Podvod na uzivatele jmenem FUP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Ano, souhlasim s tim, ze FUP je prachsprostej podvod.
23
51%
FUP je spatne, ale nevyhnutelne zlo.
12
27%
FUP je v poradku, me neomezi.
9
20%
Chci, aby mi ISP zavedl FUP! :)
1
2%

Celkem hlasů: 45
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

V posledni dobe se nepekne rozmohl reklami / marketingovy trik pojmenovyna FUP - Fair User Policy. Neco jako "definice feroveho uzivatele". (podle me se spis jedna o politiku typu "Fuck User Policy"...) O co v kostce jde? Jde o to, ze vam provier proda linku, ale de-facto definuje zpusob, jakym ji smite vyuzivat (nejlepe - zadnym...). A to tak, ze vam urci, kolik maximalne muzete prenest dat za dane obdobi. Tim vlastne omezi vase moznosti na internetu, jenz si lide vzdy porizuji na vec jedinou - stahovani dat, at jiz formou surfovani (stahujete htm, obrazky, texty, animace, programy...) ci primeho stahovani dat, jenz ostatni uzivatele sdili (nejcasteji P2P site) anebo na osvezeni stahovanim denniho pridelu z newsu, atd. Vzdy se jedna hlavne o stahovani.
Ale na tohle vsechno muzete s FUP rovnou zapomenout.
FUP tvrde a nekompromisne popira zakladni princip kazde sluzby - platime za NECO. Tady za urcitou rychlost pripojeni do netu. A aplikace FUP z reklamniho cisla rychlosti dela smesne a nepodstatne numero. Pokud ISP proste spoleha pri dimenzovani sve site a konektivity na to, ze vetsina uzivatelu nebude rychlost, jenz nabizi, vyuzivat na 100%, tak je to spise podvodna firma nez seriozni. Urcite procentu uzivatelu bude proste sluzbu na onech 100% vyuzivat - a proc take ne, vzdyt si za tu rychlost plati, tak proc by ji jako nemeli vyuzivat? Kdyz ji nemaji vyuzivat, tak proc maji vubec za pripojeni k netu platit? Ja odmitam platit za neco, co nemuzu vyuzivat a pokud shledam, ze je k memu prospechu to vyuzivat na 100% rychlosti, za jakou si platim (oooo, ta drzost, chtit pouzivat neco, za co platim :blink: ) tak nevidim duvod, proc by mi v tom melo byti braneno FUPem. Za sve penize na to stahovani mam narok, ne?!
Kdo si naivne mysli, ze s nejakym rekneme 20G limitem bude zavodou, se seredne plete a ma velmi spatny odhad, kolik dat mu pres modem (tam i zpet) opravdu protece... A jakmile protece, vrati se do doby kamenne s povetsinou 64/64k rychlostmi, dnes nedostatecnymi byt na pomale surfovani - web se zkratka vyviji a data BUJI. Doslova a dopismene. Kazdy FUP limit bude vzdy maly. A jak data den ze dne buji vice a vice, budou i ony FUP limity vice a vice nedostatecne. A jejich razantni zvysovani nejak nepozoruji...
Varovani - jakmile provider zavede jednou FUP, uz nikdy se od nej neupusti - pokud se nedostane do vaznych problemu s nezajmem o nabizenou sluzbu... Coz treba v nasem malem meste Prerove spise nehrozi, nez hrozi. Ledazeby se firmy, nabizejici bezdrat konecne vzpamatovaly... :sad:
Proc vlastne ISP zavadi nejake formy FUP? Inu proto, ze se snazi dosahnout stavu "idealniho uzivatele". Idealni uzivatel je ten, jenz plati za pripojeni, ale linku nevyuziva, maximalne obcas na nejaky mail nebo tak, ale nic opravdu nestahuje, linku tak nezatezuje a ISP nema problemy s mnozstvim provozu a nic ho netlaci navysovat svou konektivitu a zlepsovat stav vnitrni site a jeji dimenzovanost.
Spoleha se na to, ze FUP je napsana malinkym (anglani na to maji krasny vyraz "fineprint") pismem na konci nekolika stranek smlouvy, pokrytych beznymi zvastiky a ze neovlivni rozhodovani budoucich uzivatelu o tom, jake si poridit pripojeni. Pocita se proste a jasne s neznalosti az blbosti zakaznika. V urcitych lokalitach k tomu muzeme pridat monopolni postaveni, viz nase mila KTV, o jejiz monopolni povaze me poucil osobne jeji reditel... :( Viz. http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=6&t=15
