přihlašovacím menu nebo bluescreen s hláškou o nekonečné smyčce, ve které uvázl ati2mtag.dll....
Zkoušel jsem 3 verze driverů a stejný.Je tu někdo, komu JW R9550Ultra O/C s kódem 95XT-AD-128C jede origo na 500(ev.400) core/ 300/600 ef. memory a kdo by byl ochotný poslat BIOS (není to nic nebezpečnýho, nejde o flash!)?Jestli jo, tak dejte vědět na mail jan.vecerka@centrum.cz a pomůžete tak možná nejen mně s Filozofem, ale i jiným, kteří mají problém stejný.THX.
Samosebou se v tom budu dál šťourat a s případnýma novinkama se ozvu.
Jenže tohle šlo s ovladačema, který jsem nainstalil pro VGA se starým BIOSem.Pak jsem je pro pořádek odinstaloval a po reinstalu už karta dělala podobný problémy, jako píše Filozof - buď pětiminutový testy a konec v černé obrazovce, nebo zátuh v přihlašovacím menu nebo bluescreen s hláškou o nekonečné smyčce, ve které uvázl ati2mtag.dll....
Zkoušel jsem 3 verze driverů a stejný.Je tu někdo, komu JW R9550Ultra O/C s kódem 95XT-AD-128C jede origo na 500(ev.400) core/ 300/600 ef. memory a kdo by byl ochotný poslat BIOS (není to nic nebezpečnýho, nejde o flash!)?Jestli jo, tak dejte vědět na mail jan.vecerka@centrum.cz a pomůžete tak možná nejen mně s Filozofem, ale i jiným, kteří mají problém stejný.THX.
- janis
- Začátečník

- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kamosovi to facha ale bios z neho momentalne nedostanem, mozno zajtra ale to uz budem mat moju vyreklamovanu a dufam ze uspesne, takze ak ano tak ti ho poslem...janis píše:Tak jsem to lupnul na svou kartu (po probě v ramBIOSu) a paráda - bez artefaktů 500/300/600 - výš jsem nešel.
- janis
- Začátečník

THX, evidentně se to hádá ten Filozofův BIOS s ovladačema ATI - chci se teda mrknout, jakou verzi BIOSu maj karty, který šlapou origo na 400/500core - 300mem. Na stejné kartě máme 2 druhy BIOSů (zatím) a to je trochu zvláštní, ne? Neřeknu, že se nedělaj updaty chyb, ale ty karty máme koupený nedlouho po sobě a je zvláštní, že zrovna já bych chytnul updatovanej BIOS se sníženýma taktama.....
- Filozof
- Nováček

souhlasím s tebou. Máme stejnou kartu ale prostě má se hlásí jako RV360 a s VIVO. Jinak mi už i psala že karta se hádá s ovladači. Teď zase běží v pohodě. Takže je hodně náladová. Asi někde udělali chybu ve výrobě když dávali bios a dali na jinou kartu.janis píše:THX, evidentně se to hádá ten Filozofův BIOS s ovladačema ATI - chci se teda mrknout, jakou verzi BIOSu maj karty, který šlapou origo na 400/500core - 300mem. Na stejné kartě máme 2 druhy BIOSů (zatím) a to je trochu zvláštní, ne? Neřeknu, že se nedělaj updaty chyb, ale ty karty máme koupený nedlouho po sobě a je zvláštní, že zrovna já bych chytnul updatovanej BIOS se sníženýma taktama.....
Jinak nemohu tam nahrát ten tvuj bios protože mi to píše DATA NOT ERASED
Takže nejdou smazat data asi. Zkus to nějak pořešit a poradit.
Díky a snad už to rozjedem brzo.
Jinak BOMBA má taky tu samou grafiku tak by mohl poslat bios tobě Janisi a pak by jsme to dali nějak dokupy.
- spirit64
- Mírně pokročilý

Ale ne ! Ale ne ! To není možný ! Nejdřív je to bomba karta co valí jako bejk, a teď je tu čím dál víc poruch ! To ne ! K vánocům ne !
Chci ji k ním dostat a teď todle ! Ježíšku, nepodělej to, jinak tě příští rok tak zkopu že ani tím komínem nevylezeš zpátky !
Slyšel jsem že má i problémy na základních taktech. Fňuk.....
Chci ji k ním dostat a teď todle ! Ježíšku, nepodělej to, jinak tě příští rok tak zkopu že ani tím komínem nevylezeš zpátky !
- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zalezi na kusu... nesmis mit pech...Captain_Pepek píše:Ale ne ! Ale ne ! To není možný ! Nejdřív je to bomba karta co valí jako bejk, a teď je tu čím dál víc poruch ! To ne ! K vánocům ne !
- Maur
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie reklamovat
Trvalo mi kym som to vsetko precital a vychadza mi z toho len jedina vec. Presne tento problem som mal ja s grafikou ATI Radeon 9600 od 3D Graphics. Mal som obrovske problemy s ovladacmi, ktore sa mi podarilo nainstalovat len v nudzovom rezime a potom mi aj tak grafika blbla. Mal som menej trpezlivosti ako ty a dal som ju reklamovat. Zistili graficke defekty na cipe.
- janis
- Začátečník

Jestli to Bomba čte a pošle BIOS z karty, díky mu.Jinak je to tu už v moc threadech, tak se furt opakuju - z toho, co jsem viděl a zkoušel, se mi karta zdá ok, jenom ty nešťastný BIOSy - vypadá to, že je snad JW krade z jinejch karet a bastlí na svý, nebo co.
2Filozof:
Pošlu ti ramBIOS, v DOSu zadáš " rambios backup.rom ", mělo by to vrátit hlášku rambios loaded on xxxxxx, že se to zavedlo do paměti, pak zadáš " rambios /i " a pokud ti problikne na monitoru název BIOSu, tak je to kompatibilní s tvou kartou a můžeš to bez rizika nahrát.Zatím ale počkej, jestli někdo pošle funkční BIOS na 500/300...
2 all:Zdá se mi, že je problém s tím ati2mtag.sys - tenhle soubor se musel v nouzáku přepisovat při záměně R9800SE na 9800 full, jestli se nepletu.Žeby to kolidovalo s vysokým taktem, kterej si ovladače u R9600 hlídají?Ale v BIOSu by to mělo být podle všeho přepsaný jako identifikace RV360, ne RV350....Ještě se v tom povrtám.
Jinak kartu mám už týden a nehrál jsem s ní ani Solitair
!
2Filozof:
Pošlu ti ramBIOS, v DOSu zadáš " rambios backup.rom ", mělo by to vrátit hlášku rambios loaded on xxxxxx, že se to zavedlo do paměti, pak zadáš " rambios /i " a pokud ti problikne na monitoru název BIOSu, tak je to kompatibilní s tvou kartou a můžeš to bez rizika nahrát.Zatím ale počkej, jestli někdo pošle funkční BIOS na 500/300...
2 all:Zdá se mi, že je problém s tím ati2mtag.sys - tenhle soubor se musel v nouzáku přepisovat při záměně R9800SE na 9800 full, jestli se nepletu.Žeby to kolidovalo s vysokým taktem, kterej si ovladače u R9600 hlídají?Ale v BIOSu by to mělo být podle všeho přepsaný jako identifikace RV360, ne RV350....Ještě se v tom povrtám.
Jinak kartu mám už týden a nehrál jsem s ní ani Solitair