Domácí síť!!!! PLS Poraďte
Moderátor: Don
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Domácí síť!!!! PLS Poraďte
Nazdar, mam tady malej problem. Mám doma dva počítače tedy spíš notebook a PC, a potreboval bych mít na obou stejná data např kontakty maily atd... Je dobré řešení domácí server? Jestli jo neznáte někdo nějaké stránky zabívajcí se touhle tématikou zapojení, a nastavení windows a popř nějaký ten software potřebný k provozu? Jsem na síťě uplná Lama Prosím poraďte, beru každej názor i připomínku. Dik moc
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jasně... ale neříkej, že jsi nehledal:
třeba tady na PCT je hezký článek s krásnými obrázky:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=20492
třeba tady na PCT je hezký článek s krásnými obrázky:
http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=20492
Francie ... sladká Francie
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Sovicka2001
Tento clanek jsem uz cetl ale ja potrebuji neco kde se zabívají pripojenim serveru do domací síte jak ho mam zapojit, jestli pres nej muzu zdilet pripojeni k netu atdd. + nejakej softvare!
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sovicka2001
Je to dost komplexní dotaz, napiš co přesně bys od toho serveru očekával a na jaké platformě by měl fungovatCarlosz píše:Tento clanek jsem uz cetl ale ja potrebuji neco kde se zabívají pripojenim serveru do domací síte jak ho mam zapojit, jestli pres nej muzu zdilet pripojeni k netu atdd. + nejakej softvare!
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sovicka2001
Konfigurace serveru by byla si tato: Duron 500MHz, 128 možna i 512MB RAM, HDD asi 20 na operační systám + 80 120 na data. A očekával bych od něj teda jestli by to šlo, aby na něm byla tiskarna ktera by šla zdilet + scener, aby přes něj šlo připojeni k internetu a abych přes nej mohl rozdělovat urcitou rychlost na dalsí počítace např na note book 64Kb/sec a na Domácí PC zbytek atd... Platforma mi je celkem jedno a asi to nebude nic zavaznyho max WIN2000 jestli by to zvladl nebo mam i na cd nějakou tu servrovou verzi windows. A jinak by měl sloužit na zálohování dat, a možná i na ukládání nějakých těch mp3 a filmů. Dik za odpověd Kdyztak kdybys byl ochotnej mi pooradit tak mi posli ICQ nebo mail no proste nejakej kontakt.HADES píše:Je to dost komplexní dotaz, napiš co přesně bys od toho serveru očekával a na jaké platformě by měl fungovatCarlosz píše:Tento clanek jsem uz cetl ale ja potrebuji neco kde se zabívají pripojenim serveru do domací síte jak ho mam zapojit, jestli pres nej muzu zdilet pripojeni k netu atdd. + nejakej softvare!
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by ideálně řešil Linux. Jak tiskárnu, tak i fileserver, firewall, router a traffic shaping (IMHO na doma zbytečnost). Jenom skener nenasdílíš, a to ani na Windows...
Pro Linux by tomu bohatě stačilo 128 MB paměti...
Pro Linux by tomu bohatě stačilo 128 MB paměti...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
EEE... pro dvě PC stavíš server? ... pokud jsem to tedy správně pochopil - v tom případě je to naprosto zbytečný a raději si kup nějaký lepší router + disk do stávajícího počítače...
Ale když trváš na extra PC, tak ve Win to taky půjde... Teda až na to omezování rychlosti ... ale netlimiter to myslím zvládne!
Sdílení tiskárny není problém ... ale trochu nevím s tím scanerem ... jestli to nějaký soft umí (pod Win) , nevím
(Linux by měl mít přednost, ale pochybuji, že ho budeš umět nainstalovat a rozjet ... např. já bych to neuměl
)
Ale když trváš na extra PC, tak ve Win to taky půjde... Teda až na to omezování rychlosti ... ale netlimiter to myslím zvládne!
Sdílení tiskárny není problém ... ale trochu nevím s tím scanerem ... jestli to nějaký soft umí (pod Win) , nevím
(Linux by měl mít přednost, ale pochybuji, že ho budeš umět nainstalovat a rozjet ... např. já bych to neuměl
Francie ... sladká Francie
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Neboj ppod linuxama jsem chvilku pracoval takze nemej starost ze bych je aspon nenainstaloval, nerikam ze bych je dokazal nakonfigurovat na 100% aale trocha jo.sovicka2001 píše:EEE... pro dvě PC stavíš server? ... pokud jsem to tedy správně pochopil - v tom případě je to naprosto zbytečný a raději si kup nějaký lepší router + disk do stávajícího počítače...
(Linux by měl mít přednost, ale pochybuji, že ho budeš umět nainstalovat a rozjet ... např. já bych to neuměl)
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No vono to neni vyložene kvuli dvoum pc, je jich tam vice ale potreboival bych mit data na jednom pc (serveru) abych se na ne dostal z jakehokoliv pc v domacnosti!! a nebyli ty pocitace zavisle na sobe a prehravat kazdej den nova data do vsech pc me fakt nebude bavit tak proto ten server! 
PCU 1,7GHz P4, 512 MB Ram, HDD 20+15 GB, GEForce 4 64MB, Wifi 512kb/sec, CD palirna 52x.
- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
A pod linuxama jde zdilet scaner??? a jeste bych mel dotaz je nejakej proigram aby mi pri restartu PC (serveru) zpustil vsechny programy co potrebuji. no proste abych prisel k serveru a bez nutnosti zadavani nebo klikani myskou jen zmackl tlacitko a vsechno nabehlo??!pavel.minarik píše:na sdílení scaneru pod windows zapomeňsovicka2001 píše:Sdílení tiskárny není problém ... ale trochu nevím s tím scanerem ... jestli to nějaký soft umí (pod Win) , nevím
PCU 1,7GHz P4, 512 MB Ram, HDD 20+15 GB, GEForce 4 64MB, Wifi 512kb/sec, CD palirna 52x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je snad v Linuxu naprosto elementární věc, ne ? Na to přece nepotřebuješ program, prostě si patřičně upravíš rc skripty a je to...Carlosz píše:a jeste bych mel dotaz je nejakej proigram aby mi pri restartu PC (serveru) zpustil vsechny programy co potrebuji. no proste abych prisel k serveru a bez nutnosti zadavani nebo klikani myskou jen zmackl tlacitko a vsechno nabehlo??!
Jinak, data na všech PC najednou získáš snadno namapováním adresáře Dokumeny na síťový disk (vytvořený třeba na linuxové Sambě).
The problem has been eaten.

- Carlosz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ale ja nerikam ze chci server z linuxem, ale presto dikTomV píše:To je snad v Linuxu naprosto elementární věc, ne ? Na to přece nepotřebuješ program, prostě si patřičně upravíš rc skripty a je to...Carlosz píše:a jeste bych mel dotaz je nejakej proigram aby mi pri restartu PC (serveru) zpustil vsechny programy co potrebuji. no proste abych prisel k serveru a bez nutnosti zadavani nebo klikani myskou jen zmackl tlacitko a vsechno nabehlo??!
Jinak, data na všech PC najednou získáš snadno namapováním adresáře Dokumeny na síťový disk (vytvořený třeba na linuxové Sambě).