Taktování vs. zdroj

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Taktování vs. zdroj

Příspěvek od masakr_cz »

Zajimalo by me jak poznam ze je muj zdroj pro taktovani nedostacujici.
Napeti na 3.3V vetvi obcas klesa az pod 2.7V (vice nez minus 15%).
To asi v poradku neni proto by me zajimalo jestli to muze mit vliv i na taktovani. Je to Eurocase 300W 120mm FAN. :(
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Poznáš to tak, že po OC bude systém nestabilní, bude se kousat nebo nenaběhne vůbec. Potom následuje jenom Clear CMOS
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

me se to sekne na cerny obrazovce v okamziku kdy ma naskocit obrazek winXP pri nacitani a nebo to spadne pri nacitani.
Jinak ja clear cmos neznam (u desky kterou ted mam) pri spatnym oc staci vypnout a zapnout vypinac na zdroji a vse nakoci na default.¨
Pri spatnym flashnuti biosu mi staci zase vrazit CD nebo disketu do mechaniky a bios se natahne jeste pred POSTem sam automaticky nema to chybu a perfekne to funguje.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zdroj ma pretaktovani obrovsky vliv,pokud abys dosahl te frekvence co mas musis brutalne zvedat napeti a tim i proud v zatezi,nejjednodusi zpusob jak zjistit pretizeny zdroj je vetev 12V ktera pri pretizeni muze vylezt az na 14 az 15V coz uz je masox,tim padem pak klesa napeti na dulezitych vetvich cpu.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

zkusim to ale co tech 2.7V na 3.3V vetvi?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vzdyt to rikam,na 12V napeti stoupa,a na 3.3V klesa a to je spatne,zkus si pujcit lepsi zdroj a uvidis,mozna ti ten zdroj taky odhazi ale to asi ne.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Sem si to mislel urcite to vyzkousim koupim asi

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26804

nebo

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27370

nebo mozna

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29291

ale pochybuju o jeho kvalite.

Stejne THX.
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

na fotrona ser to je předraženej šit, nejlepší je enermax ale zase za slušný prachy.... ale o noname vůbec nepřemejšlej to sou hrozný šity

ale tenhle už je celkem v poho:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29294

pokud se v budoucnu chystáš na updrage grafiky tak kup minimálně 400W spíš 450W
Naposledy upravil(a) james.flashpoint dne úte 30. lis 2004, 15:59, celkem upraveno 1 x.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

co je s enermaxem? Krome toho ze je drahej.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

OBR píše:nejjednodusi zpusob jak zjistit pretizeny zdroj je vetev 12V ktera pri pretizeni muze vylezt az na 14 az 15V coz uz je masox,tim padem pak klesa napeti na dulezitych vetvich cpu.
Věcná, pane kolego : Kam až moje paměť sahá, tak Pentium 4 bylo vždycky napájeno z 12V větve, tzn. že ta je pro CPU nejdůležitější... :-) Dokonce se kvůli tomu rozšiřoval standard ATX a zavedl se ten malej čtvercovej napájecí konektor... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Tak rekne mi nekdo s jistotou co zpusobuje tak obrovskej pokles napeti na 3.3V vetvi?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Obrázek

Pokud napeti na vetvi 12V presahne tyto maximalni hodnoty zdroj je pretizen.

PS.S tou vetvi 12V jsem to pomotal,mam i AMD a tam je to jinak,spletl jsem si to s tim.OK
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

EUROCASE 300W s aktivnym PFC mi odhorel, ked som spustil aquamark3...... na overclock+dobru grafiku treba minimalne 400W zdroj

zo zdrojov mam odskusane enermax 465, 400W WesTech
tieto to prezili :D

momentalne pouzivam TAGAN 480W..... Enermax sa moze schovat
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Tak sem to zkoumal 12V vetev je uplne v pohode porad, ale ta 3.3V vetev zlobi jen par sekund po zapnuti pak se nejak ustali a uz je taky v norme.
Nechapu to nicim jinym ji dolu uz nedostanu.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

koupil jsem po dlouhem vyberu Eurocase 450JSP , je to sice noname, ale jelikoz mam P4 , ktera zere 12V vetev, tak jako jedinej z mala tam dava 30A (jasne je to EC ,takze i kdyby daval jen 25A, tak je to porad vic nez fortron 400W (18A) a za polovicni prasule)

jinak to ze nestiha zdroj jsem poznal, ze pri Woknech byl stroj maximalne stabilni, ale jakmile zacala neco delat grafarna, tak nestabilita / reset
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
tnt_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tnt_ »

Wiruz píše: jinak to ze nestiha zdroj jsem poznal, ze pri Woknech byl stroj maximalne stabilni, ale jakmile zacala neco delat grafarna, tak nestabilita / reset
Presne tak, mne to tiez robi enermax 300W, v oknach bez problemov ale hry zamrzli ako dive. Potom som skusil poodpajat vetraky, napalku, disk a uz to behalo lepsie. Takze sa chystam kupit Nexus 400W.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

jo, lepsi je kdyz se to resetne nez kdyz je malej domaci ohnostroj :-D
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
hippygamer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hippygamer »

tnt_ píše:
Wiruz píše: jinak to ze nestiha zdroj jsem poznal, ze pri Woknech byl stroj maximalne stabilni, ale jakmile zacala neco delat grafarna, tak nestabilita / reset
Presne tak, mne to tiez robi enermax 300W, v oknach bez problemov ale hry zamrzli ako dive. Potom som skusil poodpajat vetraky, napalku, disk a uz to behalo lepsie. Takze sa chystam kupit Nexus 400W.
tak s mym eurem 300W me tahle sestava jede v pohode.... a to ma 10A na větev 12V :twisted:
CPU:i5-6600K 3,5Ghz @ 4,2Ghz, MB: , RAM: HyperX 2x8Gb, GK: 1070 GTX 8Gb, HDD: Barracuda 1,5Tb 200 32MB + 2TB Hybrid, Myš: Logitech MX Performance + skleneny Corepad, Monitor: 32'' Samsung UE32H5000 + 24" Samsung Syncmaster P2450H, Audio: Logitech Z-5500, OS:Win7 64-bit,
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

sel bych bud do enermaxe, nebo 550W LC od MaWy z nemecka...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“