Regulovat CPU fan speed na 440BX desce...

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
quaero
Začátečník
Začátečník

Regulovat CPU fan speed na 440BX desce...

Příspěvek od quaero »

Je to nějak možné? Speedfan jí nepodporuje...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

treba potencoimetrem :wink:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

...nebo luxusne, Zalman Fan-mate :)

A ehm, formulace "SpeedFan ji nepodporuje" muze znamenat 2 veci.

a) SpeedFan autor neudelal pro danou desku podporu

b) deska to neumi

...sazel bych na b), protoze docela HODNE desek neumi regulovat otacky fanu. Alespon z tech, co mam ve vlastnictvi - jasna minorita... Takovy prkna jako Epox 8RDA+, DFI UltraInfinity/Lanparty B, a tak ani tuka.
Obstarozni Abit ST6-R ale zas jo :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
quaero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od quaero »

trodas píše:...nebo luxusne, Zalman Fan-mate :)

A ehm, formulace "SpeedFan ji nepodporuje" muze znamenat 2 veci.

a) SpeedFan autor neudelal pro danou desku podporu

b) deska to neumi

...sazel bych na b), protoze docela HODNE desek neumi regulovat otacky fanu. Alespon z tech, co mam ve vlastnictvi - jasna minorita... Takovy prkna jako Epox 8RDA+, DFI UltraInfinity/Lanparty B, a tak ani tuka.
Obstarozni Abit ST6-R ale zas jo :wink:
Máš pravdu, platí B, ale mě by zajimalo jestli se to i tak da nejak regulovat.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

quaero píše:Máš pravdu, platí B, ale mě by zajimalo jestli se to i tak da nejak regulovat.
Samozřejmě. Ale ne softwarově (bez přídavného hardwarového regulátoru). Nejjednodušeji to jde potenciometrem.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
quaero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od quaero »

TomV píše:
quaero píše:Máš pravdu, platí B, ale mě by zajimalo jestli se to i tak da nejak regulovat.
Samozřejmě. Ale ne softwarově (bez přídavného hardwarového regulátoru). Nejjednodušeji to jde potenciometrem.
Hehe, já jsem si myslel že s tím potenciometrem si děláš prdel... že je to něco na měření potence... :lol:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:lol: ne to je taka otacacia sranda co reguluje V :) chytis cinovacku, kabliky a zbastlujes si regulator :wink:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Doporucuji (na mereni potence :D ) typ o odporu (aby jsi se pri tom mereni potence zapotil :lol: ) 100 - 120 ohmu, provedeni N (linearni narust odporu, ne G - logaritmicky) a pripajis ho za stredni nozicku a libovolnou krajni mezi ty dva dratky a jedes :wink: :razz:

Mimochodem, staci kvalitni keramicky trimr - je maly, sroubovakem nastavitelny a ztratovy vykon zvladne... 8-)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“