Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
- D.U.K.E.
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
Na mém Pc (viz. podpis) maá při několika hodinách hraní teplotu CPU cca 70 stupňů. V case mám jeden přídavný chladič (fouká ven) a z CPU jsem sundal ten boxovaný a nasadil Artic Cooling (s box chladičem byla teplota ještě vyšší). Je to normální, nemůže se mi cpu zničit? Moc dík za radu.
//edit mhl, nastaveno z oznameni na dulezite, přejmenováno
//edit mhl, nastaveno z oznameni na dulezite, přejmenováno
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak to chody bez problemu tak by som to nejak neriesl.... aj ked je pravda ze ta teplota je pomerne vysoka.....
ja mam teraz CPU Celeron D ktore je tiez zalozene na jadre Prescott a telota mi aj pri terajsej frekvencii nepresahuje 65 stupnou pri zatazi......
ja mam teraz CPU Celeron D ktore je tiez zalozene na jadre Prescott a telota mi aj pri terajsej frekvencii nepresahuje 65 stupnou pri zatazi......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Rumcajs
- Nováček

-
No, já mám stejného Prescotta, jen 3,0GHz a taky Arctic Cooling a začínal jsem na 75°C při hraní her a to už jsem měl o něj docela strach. Sice se udává úroveň tepelné ochrany na 80°C, ale nevím. Nakonec to dopadlo tak, že jsem:
- Vyměnil case za jiný, který byl prostornější a umožňoval lepší cirkulaci vzduchu
- Vyměnil topící zdroj Eurocase na značkový Thermaltake 410W s regulací dle teploty a hlavně 12cm fanem vespod
- Poskládal kabely ve skříni, aby tam nebyl b....l
- Vyměnil orig. chladič na GF FX5900XT za NV Silencer 3, který vyfukuje teplý vzduch ven z case.
- Udělal wind-tunel z bočnice skříně na větrák k CPU (zatím papírový prototyp, na full verzi se pracuje)
No a teploty:
Původně:
76°C při plné zátěži
56°C při desktopu Windows
Nyní:
58°C při plné zátěži
48°C v desktopu Windows
Podotýkám, že ještě nemám v case jiný větráček, než na CPU, Grafice a zdroji - chci přikoupit dva tiché - jeden dopředu (strčím ho před HDD, bude nasávat vzduch zvenku a chladit disk) a druhý dozadu (pod zdroj, bude vyfukovat ven teplo od CPU a pomáhat tak větráku ve zdroji)
Musím říct, že se nejen stabilizovaly teploty, ale také se počítač výrazně ztišil - teď už je při práci v desktopu windows na hranici slyšitelnosti, však fan na CPU točí 1700ot/min, fan na zdroji jen 900ot/min a jediné, co je "hlučnější" je Silencer na grafice (2000 ot/min) - plánuji snížení otáček a snad ještě jeden wind tunel ke graf. kartě.
Tož tak, resume je, že Prescotty hřejou jako kráva a chce si to pořádně pohrát s chlazením a ztišením, ale dá se to a vyplatí se to. Jen to asi chce značkové komponenty a trochu trpělivosti (a peněz
)
- Vyměnil case za jiný, který byl prostornější a umožňoval lepší cirkulaci vzduchu
- Vyměnil topící zdroj Eurocase na značkový Thermaltake 410W s regulací dle teploty a hlavně 12cm fanem vespod
- Poskládal kabely ve skříni, aby tam nebyl b....l
- Vyměnil orig. chladič na GF FX5900XT za NV Silencer 3, který vyfukuje teplý vzduch ven z case.
- Udělal wind-tunel z bočnice skříně na větrák k CPU (zatím papírový prototyp, na full verzi se pracuje)
No a teploty:
Původně:
76°C při plné zátěži
56°C při desktopu Windows
Nyní:
58°C při plné zátěži
48°C v desktopu Windows
Podotýkám, že ještě nemám v case jiný větráček, než na CPU, Grafice a zdroji - chci přikoupit dva tiché - jeden dopředu (strčím ho před HDD, bude nasávat vzduch zvenku a chladit disk) a druhý dozadu (pod zdroj, bude vyfukovat ven teplo od CPU a pomáhat tak větráku ve zdroji)
Musím říct, že se nejen stabilizovaly teploty, ale také se počítač výrazně ztišil - teď už je při práci v desktopu windows na hranici slyšitelnosti, však fan na CPU točí 1700ot/min, fan na zdroji jen 900ot/min a jediné, co je "hlučnější" je Silencer na grafice (2000 ot/min) - plánuji snížení otáček a snad ještě jeden wind tunel ke graf. kartě.
Tož tak, resume je, že Prescotty hřejou jako kráva a chce si to pořádně pohrát s chlazením a ztišením, ale dá se to a vyplatí se to. Jen to asi chce značkové komponenty a trochu trpělivosti (a peněz
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Rumcajs uz k tomu rekl vice mene všechno co se dalo a ja mu jen dávám za pravdu 
Jen bych dodal, ze taky neni "teplota jako teplota". Sám jsem videl jak stejny CPU na dvou ruznych deskach hlasi na jedny 65 a na druhy 49.
Chce to zmerit treba i jinak, kolikrat stačí sahnout na chladič, jestli je opravdu tak rozžhavenej nebo jestli je to v pohode...
V kazdym pripade, kvalitni case, odvod teplyho vzduchu z case - to je základ uspechu. Dá se to vyresit, osobne s chlazenim Prescotta nemam zadny problemy.
Jen bych dodal, ze taky neni "teplota jako teplota". Sám jsem videl jak stejny CPU na dvou ruznych deskach hlasi na jedny 65 a na druhy 49.
Chce to zmerit treba i jinak, kolikrat stačí sahnout na chladič, jestli je opravdu tak rozžhavenej nebo jestli je to v pohode...
V kazdym pripade, kvalitni case, odvod teplyho vzduchu z case - to je základ uspechu. Dá se to vyresit, osobne s chlazenim Prescotta nemam zadny problemy.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Kuklux
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj. Podobny probelmy sem mel taky.
na 2.8Ghz (nevetrany case,box a hafo kablu)
start 55°C
pri praci 60°C
zatez 73°C
nyni 3.5Ghz-1.45V(zajimalo by me kolik to tak zere watu?
); (vodnik-jen na CPU, dva vetraky v case a sepnute kable)
start 28°C
pri praci 36°C
zatez 45°C
(na 2.8Ghz nepresahl vodnik 38°C-pri zatezi)
Jinak Prescott v poho
na 2.8Ghz (nevetrany case,box a hafo kablu)
start 55°C
pri praci 60°C
zatez 73°C
nyni 3.5Ghz-1.45V(zajimalo by me kolik to tak zere watu?
start 28°C
pri praci 36°C
zatez 45°C
(na 2.8Ghz nepresahl vodnik 38°C-pri zatezi)
Jinak Prescott v poho
Procesor: P4 2.8/3.5 - 1.45V ..Prescott ..HT-enabled Chlazení: Water Cooling (Home made: Start-28,Klid-35,Zatez-45) Základní deska: MSI 865PE Neo2-PFISR Paměti: 512MB A-Data 500Mhz Grafická karta: MSI GF FX 5900XT HDD: Seagate Barracuda 120GB SATA & 2x Seagate 20GB (V šuplíku) Zvukovka: SB Audigy2 ZS Mechaniky: DVD Asus E616 & CD-WR Plextor PX-W5224TA &LG SuperMulti GSA-4163B Sluchátka: KOSS PRO/3AA Krysa: Logitech MX510 (modrá) Monitor: Eizo L568-AS(K) & Liteon 17"
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja som tento problem ako predajca riesil nasledovne:
EUROCASE 5410
Vyfrezovana zadna mriezka na 80mm ventilator a nahradena drotenou namontovany dany ventilator (-4C!!!!)
K tejto case sa da dokupit bocny kryt so 120mm fanom fukajucim rovno na chladic cpu (cena je par stovak)
a ked to chce mat zakaznik tiche, na cpu ide Primecooler Hypercool II+ (celomedeny s regulaciou na minime)
takto upraveny prescott (2.8) je uplne tichy (podmienka je regulacia otacok na ventilatoroch) aj pri plnej zatazi a max teplote 58C
jedine na co sa mi zakanik stazoval bolo, ze pocuje hlavicky HDD :o))
EUROCASE 5410
Vyfrezovana zadna mriezka na 80mm ventilator a nahradena drotenou namontovany dany ventilator (-4C!!!!)