ISP se casto ohani pojmy jako "stahovac", "extremni vytizeni pripojeni" a podobnymi, aby zamaskoval fakt, ze nabral jiz prilis mnoho uzivatelu na nizkou kapacitu/dimenzovanost linky, a ze ta jiz prestava stacit. Je nabiledni, ze jde o penize. ISP preferuje penize v jeho kapse, takze je treba na papirove co nejsilnejsi pripojeni (viz nedavne navyseni chella na 4MBi a NETboxu dokonce na 8MBi) nalakat co nejvice uzivatelu, aniz by tito pretizili poddimenzovanou sit/konektivitu do netu... No, nasadime FUP a je to!
Otazkou je, proc bychom my, uzivatele, jenz platime za pouzivani internetu ke stahovani dat, meli tyhle pokoutne praktiky tolerovat.
Neporizuji si rychlou linku lide nahodou na to, aby stahovali data rychle, cize jich mohli/stihli stahnout HODNE/VIC?!
Zkuste se na vec podivat ocima prodejce automobilu. Ano, prodame vam tady to BMW, nicmene ma vestaveny omezovac, takze plnou rychlosti s nim muzete jet maximalne jeden den za mesic... :D A kdyz to udelate, jako ze to udelate, tak zbytek mesice vam pojede jako ten Velorex :) (pro neznale, je to trikolove vozitko s tusim 250ccm motorem z motorky a "karoserii" to ma z plachtoviny :lol: ...hezky to ekvivalent 64/64 linecky po FUP limitu...)
Vsechny argumenty co jsem od provideru kdy slysel byly zalozeny na recech, ze za tu cenu se neda poskytovat linka bez FUP omezeni.
Co nam tim rikaji? Ze oni vlastne nemaji hardware na to, tyhle rychlosti poskytovat, ale presto je nabizeji. Proc? Opet - jako vzdy - penize. Nalakaji uzivatele na super rychlosti ve smlouve a pak ho hezky skrouhnou FUPem a nazdar, mladej. Zaplatil jsis zrizovaci poplatky, pripadne smlouvu na urcity minimalni cas a mas to... <_<
Ne, ze by nabizeli o neco (tak polovinu konektivity... :) ) slabsi linku, ale bez FUPu... FUP je totiz pro ISP nesmirne vyhodny - tlaci uziatele k necinnosti. Si nahodte 64/64k rychlost a uvidite, jak "cinni na netu budete"...
S FUP tu zacal Terorcom a je videt, ze ostatni se toho rychle chytnuli. Okradat uzivatele se nestydi nikdo. Je zde jasne videt negativni vliv teto firmy na cely stat. A je to, jako kdyz vypustite dzina z lahve - i kdyz FUP uz dnes tusim vetsina ADSL provideru neuplatnuje, ostatni se ho jen tak vzdat nehodlaji a zacina zavod, kdo nabidne linku, na niz se bude dat FUP limit rychleji vysosnout... :( Uz se to pomalu da pocitat na par desitek HODIN - cize - situace je vazna.
Jednotlivi ISP se snazi konkurenci trumfnout vyssim cisilkem, ale misto aby z toho uzivatel neco mel, tak na nej nasadi FUP, cimz mu ve vetsine pripadu na 3/4 mesice (20G mi na vic jak tyden nestaci ani nahodou - a co kdybych mel 4Mbi linku! To by bylo na hodiny!) nabizi "desive rychly" 64/64 net, protoze "prekrocil limit"...
Co takhle streaming videa? Na jak dlouho videa, ve slusne kvalite, mi ten FUP des asi tak vystaci, co myslite? Ze streamovat video nemuzu...? Tak k cemu si platit "rychlou" linku, kdyz ji vlastne k nicemu nemuzu vyuzit?
Kdyz v Nemecku, Spanelsku, Britanii, USA, Koreji a dalsich (s vyjimkou jednech magoru v Rakousku, od kterych si Terorcom vzal priklad) statech o FUP nic nevi, proc bychom tenhle nesmysl meli zavadet tady?
Nejen, ze to vraci propojeni do doby kamenne, ale hlavne to znepruhlednuje trh a (nepochybne zamerne) mate lidi. Nemluve o tom, ze ISP casto FUP uplatni jeste pred dosazenim limitu, jaksi preventivne - a hadejte se s nm... Uz jsem si vsiml, jak spatny maji, co se mnozstvi "protecenych" dat odhad lide, jenz net maji a to uz nejaky patek. Jak na tom asi muze byt pan Novak, jenz o netu slysel v TV a od kamaradu, kdyz mu nekdo (damy v pasazi? :)) rekne, ze 20G je 10 filmu a ze to je mooooc a moooooooooc dat a ze to v zivote nesosne? ...ono jsou to take jen 2 filmiky v HDTV kvalite - aneb data buji a FUP limity jsou neunosnym prezitkem z dob, kdy si ISP jeste nemohli (nechteli?) dovolit dostatecne dimenzovat sit a konektivitu.
Ty doby ovsem jiz davno davinko minuly, takze co ze tu ten FUP stale strasi?!
...zrejme nenasitna lacnost po lehce vydelanych penezich vladne ceskem internetu stejne, jako ceskemu podnikani - a zrejmne jen proto, ze lide jsou stadovite ovce, neschopne razne akce, a na FUP kyvnou.
Lidi, proc jste takove ovce? :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

