mam segate 160 [8mb] co sem ho nahodil tak sem ho hnedka naformatoval pod instalaci xp na ntfs a nakopal vsecky potrebny packy drivery zaplaty... takze prcani ze nemam sp1 doufam neuslysim
no ale ted to hlavni disk mi bezi jako 127 coz je na 160 blby tusim ze by mnela bezet jako 152 nebo tak nejak rozhodne ne 127 na foru CC sem nasel jednoho vytecnika co ma ten samej problem a taky ma desku asus chci se zeptat jestli to neni nejakej velkej problem mezi asusama a segate .....
jinak deska je asus p4sdx, sis655, nejnovejsi bios... vic sem uz opravdu udelat nemoch byl bych moc vdecnej za radu ale rad bych si nechal vysledek celodennyho snazeni pri instalaci woken a vsim z tim zpojenym....
edit1
dobre ne 152 ale 149
Naposledy upravil(a) BonnScott dne čtv 9. pro 2004, 00:04, celkem upraveno 1 x.
BonnScott píše:mam segate 160 [8mb] co sem ho nahodil tak sem ho hnedka naformatoval pod instalaci xp na ntfs a nakopal vsecky potrebny packy drivery zaplaty... takze prcani ze nemam sp1 doufam neuslysim
no ale ted to hlavni disk mi bezi jako 127 coz je na 160 blby tusim ze by mnela bezet jako 152 nebo tak nejak rozhodne ne 127 na foru CC sem nasel jednoho vytecnika co ma ten samej problem a taky ma desku asus chci se zeptat jestli to neni nejakej velkej problem mezi asusama a segate .....
jinak deska je asus p4sdx, sis655, nejnovejsi bios... vic sem uz opravdu udelat nemoch byl bych moc vdecnej za radu ale rad bych si nechal vysledek celodennyho snazeni pri instalaci woken a vsim z tim zpojenym....
ne neni měl sem to samý s WD 160 problém je v tom že to ty WINY blbě zformátovaly...kapacita má být 149GB Sežeň si program Partition Magic 8.0 a tam to uvidíš a opravíš máš část disku nezformátováno
127 je nejaka divna hodnota - kdyby sis precetl FAQ, tak bys vedl, ze je to zrejme zpusobeno tim, ze tvuje deska neumi disky vetsi jak 137GB... Precti si FAQ...
Digitaldoom píše:ne neni měl sem to samý s WD 160 problém je v tom že to ty WINY blbě zformátovaly...kapacita má být 149GB Sežeň si program Partition Magic 8.0 a tam to uvidíš a opravíš máš část disku nezformátováno
Tak o tonhle se pls rozepis, jak to mohli winy blbe zformatovat, to jako kdys ses na disk pak mrknul, tak tam byl kus nezformatovanej? No na tyhle velky disky sem uz instaloval Xkrat, ale nikdy nic podobnyho...
EDIT: [OT] Taky se vam radi prispevky tak blbe? [/OT]
Naposledy upravil(a) mina dne čtv 9. pro 2004, 00:08, celkem upraveno 1 x.
mina píše:127 je nejaka divna hodnota - kdyby sis precetl FAQ, tak bys vedl, ze je to zrejme zpusobeno tim, ze tvuje deska neumi disky vetsi jak 137GB... Precti si FAQ...
blbost placas faq sem samozrejmne cetl ale nic chytreho sem tam nenasel.... proto pisu sem viiis...... aspon ze sou tu i jiny lidi ktery radsi poradej
moje deska je rv2003 posledni bios 2004....
mina píše:127 je nejaka divna hodnota - kdyby sis precetl FAQ, tak bys vedl, ze je to zrejme zpusobeno tim, ze tvuje deska neumi disky vetsi jak 137GB... Precti si FAQ...
blbost placas faq sem samozrejmne cetl ale nic chytreho sem tam nenasel.... proto pisu sem viiis...... aspon ze sou tu i jiny lidi ktery radsi poradej
Ale no tak...
Tohle jsi zkoušel ?
Najděte klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
- Klikněte pravým tlačítkem a zvolte Nový – hodnota DWORD.
- Název hodnoty upravte na EnableBigLba (přesně takto !!!), poté na hodnotu klikněte pravým tlačítkem a dejte změnit. Do pole hodnota zadejte 1.
The problem has been eaten. Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
BonnScott píše:
Ale no tak...
Tohle jsi zkoušel ?
Najděte klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
- Klikněte pravým tlačítkem a zvolte Nový – hodnota DWORD.
- Název hodnoty upravte na EnableBigLba (přesně takto !!!), poté na hodnotu klikněte pravým tlačítkem a dejte změnit. Do pole hodnota zadejte 1.
no vcera som robil 160 gb wd sata a nahodil som win = ukazovalo 131 gb, potom pustil pm8 a vytvoril som C: 40 gb a D: zvysok a slape to (uvidime dokedy a ziadne big drive enable som robit nemusel)
p.s. bolo to na A64 3000+ winchester a msi k8n neo2 platinum..
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47