K tejto case sa da dokupit bocny kryt so 120mm fanom fukajucim rovno na chladic cpu (cena je par stovak)
a ked to chce mat zakaznik tiche, na cpu ide Primecooler Hypercool II+ (celomedeny s regulaciou na minime)
takto upraveny prescott (2.8) je uplne tichy (podmienka je regulacia otacok na ventilatoroch) aj pri plnej zatazi a max teplote 58C
jedine na co sa mi zakanik stazoval bolo, ze pocuje hlavicky HDD :o))
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- thomasc
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to vyřešil...
moje řešení:
Vpředu: Primecooler 120mm (in)
Vzadu: Zdroj + Primecooler 80mm (out)
Z boku: Thermaltake Case fan II. 80mm (in)
Procesor: CoolerMaster CI5-HDPA-01 socket LGA 775
Windows desktop (v klidu) 40°C (silent) / 37°C (při plné rychlosti větráků,dosti hlučné)
Max. Zátěž: 53°C (při plné rychlosti větráků,dosti hlučné)
Vpředu: Primecooler 120mm (in)
Vzadu: Zdroj + Primecooler 80mm (out)
Z boku: Thermaltake Case fan II. 80mm (in)
Procesor: CoolerMaster CI5-HDPA-01 socket LGA 775
Windows desktop (v klidu) 40°C (silent) / 37°C (při plné rychlosti větráků,dosti hlučné)
Max. Zátěž: 53°C (při plné rychlosti větráků,dosti hlučné)
WORKSTATION Intel C2Q Q6600@3200MHz, ASUS P5E, 2x 1024MB DDR2 PC1066, Sapphire ATI HD 2600XT, Seagate Barracuda ST3250410AS - 250GB + WD5000AAKS - 500GB SATA II, 500W Fortron BSII, LG GSA4160B...
NTB Thinkpad X61 Tablet, 12" Touchscreen 1024*768, C2D L7500 1,6GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, Intel X3100, Intel Wifi, BT...
NTB Thinkpad X61 Tablet, 12" Touchscreen 1024*768, C2D L7500 1,6GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, Intel X3100, Intel Wifi, BT...
- steveboss
- Nováček

Ja som včera kúpil PRESCOTTA 3,0 GHz, dal som naň striebornú pastu a originál boxovaný chladič. teplota v kľude 45 °C a pri záťaži 3D MARK 2005 56 °C..Dnes sa ho chystám pretaktovať...Zajtra sa ozvem...P.S: Nemám nijaké extra chladenie,jedine vzadu jeden obyčajný ventilátorSentenced píše:Rumcajs uz k tomu rekl vice mene všechno co se dalo a ja mu jen dávám za pravdu
MSI GA-P67A-GD65 B3 ( bios 1.E ), i5-2500K@4,8 GHz ( 1,376V ), XIGMATEK BALDER + 2 FANS, CM Dominator 690, CM RealPower 620, 3x120mm FANS, 2x4GB CORSAIR TWINX XMS3 1600 MHz, Gigabyte HD6950 OC 1GB
- Mikulas Dula
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam desku Abit IS7 - E2,Radeona 9550GE/TD a Celerona D 2.4ghz.Moc sem se s tim neparal,dal sem FSB rovnou na 200 a nabehlo to v poho na 3.6ghz pri default napeti.Nicmene pekne to hralo az 78C pri gameseni.Taxem zkusil vzduchotechniku a nic moc,kleslo to tak o 5C.Nakonec sem vystrachal starej ventilator ze zdroje,napojil ho primo na kabely k HDD,vylamal sem kousek kejsu a vetrak otocil tak aby vysaval vzduch ven.Ted pri nejvyssi zatezi ma max 61-62C a ve windows okolo 46-50ti coz je myslim uz docela fajn
Rovnou sem teda taktnul i Radeona GPU z 250/375 pameti 200/240 a jede to vsechno bombasticky.Ps mam starej High Tower ze 486ky 
//ICE, promazany duplicitni posty
//ICE, promazany duplicitni posty
- Camreq
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Kkami
- Nováček

-
Mám Prescota 3.2GHz s originál chladičem. První poblém nastal ihned při prvním spuštěním a to po 5 minutách teplota na 90°C!!!Přídavnej větrách nepomohl,ale pomohl nejnovší update BIOSu základní desky ASUS P5DAC Deluxe.Okamžitá změna! Teď teplota běžně 50-54°C a při náročných 3D aplikacích nepřelezu ani po několikahodinovém hraní přes 64°C!
AC ExtremEngine 3T SSA ,Enermax EG565AX-535W,Asus P5WD2 Premium-Intel 955X,Intel P4 D 940 3,2GHz@3.6GHz 4MB,Corsair DIMM 2048MB DDRII 675MHz@800MHz,Sapphire ATI X1900XTX,vodník Zalman Reserator 1 plus,2xSeagate Barracuda 160GB+1x 250GB SATA2,NEC ND4551
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To je celkem klasika, ze za spatny udaje o teplote muze spatne zkalibrovany čidlo, pokud to hlasi totalne vysoky hodnoty je nejlepsi se proste presvedčit sahnutim na chladič...Kkami píše:Mám Prescota 3.2GHz s originál chladičem. První poblém nastal ihned při prvním spuštěním a to po 5 minutách teplota na 90°C!!!Přídavnej větrách nepomohl,ale pomohl nejnovší update BIOSu základní desky ASUS P5DAC Deluxe.Okamžitá změna! Teď teplota běžně 50-54°C a při náročných 3D aplikacích nepřelezu ani po několikahodinovém hraní přes 64°C!