takhle to skoncilo u mne jakozto zakaznika UPC... sluzby ktera drive byla bez FUP.. .tedka mam sice rychlost 1,5 Mb/s (coj je 7x vice nez kdyz jsem si sluzbu zrizoval) ale omezeni na 20 GB prenesenych dat... coz jsem schopen vycerpat na jediny den nepretrziteho provozu....
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

palda píše:takhle to skoncilo u mne jakozto zakaznika UPC... sluzby ktera drive byla bez FUP.. .tedka mam sice rychlost 1,5 Mb/s (coj je 7x vice nez kdyz jsem si sluzbu zrizoval) ale omezeni na 20 GB prenesenych dat... coz jsem schopen vycerpat na jediny den nepretrziteho provozu....
UPC ti nesníží rychlost hned po přeročení 20GB ... je to jenom doporučená hodnota.. (upload se nepočítá)
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

palda píše:takhle to skoncilo u mne jakozto zakaznika UPC... sluzby ktera drive byla bez FUP.. .tedka mam sice rychlost 1,5 Mb/s (coj je 7x vice nez kdyz jsem si sluzbu zrizoval) ale omezeni na 20 GB prenesenych dat... coz jsem schopen vycerpat na jediny den nepretrziteho provozu....
Na UPC nesahej. Myslim si, ze je to v soucasne dobe nejlepsi komercni pripojeni jak co do pomeru rychlost/cena tak i do kvality poskytovnych sluzeb.

Verejna IP, neblokovane porty, zmeny IP pouze obcas, rychlost down/up. A nakonec i pomerene vysoky limit pro FUP.

Navic jsem tak trochu zjistoval jak a co se sleduje a pokud nebudes od 22GB(tarif klasik) down tahat pres P2P site, nezpomali te myslim vubec. A to nemluvim o v podstate nelimitovanem uploadu. Pouze v pripade, ze tvuj celkovy objem down/up prekroci 60GB tak te zacnou resit a asi te i zpomali.

Opravdu nevim, co by jeste melo UPC zlepsit. Nakonec zakaznik, ktery vi jak ma k te sluzbe pristupovat nema problem.

A komu to nevyhovuje ma samozrejme moznost se pripojit pres nejakou konkurenci, kterou abych pravdu rekla ale v dnesni dobe neznam. Jooo, jak nam Karnevalisti zavidi.

Chello Easy - 256kbit/64kbit - 553 Kc/mes, modem zdarma
Chello klasik - 2Mbit/256kbit - 1200 Kc/mes, ---- dtto ----
Chello plus - 4Mbit/512kbit - 1600 Kc/mes, ---- dtto ----
---
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

FUP je naprosty podvodna vsechny uzivatele. Je nam vsem zcela jasne kdo s tim prisel ze?? Cesky telecom je jedna z nehorsich ISP firem na svete. Takovy bordel jak je v CT neni snad nikde. Vsichni ostatni ISP pochopili ze uzivatel chce nejakou sluzbu a za tu je ochoten zaplatit i nemaly peniz ale pozaduje 100% funkcnost a garanci kvality. Napr nekdo chce 256 kb/s bez omezeni linku za 500,- tak ji ma nekdo chce 512 kb/s s 5 Gb a ma ji taky za 500,-

PS: Uz aby byl tem smejd prodany :)
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no, hezky si to podal, ale jestli za tyden stahnes 20 GB, tak bych chtel videt to tvoje diskovy pole :lol:

... Ti ISP sou ale svi.., oni nas P2P warezaky chteji znicit, béééééééééééé :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Mám ADSL ot Telekomunistů, tu nejnižší variantu 256/64, a když se aktivuje FUP, tak mi to ani nějak moc nevadí. Samozřejmě bych byl rád, kdyby to jelo pořád full, ale za tu cenu se to dá přežít
Kdybych měl možnost kabelu, tak neváhám a jdu do něj
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Dony píše:no, hezky si to podal, ale jestli za tyden stahnes 20 GB, tak bych chtel videt to tvoje diskovy pole :lol:

... Ti ISP sou ale svi.., oni nas P2P warezaky chteji znicit, béééééééééééé :lol:
Pozooor ... Palda pise za JEDINY DEN, taky bych to diskove pole chtel videt :-)))

OT: Tvemu avataru se na zachod nechce, ale me hrozneee :-)))
---
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

HADES píše:Mám ADSL ot Telekomunistů, tu nejnižší variantu 256/64, a když se aktivuje FUP, tak mi to ani nějak moc nevadí. Samozřejmě bych byl rád, kdyby to jelo pořád full, ale za tu cenu se to dá přežít
Kdybych měl možnost kabelu, tak neváhám a jdu do něj
no já ho mám taky akorát 512/128 a je to děs!!! 1Gb za tejden neni problém takže pak je to stejně rychlí jako modem :( 64kb a to jedu tak 7kb :(

ale nemam jinou možnost...rodinej barák bez kabelovky :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pánové, využívám své připojení (1Mbit) prakticky nonstop a reálně se dostanu na 3GB měsíčně, protože ho používám k rouzmné práci a ne stahování blbin, šíření nelegálního SW apod.
připojení, které hledáte skutečně firmy nabízí, ale tak za 20 litrů za měsíc: pevná linka, nějaký 2Mbps, bez jakýchkoliv limitů, garantovaná funkčnost 99,95%
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

FUP

Příspěvek od Hajs »

Lidi fakt nevim proč se tu stále vztekáte kvůli FUP, 8) tak si pořidtě připojení nad kterým neni uplatněna FUP a agregace!! a bude klid.. Ale pak zase budete zkuhrat nad cenou, protoze za garantovanou konektivitu bez agregace zaplatite pro vás nepřijatelnou cenu :twisted:
!NO inet - NO fun!
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: FUP

Hajs píše:Lidi fakt nevim proč se tu stále vztekáte kvůli FUP, 8) tak si pořidtě připojení nad kterým neni uplatněna FUP a agregace!! a bude klid.. Ale pak zase budete zkuhrat nad cenou, protoze za garantovanou konektivitu bez agregace zaplatite pro vás nepřijatelnou cenu :twisted:
Tak poraď !!! Mám rodinej domek bez kabelové televize. jsem ochotnej platit za net 1500,- měsíčně :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Digitaldoom píše:Tak poraď !!! Mám rodinej domek bez kabelové televize. jsem ochotnej platit za net 1500,- měsíčně :)
no ale to je přesně o čem tady mluvíme, to není cena za kterou dostaneš megabit bez limitů
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pokud je FUP rozumne nastavne (treba treba cca 20GB u UPC) tak proti nemu nic nemam, ale treba u ADSL jsem ty limity opravdu nesmyslne nizke.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Jiri Drak píše:Pokud je FUP rozumne nastavne (treba treba cca 20GB u UPC) tak proti nemu nic nemam, ale treba u ADSL jsem ty limity opravdu nesmyslne nizke.
S tím souhlasím, kdyby to u nejlevnější varianty zvýšili z 250MB na třeba 5GB, tak to by se mi líbilo. Můžeme třeba sepsat nějakou petici, ať s tím tTelecom něco udělá
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

HADES píše:
Jiri Drak píše:Pokud je FUP rozumne nastavne (treba treba cca 20GB u UPC) tak proti nemu nic nemam, ale treba u ADSL jsem ty limity opravdu nesmyslne nizke.

S tím souhlasím, kdyby to u nejlevnější varianty zvýšili z 250MB na třeba 5GB, tak to by se mi líbilo. Můžeme třeba sepsat nějakou petici, ať s tím tTelecom něco udělá
petice vám nepomůže...jedině konkurence... navíc jak sem psal u UPC je to doporučená hodnota...např kamoš má chello easy (limit 5GB/měsíc) stahuje nad 10GB a ještě se mu nestalo, že by ho zpomalili
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

HADES píše:Můžeme třeba sepsat nějakou petici, ať s tím tTelecom něco udělá
Ty asi poslednich par let musel zit mimo republiku :lol:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:
Digitaldoom píše:Tak poraď !!! Mám rodinej domek bez kabelové televize. jsem ochotnej platit za net 1500,- měsíčně :)
no ale to je přesně o čem tady mluvíme, to není cena za kterou dostaneš megabit bez limitů
mno jo ale já ani megabit nemusim mě stačí klíďo 512/128 ale s vyššim limitem FUP než mam teď 1Gb :( bydlim v rodinim baráku a jediný co přichází do úvahy je ADSL :( bydlim v Jirkově ....návrhy???
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Digitaldoom píše:
pavel.minarik píše: no ale to je přesně o čem tady mluvíme, to není cena za kterou dostaneš megabit bez limitů
mno jo ale já ani megabit nemusim mě stačí klíďo 512/128 ale s vyššim limitem FUP než mam teď 1Gb :( bydlim v rodinim baráku a jediný co přichází do úvahy je ADSL :( bydlim v Jirkově ....návrhy???
Tak si vem ADSL 512/128 s 10GB limitem.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

palda - a zpomaluji pak? Maj nekde na webu ukazatel trafficu? Resetuji se jeho statistiky kazdy mesic?

J X P - kazdy ISP co omezuje lidi FUPem je podle me spatny a zlodejsky podvodnik. Zadne nesahej na UPC bych netoleroval. FUP je zlo, jak ti ukazu dole na mem prikladu...

Dony:
Obrázek
...statistika meho routeru. Port WAN - do kabelovky. RxPkts - to jsou Recieved, neboli prijmute pakety. Pakety jsou vsechny (snad :) ) 1500bytu velke (a takove je MTU nastaveni na KTV) takze pocitej, pocitej :) Ja to vidim na to, ze za 42 dni (uptime he H:MIN:SEC) jsem stahl 394G ... :?
Diskove pole? Jen 8 pocalu a neco malo pres 1Tbit, proc?

Digitaldoom - a snazis se s tim neco delat? Jako shanet lidi na petici, organizovat se proti tomhlue FUCK... errr, FUp postupu? Nic jineho ti asi nezbyva... :wink:

pavel.minarik - doma pouzivaji pocitaac vsichni. Kazdy svuj. Segra, braska, rodice... a ja. Traffic v pripade ze cely mesic nejsme doma je pres 20G, protoze - viz nize.
Jak se muzes dostat jen na 3G mi neni jasne. Kamos, co JEN HRAJE UT (+ICQ+IRC+obcas nejaky update) ma pres 20G mesicne take. Takze?

Jiri Drak - sorry, ale 20G je plivnuti do rybniku. Pulku toho mi udela jen nevyzadany traffic, viz nize:

Nejak se mi nedari se zbavit zhruba 3,5 - 5k downloadu co ke me tece - NEUSTALE :evil: Mam za routerem 8 pocalu, 6x winxp, 1x win2k, 1x win2k server. Na vsech do jednoho je automaticka aktualizace vypnuta a dokonce i ta sluzba ve win zakazana (nic nebude, widlows! :evil: ) Vsechno projety aktualizovanym ad-adwarem a cisty.
Nicmene stale tu tece traffic. Prumerne zhruba 4k/sec... :?
Nepomaha, ze mam na routeru/firewallu vypnutou odezvu na pingy - a kdyz me kamarad "poradne" pusti flood pingu, tak je to videt - traffic vyskoci az na maximum modemu (pri burstu je to kolem 26-28k/sec) ...
Nepomaha ani vypnuti vsech pocalu. Proste to nezmizi...
Mno rek bych, ze si najdu zdroj a zacnu si HODNE stezovat na tohle kradeni bandwitchu - meho bandwitchu :-( (4k z 48k neni zase TAK MALO!)

Co to ma co spolecneho s diskuzi o FUP (spis FU.Ck, nez FUP...) ...?

Inu, jednoducha kalkulace.

4k staleho trafficu mi udela 9.8G za mesic!!!!!!!! :-( :-( :-(

(30 x 24 x 60 x 60 - 2592000 sec)
(4kbytes/sec - za mesic 10368000 bytes)
(/1024MBy/1024Gby)

:-( :-( :-(

...cimz se chce rici, ze drtivou vetsinu (temer 10G!) z FUP limitu mi "nekdo" spotrebuje... :evil:

A ted si predstav, ze nemas tak dobry firewall (NetGEar WGR614 http://www.netgear.com/products/details/WGR614.php ) jako mam ja, a nemuzes vypnout odezvu na pingy (pokud to pingy jsou), a tim padem se ti traffic ZDVOJNASOBI (prichozi i odchozi) - cize vlastne "nejaky nezadany traffic" ti za mesic sezere celej FUP limit!
Co kdybych za sve prachy chtel i surfovat/neco malo si stahnout?!?!

S FUPEm by byl vyyrizen!

To jen takovej priklad, jak je jakejkoliv limit blbej, kdyz clovek nema kontrolu nad ostatnima... :-(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“