Jak se projeví přehřátí grafiky ? Může to způsobit kompletní vytuhnutí systému ? Totiž, při spuštění jakékoliv 3D aplikace (třeba 3DMark) mi cca do minuty vytuhne komp. Ve 2D to jede bez problémů.
Mám GF3Ti500 od InnoVision a tam je chladič typu "turbínka". Jenže ta grafika dost topí a u tohodle chladiče motor větráku v podstatě sedí na čipu (teda, mezi ním a čipem je asi 1,5mm kovu, takže to vyjde na stejno), takže se poměrně rychle odporoučel do pryč a jako provizorní chlazení mám přes kartu zavěšenou jednu osmdesátku, která na to fouká, ale zjevně to nestačí... Ten pasiv je k prdu, teď čekám na VGA Silencer od Arctic Coolingu. To bude jiné kafe...
Ale zpět k věci - může grafika kvůli své teplotě shodit komp ?
Dík.
Tom
Přehřátá grafika - co způsobí ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přehřátá grafika - co způsobí ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Snakeeyes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Xaver
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Připadá ti tenhle pasiv dost velkej ?Xaver píše:Ćím větší pasiv, nejlépe měděný, tím lépe. Záleží na místu. A na čip teplovodivou pastu.
Větrák je samozřejmostí, raději větší a nižší otáčky - menší hluk.
Xaver
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=18420
The problem has been eaten.

- Xaver
- Nováček

-
S tímto typem chladiče nemám zkušenosti.
Co je vidět z obrázků, je to hliník, docela velký, ale přechod z GPU /čipu/ je malou ploškou do velkého masivu. Raději bych tam viděl měď zalisovanou v hliník.
Dal bych přednost klasice /pokud máš dost místa a nepotřebuješ vedlejší PCI sloty/, nějaký rozumný procesorový chladič a pokud možno měděný s větráčkem cca 6 cm.
Co je vidět z obrázků, je to hliník, docela velký, ale přechod z GPU /čipu/ je malou ploškou do velkého masivu. Raději bych tam viděl měď zalisovanou v hliník.
Dal bych přednost klasice /pokud máš dost místa a nepotřebuješ vedlejší PCI sloty/, nějaký rozumný procesorový chladič a pokud možno měděný s větráčkem cca 6 cm.
- Jafido
- Středně pokročilý

Problém medi je hlavne váha,dík tomu se celomedený chladic moc nedá pouzívat (Urval bys AGP). AC nevypadá spatne ,ale to uchycení jake ke karte zvolil je dost pochybne, Zalman to ma svým sandwitchem vyresene daleko lepe. Jinak netvrdím ze AC je spatný, práve naopak je to velice dobrý chladic.
S tím přechodem cip blok hliníku a pak chladící plocha je opravdu ne moc stasný, zkusenost s mým Zalmanem,Kontka meci by urcite pomohla.
S tím přechodem cip blok hliníku a pak chladící plocha je opravdu ne moc stasný, zkusenost s mým Zalmanem,Kontka meci by urcite pomohla.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- Spiller
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám Inno G3 Ti 200 a mám podobný problém. Nejdříve větráček jen dělal hluk. Stačilo ho profouknout, a bylo to OK. Ale teď už se netočí vůbec nebo jen lehce. Zatím mi ale netuhl kompl. Ale ješte jsem nezkoušel žádnou náročnější 3D aplikaci. Ve win mi to ale jede už dlouho, nevypínám skoro PC. Teďka hledam nějaké levné řešení