Hlasitost a zvuk HDD...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Artfil
Nováček
Nováček

Hlasitost a zvuk HDD...

Příspěvek od Artfil »

Který z hardisků byste doporučili jako zvukově nejpříjemnější respektive nejneslyšnější. Hlavně né vysoké zvuky a pískot?
Odhlučnil jsem si počítač a zjistil,že to nejnesnesitelnější je můj Maxtor...
FIX
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasitost a zvuk HDD...

Příspěvek od Digitaldoom »

Artfil píše:Který z hardisků byste doporučili jako zvukově nejpříjemnější respektive nejneslyšnější. Hlavně né vysoké zvuky a pískot?
Odhlučnil jsem si počítač a zjistil,že to nejnesnesitelnější je můj Maxtor...
Hitachi.... :) průměrně tichej ale zato celkově nejvýkonější.... :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

seagate pata....pokud ti opravdu nejde o rychlost :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Artfil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Artfil »

Zajimá nás pochopitelně nejtišší disk s hodně slušným výkonem...
FIX
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Hitachi...má dobrej poměr výkon/hluk
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Az tak zle na tom nieje ani Samsung .... disk je rozhodne tichsi ako Seagate a co je dolezite je o poznanie rychlejsi ......
Na druhom mieste asi Hitachi.... dnes zrejme bezkonkurencne disky... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nejtišší HDD se slušnou kapacitou je podle mě Seagate Barracuda 160GB P-ATA 8Mb cache.

BTW S-ATA Seagate jsou o dost hlučnejší než jejich P-ATA verze.

Hitachi má taky hodně tichý chod v klidu, avšak v zátěži je docela dost slyšet hlavičky(AAM trochu pomůže), takže rozhodně nepřidělávat napevno k plechu, ale dát na měkkou položku. Pak se jedná o nejlepší disk v poměru cena/výkon/hluk/spolehlivost a Bůhvíco ještě.
Navíc je u Hitachi plus o něco vyšší kapacita než HDD stejné kapacity od jiného výrobce. Nemá 160 komerčních GB, ale 164 :-)

Pro Samsungy je charakteristický tichý pískot. Oproti WD pískotu je to však nic.
Je však slyšet i přes Chieftecovské plechy. A pro někoho s posunutým vnímáním zvukového spektra jako jsem já, je to docela nepříjemné(špatně občas slyším, když na mě někdo mluví, ale výborně slyším veškerý pískot)

Westerny nebrat, pokud chcete tichý disky a Maxtory(hlavně S-ATA) nebrat, pokud máte rádi svá data.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
drticz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drticz »

Butch píše:Nejtišší HDD se slušnou kapacitou je podle mě Seagate Barracuda 160GB P-ATA 8Mb cache.

BTW S-ATA Seagate jsou o dost hlučnejší než jejich P-ATA verze.

Hitachi má taky hodně tichý chod v klidu, avšak v zátěži je docela dost slyšet hlavičky(AAM trochu pomůže), takže rozhodně nepřidělávat napevno k plechu, ale dát na měkkou položku. Pak se jedná o nejlepší disk v poměru cena/výkon/hluk/spolehlivost a Bůhvíco ještě.
Navíc je u Hitachi plus o něco vyšší kapacita než HDD stejné kapacity od jiného výrobce. Nemá 160 komerčních GB, ale 164 :-)

Pro Samsungy je charakteristický tichý pískot. Oproti WD pískotu je to však nic.
Je však slyšet i přes Chieftecovské plechy. A pro někoho s posunutým vnímáním zvukového spektra jako jsem já, je to docela nepříjemné(špatně občas slyším, když na mě někdo mluví, ale výborně slyším veškerý pískot)

Westerny nebrat, pokud chcete tichý disky a Maxtory(hlavně S-ATA) nebrat, pokud máte rádi svá data.

-seagate neustale bzuci a pokud jich mas vic tak je to opravdovej koncert,
a tise piskaj taky alespon me ( pokud mas 4 tak opravdu bzuci furt :))
-hitachi tichej az na to "skrceni slepic" - fakt humus

stary WD hruza a des novy fluidni nevim

samsung je prej dost tichej a udajne nevyluzuje pazvuky typu seagate a hitachi...
Milos P.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milos P. »

hojte ja viem ze to je od temy, ale nechcem kvoli tomu zalozit nove tema. By som chcel nastavit vo windowse , aby bol disk tzv. dinamicky , ani neviem presne co to je ale zevraj to zrychluje chod disku , tak ci je to pravda ak ano tak ako to nastavit, :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Milos P. píše:hojte ja viem ze to je od temy, ale nechcem kvoli tomu zalozit nove tema. By som chcel nastavit vo windowse , aby bol disk tzv. dinamicky , ani neviem presne co to je ale zevraj to zrychluje chod disku , tak ci je to pravda ak ano tak ako to nastavit, :?
Kašli na to, je to k ničemu. Na výkon to nemá vliv.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“