HDD Hitachi (IBM) 160GB - 7200rpm 8MB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Mrkvac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HDD Hitachi (IBM) 160GB - 7200rpm 8MB

Příspěvek od Mrkvac »

mi napsal jeden z prodejny u nas hmm tak na to zapomen hitachi-ibm je na spolehlivost nejhorsi disk v historii vypocetni techniky. Co nato rikate ted dumam nad tim jestli ma pravdu nebo ne pls poradte mam ho kupit a srat an nej :)

PS Doporucil mi seagate a samsung :cry:
AMD Athlon 2100+ FIC KT400 768 MB DDR 333 (Mhz) HIS Excalibur 9600 pro 160 GB Seagate Barracuda 8 MB CD-ROM samsung Win XP Profi SB live 5.1 Hercules XPS 2.1
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Osobne bych sel radeji do seagate, ale je to jenom muj nazor :? 8)

// pokud chces tady mas nejaky info http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3558
Naposledy upravil(a) Allatutti dne úte 7. pro 2004, 18:27, celkem upraveno 1 x.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

pouze bych chtel dodat ze jeho kamarad mu rekl ze se mu podelalo 100 disku ze 120 , jen na okraj :roll:

jinak hitachi je ve vsem lepsi rychlost tichost atd
Mrkvac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrkvac »

Tak hosi piste piste co mam teda kupit :)
AMD Athlon 2100+ FIC KT400 768 MB DDR 333 (Mhz) HIS Excalibur 9600 pro 160 GB Seagate Barracuda 8 MB CD-ROM samsung Win XP Profi SB live 5.1 Hercules XPS 2.1
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Mrkvac píše:Tak hosi piste piste co mam teda kupit :)
Hitachi :) je best.... ale Western taky neni špatnej..... do samsungu je taky možno poslední dobou samá chvála...matrox ani omylem a Seagate je takovej střed :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: HDD Hitachi (IBM) 160GB - 7200rpm 8MB

Příspěvek od johny128 »

Mrkvac píše:mi napsal jeden z prodejny u nas hmm tak na to zapomen hitachi-ibm je na spolehlivost nejhorsi disk v historii vypocetni techniky. Co nato rikate ted dumam nad tim jestli ma pravdu nebo ne pls poradte mam ho kupit a srat an nej :)

PS Doporucil mi seagate a samsung :cry:
doporucil ti to co maju zrovna na sklade a vyvratil to co tam nemaju :wink:

pozri sa do podpisov kolko ludi ma hitachi 160GB 7k250 :wink: ja sam ho mam, je to super disk po vsetkych strankach :)
inac tusim ze je take verejne tajomstvo ze ak ti tento hitachi neodide prvy tyzden, tak potom uz je mala sanca ze odide vobec ;-)
Naposledy upravil(a) johny128 dne úte 7. pro 2004, 19:05, celkem upraveno 1 x.
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Ked sa ti nechce do Hitachi tak zober Samsung......ten sa vyrovna Hitachi :wink:
Ja mam svoje Hitachi este stale na reklamcke a ked ho neopravia tak idem do Samsung :)
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Hitachi diskov predamam naozaj dost vela a rozhodne nemam pocot ze je to najporuchovejsie disky.... :? ....... samozrejme ze sa obcas nejaky kus vrati..., ale neda sa povedat ze by ich bolo nejak vela....
Osobne mam o dost vacsi problem s WD, predavam ich pomerne malo a vracaju sa stale....... maxtor v poslednom case par diskov, ale najme 200GB serie....
Kludne do toho Hitachi chod... urcite nebudes sklamani..., dnes ich dsky patria k spicke co je dnes na trhu... :)
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mrkvac píše:Tak hosi piste piste co mam teda kupit :)
Kup Hitachi. Mám doma dvě 160ky a jednu 80ku a jsou perfektní. Budu dokupovat ještě jednu 160ku...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja mam teda jen jedno hitachi, ale jsem s nim spokojenej :)
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

já mám doma jeden PATA Hitachi a jsou opravdu super...
rozhodl jsem se že si koupím ještě 2 kousky Hitachi SATA do RAIDu...
zítra je budu mít doma... i když u nás se docela obtížně scháněj :(...
moc prodejců je neprodává... všichni jen WD nebo Seagate
(možná je to právě důvod proč ti o Hitachi povídal to co povídal)

pokud bych nešel do Hitachi tak bych zkusil ten nový Samsung...
nevím jak jsou na tom s poruchama ale v různých testech to byla taky špička
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Seagate sice rychlostí zaostávají trochu za Hitachi, ale jsou asi nejspolehlivější :wink: :roll:
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

Hmmm ja osobne pouzivam Hitachi a Hitachi si budem kupovat aj dalsie disky.....

ale co sa tyka spolahlivosti taq momentalne jednoznacne vyhrava SEAGATE (0.1% predanych prislo na reklamaciu)

este mozno western, ale s tymi nerobim
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Jsem taky pro Hitachi hlavne ne WD do ted maji kulickove loziska chrasti a jeste jsou strasne poruchove :(
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Geeker píše:hlavne ne WD do ted maji kulickove loziska chrasti a jeste jsou strasne poruchove :(
Sice Westerny nemám rád, ale tohle není pravda. Western nasadil FDB už asi před půl rokem. A s tou poruchovostí na tom taky nejsou tak "strašně". Maxtory je trumfly...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

TomV píše:
Geeker píše:hlavne ne WD do ted maji kulickove loziska chrasti a jeste jsou strasne poruchove :(
Sice Westerny nemám rád, ale tohle není pravda. Western nasadil FDB už asi před půl rokem. A s tou poruchovostí na tom taky nejsou tak "strašně". Maxtory je trumfly...
WD FDB jsou jen některé série. Takže když si kupuješ, nevíš který.

Jinak jsem měl doma Samsung 160GB P-ATA a taky lehce píská. Né však tak hodně jako WD.

Někdo slyší někdo ne.

Hitachi, Barracudy(hlavně 80 a 160GB verze) a Samsungy patří každopádně k nejspolehlivějším diskům vůbec a nejhůř jsou na tom Maxtory S-ATA.

BTW Seagate S-ATA jsou o dost hlučnější než P-ATA verze.(teda alespoň moje zkušenost)

U Hitachi je hodně tichý chod motoru, avšak hlavičky jsou slyšet docela dost, když disk napevno přišroubujete k plechu. Nepomůže ani AAM.

Nedávno jsem se zbavil pískajícího WD 120GB JB a koupil druhej Hitachi 160GB S-ATA. Jeden už mi skoro rok běží v compu v pohodě. Skoro je neslyším, mám je na dně na sobě. Mezi nimi + pod a nad, jsem dal měkkou pěnovou hmotu.
Fouká na ně větrák 8cm a hřejou se kolem 34°C.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Butch píše:WD FDB jsou jen některé série. Takže když si kupuješ, nevíš který.
Vždyť tenkrát vyšla řada WD ATA100 s fluidními ložisky a měla své konkrétní označení. Žádné BB nebo JB. Ještě se to jmenovalo jinak, ale nevzpomenu si jak. Myslím že se to prodávalo i v shopu na PC Tuningu nebo na CC.
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
Gandis
Nováček
Nováček

HITACHI

Příspěvek od Gandis »

Ahoj nechci se dohadovat kterej disk je nejlepsi,ale ja mam dobre zkusenosti s Seagate..Disk Hitachi jsem si taky koupil jelikoz ho kazdej chvalil a postarano bylo o neho velmi dobre,chlazeni a vetranej casee..A presto mi po par mesicich odpchodoval do vecnych lovist i s daty.Tak nevim.Je to sazka do lotrie.
Yahoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yahoo »

Mam taky tenhle disk a spokojenost. Mel bych ale dotaz - obcas vyda takovej zvuk, kterej bych pripodobnil kruceni v brise. Je to nejakej problem? Diky.
P4 2.4@3.01, ASUS P4G8X Deluxe, RAM 2x512MB DDR 333 Kingston CL2.5, grafika ATI 9500 PRO 128MB, HDD Hitachi 7K250 160GB 8MB 7200rpm, WD 60GB 2MB, Windows XP Professional SP2
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Já mám dva Hitachi a jeden Seagate a ten mi před vánocema odešel do věčných lovišť.

Nevíte jak se u Hitachi SATA dostanu do nastavení u PATA je to vpohodě tou utilitkou co se dá stáhnout na stránkách hitachi tam vlezu a můžu ho spomalit ale u toho SATA to nějak nefunguje.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“