Eheim 1250 tece a tece... :-(

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Eheim 1250 tece a tece... :-(

Příspěvek od trodas »

Mam sve cerpadlo umisteno v boxu pod stolem:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=wc&i ... 8&d=1&v=v2
(na obrazku jeste Eheim 1048)
...aby bylo hezky potichu a pryc z dohledu - a take na spodku WC loopu. V soucasne dobe predelavam cely system na 1/2" hadicky a take na to, aby dobre tesnil - netekl za zadnych okolnosti.
A tady je problem. Kdyz uz jsem si reservoar udelal vlastni ( http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=63317 ), aby netekl, bloky mam otestovany - tak posledni vec, co teci muze je cerpadlo - a take ze tece :-( :evil:
Po rozebrani bedny jsem zjistil, jak moc a ze si Iva opravnene stezovala na smrad - tekutina z chlazeni (hy-per lube) na mazani a likvidaci povrchoveho napeti vody nasakla do molitanu a te zelene hmoty tak, ze z nich udelala cihly, smrdici jak cap. Des :?
Takze v soucasny dobe testuji vsechno alespon 2m vodnim sloupcem.

Problem - Eheim 1250 mi tece. Tece to v celnim rozebiracim spoji, kde se zasouvaji do sebe ty konusy (za tim je vrtulka) a je tam gumovy O-krouzek. Zkousel jsem tam pod ten O-krouzek pridavat teflonovou pasku - uz jsem malem ulomil ty 4 nozick, pri zatazeni toho vika- a stale to teklo. Zkousel jsem sehnat vetsi O-krouzek, nemaji nikde, alespon v Prerove urco nee. Zkousel jsem pridat dalsi, velmi tenky O-krouzek vystrizeny z siroke duse, aby se ten puvodni lepe "vystrcil a tesnil", opet to temer neslo uzavrit, ale stale to statecne teklo... Kapka za kapkou, ale tece...
Zkusil jsem srovnat ty konusy 800 smirkem a zacalo to teci primo curkem!
Tak jsem do toho, jako zoufaly posledni pokus, natentoval silicon, nejdrive malo, pac to slo moc lehce zavrit, pak vice, nechal jsem to 14h (24h na plnne zaschnuti) a stale to este malicko, ale presto - kape.
Asi zkusim pridat toho siliconu, ale kdyby mel nekdo s touhle nocni murou nejake zkusenosti, tak uvitam.

Predesilam ze:
a) Eheim 1048 mi netece, ani kapku, v pohode :-)
b) zadny spoj, co jsem vyrobil ja, este netekl a fakt to tece v danem miste
c) potrebuji to zrovoznit rychle a 100% - estlize to tece pri statickem tlaku 2atm, co to asi udela pri vibracich a zahrivani + tlak a mozna vyssi?

Konstruktivni napady vitany. Ja uz jsem v koncich a desive nasranej...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

chemopren :?
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

thool píše:chemopren :?
jj chemopren je dobrej napad jako tesneni je to dobry a da se to rozebrat a nebo tam muzes narvat silikon :wink: ale ten drzi :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

Dr Meduza píše:
thool píše:chemopren :?
jj chemopren je dobrej napad jako tesneni je to dobry a da se to rozebrat a nebo tam muzes narvat silikon :wink: ale ten drzi :)
cti si to cely, to zkousel woe :wink:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

thool píše:
Dr Meduza píše: jj chemopren je dobrej napad jako tesneni je to dobry a da se to rozebrat a nebo tam muzes narvat silikon :wink: ale ten drzi :)
cti si to cely, to zkousel woe :wink:
tak skus ten chemopren
nebo tam narvy hafo silikonu ten pomaha (i gdyz teda taky uz sem tu parkrat par veci musel nakonec do nej zalejt cely :twisted: )
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No, vratil jsem tam ten "podpurny" O-krouzek, nacpal tam hafol silikonu a modlim se... Zitra to testnu... :sad:
Drzte mi palce, prosim... :P

Co se tyce siliconu, tak lepi jak svicka... Uz kdyz jsem ho tam dal malo a slo to tam nasadit velice, az nebezpecne lehce, tak rozdelani bylo jiz temer nemozne, musel jsem jsem to rvat sikovkama a zabirat tak moc, ze jsem mel dojem, ze zaberu-li o malicko vic, tak se cele slavne cerpadlo rozleti... :(

PS. pochybuji (pri 100% povesti Eheimu), ze kdokoliv na svete muze mit takovou smulu a resit takovy problem, jako ja... :sad:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak jsem to zalil naprosto nechoutnou hromadou cerneho siliconu, a stale to tece... Uz nevim, co s tim mam delat. Asi to zkusim proste zepredu celicke zalit a nazdar.

