Case - teplota

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
MMX
Nováček
Nováček

Case - teplota

Příspěvek od MMX »

mám MB MSI 6380E (VIA KT 333 , AMD 2000+) - teplota v case je 40-43 C !! (CPU 48 C). Nevíte někdo proč je tak vysoká (před výměnou MB s CPU byla o 10 C nižší, CPU bylo 50 C AMD 1333 MHz).Kde je na desce tepelný senzor? Není třeba někde, kde na jěj fouká teplý vzduch od CPU?
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Ta MSI to zřejmě měří v jádru, ta minulá pod paticí :roll:
Jinak MSI suxxx, ta to vždy měří blbě, takže buď v klidu :wink:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
MMX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MMX »

nejde mi o teplotu CPU, jde mi o teplotu v case, která je ted o 10 C vyžší.
ringo
Nováček
Nováček

vyžší?

Příspěvek od ringo »

MMX píše:nejde mi o teplotu CPU, jde mi o teplotu v case, která je ted o 10 C vyžší.
Musíš Taky napsat, čím jsi to měřil. Pokud nějakou utilitou (třeba PC alert), tak to není přesný. Navíc tam máš jiný procesor, který má vyšší spotřebu a kmitočet, takže máš vyšší frekvenci sběrnice.
IMHO 48 °C není taková trága.

[/b]
ringo
ringo
Nováček
Nováček

Příspěvek od ringo »

Sorry 43 °C.
ringo
MMX
Nováček
Nováček

Příspěvek od MMX »

PC alert, SpeedFan, Sandra atd. Já vím že 43 C není tragický,jen mě to přišlo trochu moc ve srovnání s předešlou sestavou (ale sběrnice je stejná 133 MHz).Jen paměť je 333 MHz 256DDR.
Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Já mám Abit KD7 a tohle mi to dělá taky, jelikož to čidlo je mezi paticí a chipsetem tam kde je nejvíc horko. Prostě to ignoruj je to normální.
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

Ja som maval v lete na doske teplotu aj 47 stupnov, procesor maval okolo 57 a teplota okolia mohla byt tak 30 stupnov ak nie o daco viac.Nic si nerob z tej teploty maticnej dosky.Teraz v zime normalne s box chladicom som maval 36-37 stupnov, chladic som vymenil za Thermaltake Silent Tower a maticna sa teraz nehne cez 30 stupnov.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

strč tam klasickej teploměr a uvidíš. ja mam v case 27C vně kompu je 23
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

...a jses si JISTEJ? ze to cislo mezi teplotu v CASE?

A kde na mainboardu je, hmmm? :)

To jsou PODSTATNE dotazy, cece. Me prijde, ze meris spis NB teplotu, ne? Nektery boardy nemezi NB vubec (Epox 8RDA+) a to pak ta "druha teplota" je teplota mainboadu nekde dole...
DFI LanpartyB zase mezi NB a pak mezi i mainboard. Cidlo je ale vedle SB, jenz se na techhle boardech kurevsky zahriva, mam na nem misto klasiky:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=badt ... 8&d=1&v=v2

...Zalmana ZM-NB49J a dela pres 56C normalne... :roll:
Cislo je ten zluty pidizvik, tesne u hrany dalsiho ZM NB49j na fotce vpravo, s org. barvou - jiste chapes, ze umisteni cisla do blizkosti takhle tepleho chladice tve predstavy o teplote v case "ponekud" zdeformuje.

Im tak to ukazuje kolem 28C jenom...
http://trodas.wz.cz/temps_batton_mobile.gif
...pri zatezi a vecer to ale dostanu na 36-40C ... :wink: Ale nic si z toho nedelam. Proc bych take mel, ze :P
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“