setup ata, sata parametrov v biose na msi 865 neo2-ls

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
johnno
Nováček
Nováček

setup ata, sata parametrov v biose na msi 865 neo2-ls

Příspěvek od johnno »

nazdar,
mozete mi prosim napisat ako mat spravne nastavene parametre pre sata disk, cd-rom a dvd rom?
prisiel som na jednu zvlastnost a neviem si to vysvetlit, neviem ci to povazovat za chybu, alebo umysel.
v biose mam parametre nastavene tak ze sata disc bude na prvom channely a ata dev budu na second channely, v STANDARD CMOS FEATURES to vyzera nasledovne:
PRIMARY IDE MASTER=disk maxtor
SECONDARY IDE MASTER=NOT INSTALED
THIRD IDE MASTER=DVD ROM
FOURTH IDE MASTER=CD-ROM

(slave nemam ani jeden)

Problem je ze pri tejto konfiguracii ak bootujem z floppy, boot program nevidi ani dvd rom ani cd-rom, proste NOT FOUND.
ak parametre poprehadzujem s tym ze prim.ide master a second.ide master je cdrom a dvd rom a az 3.ide je sata disk, cdrom a dvdrom pri boote identifikuje v poriadku, ale zasa diagnosticky program od maxtoru POWERMAX nevidi pripojeny maxtor a ako pripojene zariadenia uvadza len cdrom a dvdrom. neviem ci je problem na strane dosky, alebo disku, alebo software od maxtoru. pri tom prvom nastaveni zasa powermax zobrazuje len disk. vyzera to tak ze ten program prehladava len prvy kanal, ale zasa to asi robia vsetky bootovacky kedze cd rom aj dvdrom ak su na druhom kanaly tak ich nemozu identikovat.

viete sa k tomu niekto vyjadrit, alebo mi napisat
nejake linky na popis parametrov? budem velmi vdacny. thx.

uz ma riadne seru tie novodobe manualy kde napr. k parametru S-ATA ONLY je napisane len: THIS PARAMETER ENABLE S-ATA. a co ine by asi tak mal enableovat, nechceli by napisat nieco viac?

mimochodom, za boha nemozem nainstalovat xp pro z dovodu, ked zadam reg.kod a vypisem ako sa bude pc volat a zadam heslo pre administratora tak instalacia ide do blue screen, netusite co sa zrovna v tej faze deje s hardwareom? nemozem identifikovat chybu resp. co je na pricine toho ze instalacia sa restartuje, ono to sice sa po restarte pc znova pohne ale po chvili znova blue screen.

v tom dumpe su potom hlasky ako PAGE FAULT IN NONPAGED AREA, alebo IRQL NOT EQUALS OR LESS, stretol som sa len s tymito dvoma potom mi odisli nervy.

pamate som testoval goldmemory asi 4 hodiny bez problemov.

dakujem za nazory.
johnno
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnno »

hehe trochu dlhe nie, jeden by sa z tolkych problemov za jednu nedelu zblaznil
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“