Par fotek, abyste mi kdyztak mohli lip poradit:

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=eheim&d=1&v=v2

Help! :sad:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Du sehnat velkou tubu siliconu do Baumaxu a zalit cely ten predek - lepsi napady? :roll:

Estli to vyresim timhle ovsem nevim... :cry:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak, "zapraseno", eh.... toz jsem zvedav, tak zitra v 11... to zkusim... modlim se...

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=eheim&d=1&v=v2

Kdyz se na to tak podivate - tak uz to preci NIKDE teci nemuze, ani kdyby chtelo? Ne? :roll: :wink:

V kazdem pripade muzeme zkusit tipovat a sazet.

Ja sazim, ze uz to nepotece 8-)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

mozna se najdou este naky skulinky ale to se da zadelat za chodu taky to tak delavam
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no, kdyz vidim, jak to mas vevnitr zmatlany, tak se ani nedivim, ze ti to teklo, aby ti to neteklo, musi to bejt cisty hladky, neposkozeny krouzky, tvarove to musi sedet, hlavne to nesmi bejt skrizeny (stejna axialni sila v celem obvode spojeni)...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Dr Meduza - no, vetsi prasarnu jsem v zivote neudelal, tak nevim :sad: Zadelat za chodu bude asi jedinne reseni, nicmene ja doufam, ze jsem to prohnetl a debublinkoval vic nez dobre, tak snad uz ani kapka...? :roll:

Dony - pockej, pockej, ono to teklo uz originalne, vis? :x :( Ja bych do toho v zivote ani nehrab, kdyby to neteklo, ze... Ale neslo jinak. A vidis vysledky po tydnu zoufalych pokusu o utesneni, plut poteceni sekundovym lepidlem, takze pls trosku shovivavosti... :razz: :oops:
Jo, krouzky byly neposkozeny, axialne by to melo od vyrobce sedet, etc - a stejne to kapalo a pakalo a kapalo... at jsem to dorvaval jakkoliv - fakt uz nevim....

Zoufali muzi delaji zoufale veci :(
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

reklamace? :o

uz si to testival s tou hroudou silikonu?
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Reklamace po tech upravach a v webshopu v rakousku asi sotva prichazi do uvahy, uz pro jeji delku a potrebu mit uz krucinal ten pocal ready a venovat se expanzkam :wink:

A ne, jeste jsem jaksi nemel odvahu to prubnout - povrch se uz jevi tuhy, dost to ale pruzi a po odlepeni tech 4 prouzku pasky z boku se z jednoho primo vyvalil jeste tekuty silicon - ja bych rek, ze pokud to nebude mit pristup vzduhu, ze to vlastne uvnitr ani nikdy neztuhne, ze? :roll:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

zatuhne to i bez vzduchu ale za dost dlouhou dobu
V teple to schne rychlejc :wink:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Pustil jsem tudiz topeni dole naplno - 35C v mistnosti - staci? :-D
Familie uz rve, kolik ze plyn stoji a estli jsem se nezblaznil... :(

Holt, jeden to ma tady tezky... :?

...mimochodem, myslim, ze to "za dlouho" muze byt tak rok v poradnem teple - protoze se to preci prodava v tube, kde take neni vzduch a take to v ni preci nezatuhne, bez vzduchu, ze?
I mozna nejaky ten rok... :(

Asi pujde o nejakou mikro-prostupnost vzduchu, nebo co, ale na to bych moc neveril...?
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

V ty tube to neztune pac to nezacne tuhnout gdyz to zacne tak vzduch to jenom zahaji pak uz se to deje i bez vzduchu
radek-b
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

silikon

Příspěvek od radek-b »

Silikon vetsinou na vulkanizaci nepotrebuje az tak prilis teplo , ale vlhkost.

RADEK
Frezovani na 3D CNC frezce.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No to by me taky zajimalo co je potreba k vulkanizaci silikonu. Jinak zkus fen :)) je levnejsi jak plyn
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Myslim, ze jsem zvitezil!
Pred 5 minutami jsem nejdrive zkusil svou pusiu tlakovat vzduchem a zdase, ze to zatracene cerpadlo uz netece! :-) ...cca 1.5m sloupec vody a zatim ani kapka - evidentne to neema kudy, ze, hehe... Tedka este estli to bude jeste cerpat - jestli ten silikon nezatek nekde, kde nemal a podme... jdu do obchodu, pak zkusim test cerpani :-P

radek-b - neco na tom muze byt, vodicku tedka dostalo, tak at se predvede 8-)

Geeker - zas tak do fenovych extremu bych nesel - ono kvalita vytuhnuti urcite zavisi i na rovnomernem prosychani a fen dela urco tak 50-60C a ne 35C - zda se mi to moc extremni. To to radeji necham mekke navecnost - treba to bude lepe tlumit zvuk, hehe :roll: :wink:
Odpovědět

Zpět na „Voda“