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Drago.cz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- CeleronSlavek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Colling :oops:
No co se týče chlazení Prescotta je to asi drahy konicek...snad nebyl nikdy takovy Intel nikdy že by tolik topil.Jediné je ůtěchou že jeho výkon je veliký a stále se dá taktovat.A proto již zde mnohokrát zde zaznělo vetší skřín.Chlazení přídavnýma vetrackama.Hodne vyresi Vodnik ale stahne jen 10-15 Stupnů.Osobně prescotta doma nemám ale taky časem bude.Ale mam navrch LEVNY pro lidi kteří by chtěli stáhnout teplotu svého PC v celem casu!
Je to pro kutily co si rády hrají tzv. domácí kutili....Osobně mám doma obyč skřín za 1800,-teda kdysi dnes cena tak 1100...a možna to stěží....ale má připravené mistecko na 3 přidávné větráky.Jinak je tam takove mrizkovani ktere je opravdu zbytecne tak me napadlo co by se stalo kdybych ho tam neměl a razem znikl napad.Jsem o vykendu si sedl a začal s kámošem dumat.Jsem vzal nůžky na plech a všechny ti mřížky jsem dal pryč!No panečku to výteže to bylo znát!Ve předu v masce jsem si dělal první moc jsem se nesnažil ale tak tam to není ani tak vidět!Ale tam vzadu jsem si vyhral.da se dneska koupit mrizka....ktera i dela vzhled....Pote jsem vyrizl na hore v Casu diru presne na ventilator.Sice pomoci Laseru....ale dalo byse to řešit i jinak je to spiše o snaze.
Tady je link na to jak to vypadá...
http://celeronslavek.wz.cz/Rucni%20prac ... 20casu.jpg
Jinak byl tu napad kouknout se zda lidove nekasa softik jestli tam je opravdu tech 70!!
To se da dneska taky vyresit jednou vecickou meric teploty LCD Display je urco k dostani ve vsech schopnych kramech a vypado to i hezky.Ma tam tri kovove
jak to nazvat placicky ktere se prilepi na urcite misto a meri teplotku za nase rucicky....Je skvela vec mam to doma.
takhle to vypada
http://celeronslavek.wz.cz/Pohled%20na% ... eploty.jpg
Je to pro kutily co si rády hrají tzv. domácí kutili....Osobně mám doma obyč skřín za 1800,-teda kdysi dnes cena tak 1100...a možna to stěží....ale má připravené mistecko na 3 přidávné větráky.Jinak je tam takove mrizkovani ktere je opravdu zbytecne tak me napadlo co by se stalo kdybych ho tam neměl a razem znikl napad.Jsem o vykendu si sedl a začal s kámošem dumat.Jsem vzal nůžky na plech a všechny ti mřížky jsem dal pryč!No panečku to výteže to bylo znát!Ve předu v masce jsem si dělal první moc jsem se nesnažil ale tak tam to není ani tak vidět!Ale tam vzadu jsem si vyhral.da se dneska koupit mrizka....ktera i dela vzhled....Pote jsem vyrizl na hore v Casu diru presne na ventilator.Sice pomoci Laseru....ale dalo byse to řešit i jinak je to spiše o snaze.
Tady je link na to jak to vypadá...
http://celeronslavek.wz.cz/Rucni%20prac ... 20casu.jpg
Jinak byl tu napad kouknout se zda lidove nekasa softik jestli tam je opravdu tech 70!!
