Da se nak nastavit aby se linux nevypnul kdyz zmacku tlacitko ale aby udelal to co je nastaveny v BIOSu (Suspend to RAM) ted se to zacne ukoncovat kalsickim zpusobem (runlevel 0)
dik vsem

Tak přidej do kernelu ještě podporu APM, pak to bude vypínat korektně...Dr Meduza píše:ACPI asi podporu ma
APM not suported by kernel (nebo neco takyho)
jo a pri tom vypinani to pise:
..... (naky ty vypisi o vypinani)
Power down.
ACPI_POWER_OFF CALLED
no a takle to tam zustanu

Nebudu citovat dokumentaci k jadru, ale fakt je, ze ACPI a APM mohou byt soucasne zakompilovane v kernelu, ale NEMOHOU soucasne bezet.TomV píše:Tak přidej do kernelu ještě podporu APM, pak to bude vypínat korektně...

Já jsem někde říkal, že mají běžet spolu ??tosuja píše:Nebudu citovat dokumentaci k jadru, ale fakt je, ze ACPI a APM mohou byt soucasne zakompilovane v kernelu, ale NEMOHOU soucasne bezet.

Něco se ti s tím nesnáší. Buď hardware, nebo nějaké nesrovnalosti v softwaru. Když kompiluju kernel, tak zakompilovávám jak ACPI, tak i APM. Bez něj to <občas> nevypíná... Nicméně běží jenom ACPI.Dr Meduza píše:a proc to nejde pres to acpi

Ty jseš taky hovadina... Čti si to laskavě pořádně a všechno ! Já jsem říkal zakompilovat podporu obou, ne, že oba poběží...jjeniczek píše:To je úplná hovadina. Pokud poběží obě současně, dojde k fatální chybě -> kernel panic.TomV píše:Musíš mít zakompilovanou podporu ACPI a APM v kernelu. APM je předchůdce ACPI, starší standard řízení spotřeby. APM bych vynechal a jel jenom na ACPI...