Zdravim,
1) Spravne je master na konci IDE kablu, ale kdyz si nastavim na HDD master a zapojim ho do prostred kabelu, tak je to taky master, obecne se to nedoporucuje. proc? jake jsou v tom rozdily? Proc se vubec na kabel znaci SLAVE a MASTER?
2) Jaky je rozdil mezi IDE1 (primary) a IDE2 (secondary), nechci vysvetlovat ze se maji HDD zapojovat kazdy zvlast apod.. Ale jaky by byl treba rozdil kdybych mel HDD jednou zapojene na IDE1 a podruhe na IDE2? Je snad nejak IDE1 uprednostnovane?
Treba mam Win na IDE2, ale oni nefunguji, protoze si to najde nejdrive partisnu na IDE1 a te urci C: a potom mi tedy nejede ten system na IDE2, protoze ma D: ... . Zkousel jsem to v opravne konzoli a proste si to nekde na IDE1 vycuca C:, ikdyz na tom neni system... a tak na system co je na IDE2 zbyde az D: ...
Urceni Master na kabelu ; IDE1 x 2 -> rozdíly?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Urceni Master na kabelu ; IDE1 x 2 -> rozdíly?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Butch
- Středně pokročilý

Primary a Secondary je fyzický slot na desce.
Ale Slave(otrok) a Master(mistr)
ovlivňuješ jumperama na discích.
Hlavní disk, ze kterého bootuješ by měl být na primary(najdeš v manuálu k desce, který z nich to je. Někdy je to napsáno na desce a někdy je barevně odlišen) a nastaven na master, takže na konci kšandy.
Obecné doporučení je Slave uprostřed a Master na konci kšandy.
Nebo taky můžeš disk veprostřed kšandy dát na cable select.
Jde o obecné doporučení a jiné rozmístění (třeba slave na koci kabelu a master uprostřed) ti na některých deskách nemusí chodit.
Pokud na kšandě používáš jen jeden disk, je lepší ho dát nakonec a nastavit jako master. Každý disk od jiného výrobce se ti ale může chovat jinak. Mě třeba WD 160 GB nechtěl samotný na kšandě najet na master, na Cable select jel v pohodě. Jiný disk se ti může chovat klidně opačně.
Ale Slave(otrok) a Master(mistr)
Hlavní disk, ze kterého bootuješ by měl být na primary(najdeš v manuálu k desce, který z nich to je. Někdy je to napsáno na desce a někdy je barevně odlišen) a nastaven na master, takže na konci kšandy.
Obecné doporučení je Slave uprostřed a Master na konci kšandy.
Nebo taky můžeš disk veprostřed kšandy dát na cable select.
Jde o obecné doporučení a jiné rozmístění (třeba slave na koci kabelu a master uprostřed) ti na některých deskách nemusí chodit.
Pokud na kšandě používáš jen jeden disk, je lepší ho dát nakonec a nastavit jako master. Každý disk od jiného výrobce se ti ale může chovat jinak. Mě třeba WD 160 GB nechtěl samotný na kšandě najet na master, na Cable select jel v pohodě. Jiný disk se ti může chovat klidně opačně.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
ad 1) protože vznikají odrazy signálu a tudíž pak crc chyby při přenosech...takže to může být pomalejší.
ad 2) ne.
ad 3) stačí správně upravit boot.ini a/nebo nastavit správné pořadí bootování.
ad 2) ne.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
diky to je to co jsem chtel vedet!MaWa píše:ad 1) protože vznikají odrazy signálu a tudíž pak crc chyby při přenosech...takže to může být pomalejší.
ad 2) ne.
od2) no ja bych s tim uprednostnovanim jistej nebyl, zase jsem slysel ze IDE1 je uprednostnovano, ale obecne to nema velky vliv....
A i selskym rozumem:Primary -> prvorady ; secondary -> druhorady... tedy ze Primary je jako by uprednostnovany
Jinak u te 3 bych se mozna hadal, jsou s tim fakt silene problemy! Slysel jsem snad, ze se to da resit nejak tak, ze se donuti win aby si myslely ze jedou na IDE1 ale jedou na 2, ale moc o tom toho nevim...
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To já bych si jistej byl. Jsou to dva nezávislý porty řadiče. Stejně, jako není Master zařízení nijak upřednostňováno před Slave, tak není primární IDE kanál upřednostňovaný před sekundárním...Dominator píše:od2) no ja bych s tim uprednostnovanim jistej nebyl, zase jsem slysel ze IDE1 je uprednostnovano, ale obecne to nema velky vliv....
No a jak bys je chtěl asi jinak pojmenovat ? IDE A a IDE B ? Nebo IDE 1 a IDE 2 (jak to dneska už většinou bývá) ? Vždycky bude jeden první, ale je úplně jedno, který to je.Dominator píše: A i selskym rozumem:Primary -> prvorady ; secondary -> druhorady... tedy ze Primary je jako by uprednostnovany
Vážně ?Dominator píše: Jinak u te 3 bych se mozna hadal, jsou s tim fakt silene problemy! Slysel jsem snad, ze se to da resit nejak tak, ze se donuti win aby si myslely ze jedou na IDE1 ale jedou na 2, ale moc o tom toho nevim...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: