NEJDE LAN
Moderátor: Don
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Motajsz
- Nováček

-
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
no nic... dioda na sitovce ti svítí? máš správnej a funkční kabel(do switche nekříženej, PC-PC kříženej), máš nainstalovaný drivery na sitovku? co máš za systém? máš správně nastavenou IP adresu/masku? co to je za sít ?Motajsz píše:samozrejme
..... Proste nemuzu se k nikomu pingnout a nevim proc ... FW nemam zaplou
![]()
- J X P
- Středně pokročilý

Protoze jsem to s Motajzem resil a vice mene ho odkazal na tuhle sekci s tim, ze pokud nenajde jiz podobne reseny problem at se zepta, ze jiste odpoved dostane. Proto mozna trochu konkretizuju za nej.
Ma verejnou IP, na internetu je, FW zapnuty nema (zadny ani interni, napadlo mne snad nejaky HW v modemu, ale nevim) a presto se ping na jeho (overenou) IP nevrati. Opravdu mne nenapada zadna mozna pricina tohoto. Kdyby FW, NAT nebo ja nevim co, ale ne.
Nasledne pak mi rikal, ze se ani nepodarilo rozchodit sitove pripojeni mistni.
Jinak net je myslim pres noname Kabel (nejaka TETA myslim). Co by mohlo zapricinovat takovyto nezvykly a nestandardni stav, kdyz net funguje ?
Ma verejnou IP, na internetu je, FW zapnuty nema (zadny ani interni, napadlo mne snad nejaky HW v modemu, ale nevim) a presto se ping na jeho (overenou) IP nevrati. Opravdu mne nenapada zadna mozna pricina tohoto. Kdyby FW, NAT nebo ja nevim co, ale ne.
Nasledne pak mi rikal, ze se ani nepodarilo rozchodit sitove pripojeni mistni.
Jinak net je myslim pres noname Kabel (nejaka TETA myslim). Co by mohlo zapricinovat takovyto nezvykly a nestandardni stav, kdyz net funguje ?
---
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
promazáno OT, nechte si to laskavě od cesty (že Geeker) nikdo na to není zvědavej (že J X P), dotazy formulujte pořádně (že Motajsz) a držte se tématu
ICMP komunikaci je třeba v ADSL modemu (kabel modemu) nebo jak to má připojení povolit
ta veřejná IP bude totiž IP toho modemu, takže firewall na PC s tím nic společného nemá
ICMP komunikaci je třeba v ADSL modemu (kabel modemu) nebo jak to má připojení povolit
ta veřejná IP bude totiž IP toho modemu, takže firewall na PC s tím nic společného nemá
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)