Před docela krátkou dobou jsem koupil ACER AL 1721ms za 11 tis bez dph.
Včera jsem si nešťastno náhodou do něj strčil takovou silou, že praskl.
Kontaktoval jsem autorizovaný servis Asupport a sdělili mi:
"Ceny LCD panelů se pohybují v řádu 15 000 - 25 500kč + DPH. Montáž je
zdarma."
Po upozornění, že nový stojí dnes okolo 9 tis. mi odepsali:
"Chápu, že se cena opravy může zdát vysoká, mnou sdělená cena LCD panelu však pochází přímo z ceníku Acer CZ. Opravdu není nutné kontrolovat, zda se během pěti minut nezměnila. Přesná cena opravy se bude odvíjet od typu displeje, který bude třeba objednat."
MÁTE S TÍM NĚKDO ZKUŠENOST? JE VŮBEC MOŽNÉ OPRAVIT PRASKLÉ LCD ZA ROZUMNOU CENU?
Prasklý LCD - vyplatí se oprava?
Moderátor: maXXmilian
- Inazuma
- Nováček

-
Prasklý LCD - vyplatí se oprava?
CPU Intel Celeron D 2,8GHz, MB Soltek SL-86SPE2-L,RAM 1024MB,VGA GeForce FX5500
- Dony
- Středně pokročilý

ber to takhle, vyrobi monitor, zabali rozdistribuuji (bezny zpusob otimalizovany na naklady), kdyz jde o opravu, obednavaji se dily, ktere treba uz nejsou ve vyrobe, zvlast bali, posilaji atd, takze se na to nabali spousta nesmyslnejch nakladu (a navic chtej vydelat) a pak to takhle dopada...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - Inazuma
- Nováček

-
Já chápu, že opravovat se nevyplatí. Proto některé firmy (nevím, jestli výrobci LCD, ale u fotoaparátů HP to takto, myslím funguje) poskytují i mimozáruční servis formou výměny na nový kus - za nižší cenu než si koupit nový.
Proč potom ACER nabízí pozáruční servis, když prakticky nemají zákazníkovi co nabídnout. Považuji spíš za drzost nabídnout mi cenu opravy 2x větší než pořízení nového kusu.
Spíš bych čekal nabídku na nový kus za cenu např. 1/2 maloobchodní s tím, že jim vrátím poškozený kus (oni potom mohou zbytek použít na další opravy).
No nic...
Nevíte někdo jak je to u jiných výrobců LCD?
Stejně teď asi koupím CRT - menší riziko poškození
Proč potom ACER nabízí pozáruční servis, když prakticky nemají zákazníkovi co nabídnout. Považuji spíš za drzost nabídnout mi cenu opravy 2x větší než pořízení nového kusu.
Spíš bych čekal nabídku na nový kus za cenu např. 1/2 maloobchodní s tím, že jim vrátím poškozený kus (oni potom mohou zbytek použít na další opravy).
No nic...
Nevíte někdo jak je to u jiných výrobců LCD?
Stejně teď asi koupím CRT - menší riziko poškození
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je nářez... to se oprava total nevyplatí ale tak je to u spotřební elektroniky se všim
Btw: Prosimtě jak se ti to podařilo? Co je "takovou silou že prasknul" ? By mě teda zajímalo až jakej "úder" to vydrží... občas do něj taky bouchnu
Kams ho trefil? Nešlo by to vyfotit?

Btw: Prosimtě jak se ti to podařilo? Co je "takovou silou že prasknul" ? By mě teda zajímalo až jakej "úder" to vydrží... občas do něj taky bouchnu
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Inazuma
- Nováček

-
"strčil takovou silou, že prasknul" ber s rezervou. Ono ani nejde o způsob, ale že je prasklý.
Byl to spíš tlak na jedno místo, ne nějak velký, prostě jsem ho potřeboval rychle o kousek odtrčit, tak jsem ho jednou rukou držel za horní okraj (mírně nadlehčil) a odsunul (druhou ruku jsem měl plnou). To že je prasklý jsem zjistil až, když jsem ho zapnul (asi až po hodině). Palec byl asi omylem na ploše LCD nebo se promáčkl ten plast na okraji až na display. Prasklina je hned u okraje. Možná je u okraje display zranitelnější než jinde, ale nijak velký tlak to nebyl.
Ale mám to pro příště...
Už mám objednaný Samsung 710T.
Do CRT už nejdu, i když bankovnímu účtu se to moc nelíbí.
Byl to spíš tlak na jedno místo, ne nějak velký, prostě jsem ho potřeboval rychle o kousek odtrčit, tak jsem ho jednou rukou držel za horní okraj (mírně nadlehčil) a odsunul (druhou ruku jsem měl plnou). To že je prasklý jsem zjistil až, když jsem ho zapnul (asi až po hodině). Palec byl asi omylem na ploše LCD nebo se promáčkl ten plast na okraji až na display. Prasklina je hned u okraje. Možná je u okraje display zranitelnější než jinde, ale nijak velký tlak to nebyl.
Ale mám to pro příště...
Už mám objednaný Samsung 710T.
Do CRT už nejdu, i když bankovnímu účtu se to moc nelíbí.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tak to je drsný, to abych si daval majzla... a v jakym stavu ten panel teda ted je? Je jako uplne v haji, nebo kus nesviti... to víš, něco takovýho se jen tak nevidí

Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS