SB Live 5.1 a Genius SW 5.1 Home Theatre: Nehraje CENTER

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SB Live 5.1 a Genius SW 5.1 Home Theatre: Nehraje CENTER

Příspěvek od Yan »

Mam zvukovku Creative SB Live 5.1 a koupil jsem si k repro sestavu Genius SW 5.1 HT. Zvuk je velice slušný, ale bohužel nějak mi nehraje center. Při testu hraje, ale jinak nevyda ani tón. Nevim, co s tim. Zkousel jsem jinou sestavu a tam to bylo stejné, nehrál center, hrál opět jen při testu. Nějaký tip?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Tip? Třeba zapnout CMSS - Creative multi speaker surround. Najdeš to v zmenšením přehrávači Playcenter v takové té kalkulačce. Toto se tu už několikrát řešilo :-D
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yan »

karf píše:Tip? Třeba zapnout CMSS - Creative multi speaker surround. Najdeš to v zmenšením přehrávači Playcenter v takové té kalkulačce. Toto se tu už několikrát řešilo :-D
To už mi někdo také radil, ale nemohu to tam najít, ani tu kalkulačku ani CMSS. Zmenšený přehrávač (Creative PlayCenter) mám otevřený ale mimo tlačitek "Open" a "Track" na levé straně a "EAX!" na pravé straně je tam už jen běžné ovládaní přehrávače a nic jiného. Můžeš mě trochu více navézt. Díky. Jinak ani nápověda k tomu playcentru nic takového jako CMSS nezná.
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yan »

Super, už jsem konečně našel tu nenápadnou šipku k otevření kalkulačky a aktivoval CMSS a Center funguje perfektně jako i ostatní bedny. Díky Díky Díky
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

A nenapadlo tě třeba, že on ani hrát nemá? Hudba je stereo, takže dva kanály - levej a pravej. Že hrajou i ty zadní, to se ještě snese - stereobázi nenarušují, maximálně jí trochu rozostřují. Ale prostřední prostě hrát nemůže, to pochop!

Tím že zapneš nějaké to "CMSS" zvuk neskutečně zmrvíš. Možná se to ještě snese u filmů, ale určitě ne u muziky.
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yan »

Mican píše:A nenapadlo tě třeba, že on ani hrát nemá? Hudba je stereo, takže dva kanály - levej a pravej. Že hrajou i ty zadní, to se ještě snese - stereobázi nenarušují, maximálně jí trochu rozostřují. Ale prostřední prostě hrát nemůže, to pochop!

Tím že zapneš nějaké to "CMSS" zvuk neskutečně zmrvíš. Možná se to ještě snese u filmů, ale určitě ne u muziky.
Jenže on nehrál vůbec při ničem mimo testu.
AMD Athlon 2500+ @ 2800+(1833MHz=>2090MHz),Saphire ATI RADEON 9600 Pro, MB DFI NF2ultra-AL, 512MB DDR, HD 120GB Seagate, SB Live 5.1, CD-RW Teac, DVD-ROM Toshiba, Windows XP Home Edition SP1
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Mě ve stejný konfiguraci občas hraje. V nějakejch hrách co to podporujou (třeba Vietcong) a při přehrávání DVDček - pokud máš přehrávač s vícekanálovym dekódovánim. Ty OEM verze přehrávačů to dost často nemaj!
Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yan »

Mican píše:Mě ve stejný konfiguraci občas hraje. V nějakejch hrách co to podporujou (třeba Vietcong) a při přehrávání DVDček - pokud máš přehrávač s vícekanálovym dekódovánim. Ty OEM verze přehrávačů to dost často nemaj!
No, tak to já mám jen Power DVD XP OEM. Ale lze tam nastavit normálně 6 reproduktorů. Máš nějakej lepší přehrávač? Jinak jsem s Power DVD docela spokojen.
AMD Athlon 2500+ @ 2800+(1833MHz=>2090MHz),Saphire ATI RADEON 9600 Pro, MB DFI NF2ultra-AL, 512MB DDR, HD 120GB Seagate, SB Live 5.1, CD-RW Teac, DVD-ROM Toshiba, Windows XP Home Edition SP1
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Mám taky PowerDVD, ale asi nějakou starší verzi, bundlovanou k DVD mechanice Lite-On. Pro 6kanálovej zvuk jsem ale musel stáhnout nějakej plugin, bez toho to umělo jenom 4 kanály.
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

No mne zase centr hraje v poho,ale nevim proc se proste u nejakych her trucne a nehrajou zadni repracky.Nepomuze preinstalovani ovladacu..Ale hudba a jiny programky jedou i vzadu..
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“