R8500LE - zamrznuti/pruhy, vse zkouseno

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

R8500LE - zamrznuti/pruhy, vse zkouseno

Příspěvek od sx02 »

Mam grafiku Hercules R8500LE, 64Mb. Koupil jsem ji uz jetou, proto nemuzu soudit jestli to delala predtim.
Konfigurace: Asus KT600SE, Axp2600+, 512Mb Ram (corsair vs), hitachi150gbSata, zdroj eurocase(ten fortron-like) 300W. Zadny OC (!)

A tohle mi to dela v temer kazdy hre:
(1100kb, UT2004, po pruzich vsechno kompletne zamrzne)
http://martinovo.net/vid.avi (sorry za kvalitu)

Zkousel jsem vsechno (vypnout fast write, AGP 4x, i 2x), omegy, catalysty,novy hyperion 4in1, podtaktovat pamet ... nic nezabira....
Nemel prosim nekdo podobnej problem? Nebo aspon netusite cim by to mohlo byt?
Karta je jeste v zaruce, proto premyslim jestli tam s tim mam zajit nebo ne.. (CC)
Diky moc za pripadny rady :oops:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Hercules měl problémovou sérii - nepovedly se paměti - takže jí skus reklamovat. V jakých hrách se tohle neděje? Ve starších? Málo náročných? Využívajících málo paměti? Zkoušel jsi podtaktovat paměť? Když to zatuhne, jde zvuk? nebo se zasekne i zvuk a všechno ztichne úplně?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skusal si ju v inom PC???......................
:?
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

mrzne to jen v 2D ci 3D?neprehrejva se?sedi chladic?zkus pridat vic V do agp a snizit frekvence karty
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Jenom to jeste doplnim - pada to jenom ve 3d, ve 2d se objevuji obcas drobne chybky - cukne jemne obraz atd...
Voltaz jsem pridaval mirne - max 1,7V vic jsem se bal, podtaktoval jsem ji o 10Mhz dolu (na 240/240) nic.

Co se tyka her tak:
farCry - Mrzne okamzite kdyz necham zapnuty lighting Q na jinou urovne nez low
UT2004 - Mrzne neustale cca do 10s
a Serious Sam - mrzne take zhruba do 10s

paradoxne s jinyma hrama problem nemivam v pohode bezi COD:UO, NFSU 1+2, GTA3 atd...
Zitra to oztestuju v jinym PC, problem je ze tu mam 3x to samy (VIA/barton/512mb) takze nevim jestli to pomuze.. :-(

Je pravda ze blbnul vetrak, ten jsem uz reklamoval (vycisteno). Je mozny ze by neco odpalil?
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Taky jsem měl tuto kartu. Všechno mi jelo v pohodě asi 6měsíce a to do doby než vyšel generals. V něm mi to dělalo přesně to co tobě! Je to přesně to co píše karf-vadná série=reklamace (já dostal zpět peníze a byl jsem happy jako blecha protože jsem měl grafarnu půl roku zadarmo :) )
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Tak jsem to dneska odnesl na reklamaci.... mno uvidme...

Tedka mi bezi v pocitaci hardcore graficka karta: (pametnici vedi)
STB Nitro (VirgeGX) a musim rict ze windows v 800x600 jsou fakt zazitkem kterej jsem uz skoro zapomnel....
Mno kdybyste nekdo vedel neco o tom jak tuhle kartu pretaktovat, budu rad :-D
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Tak reklamace je zavrsena, chybu uznali. Ovsem abych se tolik neradoval, tak mi poslali jinou kartu, ze pry nemuzu omitnout (kupovana v roce 2002). Takze mam tedka 9550SE, coz me vubec netesi...pri prvni prilezitosti pujde...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Uplne jsem zapomnel hlavne proc jsem to sem psal: Diky moc vsem co mi poradili :oops:
integrity
Nováček
Nováček

R8500LE 64MB win 98 ,

Příspěvek od integrity »

Navazuji na tento starší thread ,protože jsem nechtěl zakládat zbytečně nový o tom samém...
Mám Vga kartu HerculesRad8500LE 64MB.Je to sice starší karta ,ale stále se ještě dá ,pokud nehraju nové dx9 hry.
Koupil jsem ji před 2 roky za 5 litrů a byla to ve své době perfektní karta.
2 roky jela bez problémů včetně 15% overclocku fsb/agp/pci.
Pak občas začlo docházet k zatuhnutí-pruhy shora dolu na monitoru,přesně to co popisuje autor sx02 na začátku.Reinstal Win, driverů karty,direct-x ,jiné paměti a další testování nepomohlo.Frekvence zatuhávání se za posledního půl roku postupně zvyšovala.Teď pc zatuhává prakticky ve 3d pořád ,občas i ve 2d-stále to samé -pruhy.
Zkoušel jsem 3 typy pamětí na desce, 4 typy driverů ,reinstal Win98 ,dx8 i dx9.
Mám sice starší sestavu P3tualatin 1,3Ghz ,512Sdram a Qdi desku ,ale jde o to ,že po celou dobu nebyl problém ,ale postupně dochází k vyššímu výskytu nějakých náhodných chyb.
Kartu jsem koupil v czechcomputeru a mám ještě půl roku záruku a tak nevím ,jestli je to na reklamaci ,aby mi nenapočítali nějaký poplatky za testování karty ,kdyby jí nic nebylo ,tím myslím ,že to tam musí někdo testnout (nevím jaký na to mají postup) a tu práci bude muset někdo (já) zaplatit , v případě ,že je karta o.k.
3dMark01 projede třeba 2x v pohodě ,vypnu pc - zapnu za hodinu 3dMark se sekne okamžitě po pár vteřinách prvního testu.U her to samé.
Zkrátka náhodné chyby ,co s tím...
Nutno dodat ,že sestava ,ve které kartu mám se přes 2roky prakticky
nezměnila.
integrity
Nováček
Nováček

Příspěvek od integrity »

To video bych si rád prohlídnul ,abych věděl jestli je to přesně ten samý problém ,ale link je nefunkční...
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

ja sem to vyresil podtaktovanim pameti o 15MHz
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
integrity
Nováček
Nováček

Příspěvek od integrity »

potřeboval bych nějaké obrázky těch artefaktů ,abych je nejdříve poslal na e-mail reklamačního oddělení ,domluvil se s nima ,jestli to je na reklamaci a měl jistotu ,že mi to vyreklamují...nebo nějaké www ,kde se přímo artefaktováním na vga kartách zabývají...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“