To se da dneska taky vyresit jednou vecickou meric teploty LCD Display je urco k dostani ve vsech schopnych kramech a vypado to i hezky.Ma tam tri kovove
takhle to vypada
http://celeronslavek.wz.cz/Pohled%20na% ... eploty.jpg
MB:ASUS P4P800-E-DeluxeCPU:Intel Celeron D 2.66Ghz @ 3,4GHZ/680FSBRAM:2X256MB KINGMAX PC3200(412Mhz Data rate,2.5-4-4-8CL 1CMD)DUAL DDRVGA:ASUS 6800LE NV40.2 128MB Jádro:300@375Mhz Paměti:700@875Mhz PixelPipeline:8/16-OPEN VertexPipeline:4/6-OpenHDD:SATA Western Digital 160GB 7200rpmDVD:TEAC CD-RW/DVDOS:Windows XP professional SP1CASE:Xenon XB P4 black Tunning: EuroCase LCD display black,SPIRE 4xBlue FAN LEN,Spire Green Neon pipeZDROJ:Micase GR 400 120mm LED fan silent version ATX 12V version 2.3 BLACK 400WCRT:LG 19" FLATRON ez T910BUREPRO:Logitech ZX 340 Z.K:Creative SB LIVE 5Myš:MicrosoftKeyboard:Multim.Chicony3DMark2001:165003dMark2003:111263dMark2005:4036
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lidi,jen se chci optat..mam prescotta 3,4 (viz podpis) a chlazeni Zalman 7700 al/cu..po prejeti 3Dmarku 03 mam teplotu 69 stupnu a pri Prime 95 74 stupnu...coz se me zda teda opravdu dost s takovym kvalitnim vetrakem.Usazenej je dobre,pasta taky.Mam v casu diru na tunel,ale na toho Zalmana nemam sanci..je tak velkej,ze podle me neni mozny udelat tunel..
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
a mas bigtower a hodne vetraku vevnitr?Butcherson píše:Lidi,jen se chci optat..mam prescotta 3,4 (viz podpis) a chlazeni Zalman 7700 al/cu..po prejeti 3Dmarku 03 mam teplotu 69 stupnu a pri Prime 95 74 stupnu...coz se me zda teda opravdu dost s takovym kvalitnim vetrakem.Usazenej je dobre,pasta taky.Mam v casu diru na tunel,ale na toho Zalmana nemam sanci..je tak velkej,ze podle me neni mozny udelat tunel..
- docc1
- Nováček

-
p4 2,8
hi, jestli muzu, tak ja pri pareni i treba po 6 hodinach mam teplotu max 48 co ukazuje skrin, tzn bios ukaze o cca 2-3 stupne vic.skrin mam eurocase vzadu 2x arctic prumer 80, ticha skrin a zima.....
MB ASUS P4P800-E DELUXE ; CPU Intel P4 2,8 GHz BOX 800 MHz 1MB HT Prescot ; RAM 512MB DDR 400MHz PC3200 ; HDD SEAGATE Barracuda S-ATA 80GB 7200rpm 8MB cache & HDD MAXTOR 80GB - S-ATA 7200rpm 8MB cache; VGA ASUS AGP-V9520TD 128MB 250/400 (upgrade soon) ; CD ASUS S520 52x ; DVD ASUS DRW-0804P/D ; GENIUS Q06S/G06S 120W ; kláv. Samsung SWT1000 ; 17“ ADI P755 ; CASE Eurocase Q11 silver-black 350W ; FAN 2x ARCTIC FAN PRO TC
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: p4 2,8
Hm,ale ty mas jinej procak..ja mam 3,4 a ocividne spatnou revizi.Ted sem do vyndal a upravil pastu,ale teplota klesla o 2 stupne.Jako ale v klidnym stavu mit 46 stupnu s takovym vetrakem,je trochu zklamani..docc1 píše:hi, jestli muzu, tak ja pri pareni i treba po 6 hodinach mam teplotu max 48 co ukazuje skrin, tzn bios ukaze o cca 2-3 stupne vic.skrin mam eurocase vzadu 2x arctic prumer 80, ticha skrin a zima.....
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- LANpartyzan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam taky Prescott 2,8Ghz@3,4Ghz BOX
pri praci 38 stupnu
plna zatez 48stupnu
to de ne ?
mam vzadu 2X80mm Coolermastery a zdroj se 120mm vetronem
pri praci 38 stupnu
plna zatez 48stupnu
to de ne ?
CPU:Pentium 4 Prescott 2,8Ghz@3,22Ghz
MB:Gigabyte 8IPE 1000 Pro G (i865PE)
Memory:2X512MB DDR KINGMAX 400Mhz
Grafika:HIS ATi Radeon X800XL 256MB/256bit 400/980Mhz @ 438/1068Mhz
MB:Gigabyte 8IPE 1000 Pro G (i865PE)
Memory:2X512MB DDR KINGMAX 400Mhz
Grafika:HIS ATi Radeon X800XL 256MB/256bit 400/980Mhz @ 438/1068Mhz
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to hodne de..a jakej mas case?Big?LANpartyzan píše:mam taky Prescott 2,8Ghz@3,4Ghz BOX
pri praci 38 stupnu
plna zatez 48stupnu
to de ne ?![]()