NEJDE LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Motajsz
Nováček
Nováček

NEJDE LAN

Příspěvek od Motajsz »

Za boha se nemuzu pichnout k nekomu na Lan a nebo on na muj ...... pls HELP ME 8-)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

no to je fakt dotaz jak víno... trochu to konkretizuj...předpokládám, že thready na podobný téma sis už našel a pročetl :twisted:
Motajsz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Motajsz »

:-D samozrejme :cry: ..... Proste nemuzu se k nikomu pingnout a nevim proc ... FW nemam zaplou :sad: :jaw:
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Problem alespon trochu konkretizuj - jaka LAN, jaky aktivni prvky, jak se to stalo...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Motajsz píše::-D samozrejme :cry: ..... Proste nemuzu se k nikomu pingnout a nevim proc ... FW nemam zaplou :sad: :jaw:
no nic... dioda na sitovce ti svítí? máš správnej a funkční kabel(do switche nekříženej, PC-PC kříženej), máš nainstalovaný drivery na sitovku? co máš za systém? máš správně nastavenou IP adresu/masku? co to je za sít ?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Protoze jsem to s Motajzem resil a vice mene ho odkazal na tuhle sekci s tim, ze pokud nenajde jiz podobne reseny problem at se zepta, ze jiste odpoved dostane. Proto mozna trochu konkretizuju za nej.

Ma verejnou IP, na internetu je, FW zapnuty nema (zadny ani interni, napadlo mne snad nejaky HW v modemu, ale nevim) a presto se ping na jeho (overenou) IP nevrati. Opravdu mne nenapada zadna mozna pricina tohoto. Kdyby FW, NAT nebo ja nevim co, ale ne.

Nasledne pak mi rikal, ze se ani nepodarilo rozchodit sitove pripojeni mistni.

Jinak net je myslim pres noname Kabel (nejaka TETA myslim). Co by mohlo zapricinovat takovyto nezvykly a nestandardni stav, kdyz net funguje ?
---
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No pokud je to teda kabel, tak vsechny kabeloy modemy bejvaj nastaveny tak, aby nevracely ping z venku - je to pouze o nastaveni...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

promazáno OT, nechte si to laskavě od cesty (že Geeker) nikdo na to není zvědavej (že J X P), dotazy formulujte pořádně (že Motajsz) a držte se tématu

ICMP komunikaci je třeba v ADSL modemu (kabel modemu) nebo jak to má připojení povolit
ta veřejná IP bude totiž IP toho modemu, takže firewall na PC s tím nic společného nemá
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“