Tom
Kolik ještě snese PCI a AGP ?
Moderátor: Eddward
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kolik ještě snese PCI a AGP ?
Kolik MHz ještě snese PCI a AGP sběrnice ? A co se může stát, když se frekvence přežene ? Mně zatím jede PCI stabilně na 36 MHz a AGP na 72 MHz (hlásí Sandra). Můžu jít s FSB ještě trochu výš ? Mám desku s KT400 a ten neumí zamknout frekvence sběrnic... 
Tom
Tom
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ještě zkusil zvýšit FSB na 185 - to dává 11,5x185=2127 MHz na procesoru, 37 MHz PCI a AGP 74 MHz. Celkem pěknej výkon na AXP 2100+
. Ale southbridge už pomalu začíná topit. Asi mu dám chladič. NB je v pohodě.

- Orbithek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jen si dej bacha abys něco neodvařil .... Mě kvůli vysokým frekvencím AGP/PCI odešel diskTomV píše:Tak jsem ještě zkusil zvýšit FSB na 185 - to dává 11,5x185=2127 MHz na procesoru, 37 MHz PCI a AGP 74 MHz. Celkem pěknej výkon na AXP 2100+. Ale southbridge už pomalu začíná topit. Asi mu dám chladič. NB je v pohodě.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- Jafido
- Středně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
AGP je teda v pohodě, ale té PCI trochu nerozumím. Co znaměná 32,25 ? Její nominální frekvence je přece 33MHz. Mně (zatím) běží na 37 MHz...Jafido píše:PCI 32,25
AGP do 120 delicka 1:1, u 129 jsem musel přepnout na 2/3 tzn 86

- Jafido
- Středně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Katoo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SadarCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
AGP, PCI a frekvence?
Měl jsem dřív desku Soltek SL-75FRV s KT400. Tahle deska jela stabilne na 188MHz FSB, což s děličkou 1/5 je PCI: 37,6MHz a AGP: 75,2MHz.
Při FSB 190MHz (PCI: 38MHz) už mi začala blbnout síťovka. 
Dle mě je optimálně s děličkou 1/5 jet kolem 185MHz FSB...
Dle mě je optimálně s děličkou 1/5 jet kolem 185MHz FSB...
AMD Ryzen 7 5700X, MB ASRock A520M-HVS, Kingston FURY 32GB (2x16) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black, ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2, M.2 Apacer AS2280P4U 512GB + 2TB Seagate SSD, zdroj SilverStone Strider Essential 80Plus 600W...
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 TomV: nezalezi na MoBo ale na ostatnich komponentech, je to spis otazka co snese tvuj WD a GF3,
nevim jak je to u WD ale napr. Baracudy se povazuji za HDD co snesou dost vysoke frekvence PCI (bohuzel zalezi na kusu
) nekteri bezi s timto HDD bez problemu na PCI (40-42) jini prisli o data uz pri mnohem nizsich frv. PCI (FSB185 apod.), ja aktualne bezim na FSB188 a no problemo
sou i taci co bezi na KT333 (KT400) na FSB 220-225 apod. je to par dni co Marty na OC, ktery ma stejne MoBo jako ja (8k5a2+ - KT333) resil AGP tearing pri FSB>215 (jak tak koukam momentalne na jeho popis tak mu nastesti shorel jen CPU - jeste vcera to vypadalo ze ma v prdeli i MoBo)
trochu nechapu proc to zrovna CPU neustalo
nevim jak je to u GF3 mel sem v planu kupovat ATI takze sem nvidia karty moc nesledoval (u ATi je znamo ze vykonnejsi karty snaseji vyssi AGP hure - mozna je to dan za 8x AGP prenos, starsi R8500 snaseji i vyssi AGP napr. 85MHz apod. docela dobre)
moje gf4mx440 jede bez problemu pri AGP4x na 75.2 MHz
s tim AGP bych si moc hlavu nelamal, precejenom neni problem prepnout na pomalejsi rezim, pokud bude dochazet k blbnuti GK, s HDD je to bohuzel vzdy trochu loterie - mozna ztrata dat (spatne prenosy eventulane i celych partition
)
ciste teoreticky tusim Spec na OC psal ze neni problem bezet s HDD na PCI okolo 50MHz, ale je treba vedet jak spravne nastavit chipset
nevim jak je to u WD ale napr. Baracudy se povazuji za HDD co snesou dost vysoke frekvence PCI (bohuzel zalezi na kusu
sou i taci co bezi na KT333 (KT400) na FSB 220-225 apod. je to par dni co Marty na OC, ktery ma stejne MoBo jako ja (8k5a2+ - KT333) resil AGP tearing pri FSB>215 (jak tak koukam momentalne na jeho popis tak mu nastesti shorel jen CPU - jeste vcera to vypadalo ze ma v prdeli i MoBo)
trochu nechapu proc to zrovna CPU neustalo
nevim jak je to u GF3 mel sem v planu kupovat ATI takze sem nvidia karty moc nesledoval (u ATi je znamo ze vykonnejsi karty snaseji vyssi AGP hure - mozna je to dan za 8x AGP prenos, starsi R8500 snaseji i vyssi AGP napr. 85MHz apod. docela dobre)
moje gf4mx440 jede bez problemu pri AGP4x na 75.2 MHz
s tim AGP bych si moc hlavu nelamal, precejenom neni problem prepnout na pomalejsi rezim, pokud bude dochazet k blbnuti GK, s HDD je to bohuzel vzdy trochu loterie - mozna ztrata dat (spatne prenosy eventulane i celych partition
ciste teoreticky tusim Spec na OC psal ze neni problem bezet s HDD na PCI okolo 50MHz, ale je treba vedet jak spravne nastavit chipset
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A