Half Life 2 - zkušenosti, rady, názory

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Dewil píše:BTW. setkam se v prubehu hry jeste nekdy se psem?? Videl sem ho jenom jednou, jak po me chtel hodit ten kontejner :lol:
Jeste ho minimalne 2x uvidis
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HL: source

Příspěvek od TomV »

palda píše:vypada to stejne jako HL, ale voda a svetelne efekty jsou lepsi. v podstate jen mirne vylepseny definition pack :x , jeste ze to k HL2 davaji "zadarmo"
No ale co bys taky chtěl ? :? Převedením původních map do nového enginu se jejich design nezmění, takže se zlepší akorát to, co není pevně dané, ale je záležitostí enginu - tzn. hlavně efekty, odlesky, bumpmapping (možná), voda, atd... Aby to vypadalo pořádně, tak by museli chlapci ve Valve předělat textury na detailnější a s vyšším rozlišením, přidat normálové mapy (kvůli bumpmappingu a odleskům) a přemodelovat modely a na to se ti už dneska každej vykašle... Resp. práce by nebyla ani zdaleka úměrná získané hodnotě...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Pajoncek píše:Mne sa ten pribeh zdal odflaknuty, cely cas len bojujes proti combine a nic.
Ziadne zvraty pocas hry. Prd.Maximalne jej tam uniesli otca.
Souhlasím, jediný nešvar (ne zrovna teda malý) na jinak dokonalé hře...

//btw happyend to právě mělo docela velký, už jsem si dělal naděje, že ta doktorka opravdu zradí, ale nakonec nic z toho... žádná oběť...

ten konec opravdu sux... slabota na ntou.. žádný boss.... žádný pořádný Combine, s kterým by si to člověk rozdal...

jinak ale jak rikam, dokonalost sama..
show must go on..
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od frost.silenec »

shadow píše:
Pajoncek píše:Mne sa ten pribeh zdal odflaknuty, cely cas len bojujes proti combine a nic.
Ziadne zvraty pocas hry. Prd.Maximalne jej tam uniesli otca.
Souhlasím, jediný nešvar (ne zrovna teda malý) na jinak dokonalé hře...

//btw happyend to právě mělo docela velký, už jsem si dělal naděje, že ta doktorka opravdu zradí, ale nakonec nic z toho... žádná oběť...

ten konec opravdu sux... slabota na ntou.. žádný boss.... žádný pořádný Combine, s kterým by si to člověk rozdal...

jinak ale jak rikam, dokonalost sama..
No pribeh HL2 je odflaknuty ale ten KULT od HL1 atd. proste HL!!
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Pajoncek píše:tak zadarmo to neni . si musis doplatit za silver verziu (v silver je oproti bronze naviac len hl source) a to zadarmo vobec neni.

BULL SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co DOD:SOURCE to nic hlauzari?
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

HL2

Jsem ted u kamose a instaluju HL2 STEAM-akount ma zalozeny a funkcni ale kdyz jdu instalovat HL2 tak se tam nemuzu LOG-nout nevite jak mi pomoct?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

KULT vytvářený především umělě - marketingem.. a CSkem...

Já jsem nikdy nepovažoval half-life 1 za nějakou přelomovou hru, i když je pravda, že jsem ho hrál až s určitým časovým odstupem.. už si přesně nepamatuju jak velkým, tak kolem roku asi..

Každopádně lepší scénárista by Valve neškodil. Na druhou stranu ono většina lidí nějaký kvalitní příběh ani nevyžaduje, takže vlastně není, co řešit...
show must go on..
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

shadow píše:KULT vytvářený především umělě - marketingem.. a CSkem...

Já jsem nikdy nepovažoval half-life 1 za nějakou přelomovou hru, i když je pravda, že jsem ho hrál až s určitým časovým odstupem.. už si přesně nepamatuju jak velkým, tak kolem roku asi..

Každopádně lepší scénárista by Valve neškodil. Na druhou stranu ono většina lidí nějaký kvalitní příběh ani nevyžaduje, takže vlastně není, co řešit...
on HL neni ani nijak prelomova hra... ale je dobra... ja osobne nehraju CS (nebavi) DOD taky ne (nebavi) obcas si zahraju HL1 a HL2, ale o nic vic nez nejakou jinou hru... je proste dobra. stejne tak jako jedenact let stare hry, u kterych sme se bavili i vice nez u HL2 (nekteri pamatuji i starsi)
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

palda píše:
shadow píše:KULT vytvářený především umělě - marketingem.. a CSkem...

on HL neni ani nijak prelomova hra... ale je dobra... ja osobne nehraju CS (nebavi) DOD taky ne (nebavi) obcas si zahraju HL1 a HL2, ale o nic vic nez nejakou jinou hru... je proste dobra. stejne tak jako jedenact let stare hry, u kterych sme se bavili i vice nez u HL2 (nekteri pamatuji i starsi)
Aha? A která 3D akce od dob Dooma byla zásadnější? Já třeba stavím NOLFa střídavě na vyšší či nižší příčku, ale jsem možná vyjímka (tahle hra si zaslouší lepší přijetí a lepší pokračování :( )... A jinak? Nic mě nenapadá...

Deus ex, Thief jsou skvělé hry, ale ne 3D akce.
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

nevite kde najit kvalitni forum se CSS?
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Twister píše:nevite kde najit kvalitni forum se CSS?
CSs se tyka aj HL2. Takze jsi ho uz nasel!
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

TomV píše:
palda píše:vypada to stejne jako HL, ale voda a svetelne efekty jsou lepsi. v podstate jen mirne vylepseny definition pack :x , jeste ze to k HL2 davaji "zadarmo"
No ale co bys taky chtěl ? :? Převedením původních map do nového enginu se jejich design nezmění, takže se zlepší akorát to, co není pevně dané, ale je záležitostí enginu - tzn. hlavně efekty, odlesky, bumpmapping (možná), voda, atd... Aby to vypadalo pořádně, tak by museli chlapci ve Valve předělat textury na detailnější a s vyšším rozlišením, přidat normálové mapy (kvůli bumpmappingu a odleskům) a přemodelovat modely a na to se ti už dneska každej vykašle... Resp. práce by nebyla ani zdaleka úměrná získané hodnotě...
Half-Life 1 Source mě docela zklamal, čekal jsem něco ve stylu HL2 nový "look" prostředí, přepracované modely, textury... a ono nic. Tedy mezi zlepšení patří akorát lepší odrazy vody - jak v HL2 a jakž takž lepší zobrazení 3D, či jak to popsat. Podle mě ale mohli udělat alespoň následující:
1. Zapracovat tam Havok engine. bedny a sudy... se stále chovají jako v původní verzi - nijak
2. Zlepšit modely postav, třeba copy-and-paste z HL2+pozměnit, to by docela stačilo
3. ...a nebo aspoň High definition pack - proč jenom v Source verzi není ani High definition pack??? :jaw:
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

Necroman píše:Half-Life 1 Source mě docela zklamal, čekal jsem něco ve stylu HL2 nový "look" prostředí, přepracované modely, textury...
predstavujes si to ako hurvinek valku... copy - paste... lol... lebo to je zalezitost tyzdna prekopat polovicu hry na nony engine...
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

http://www.volny.cz/frost-website/FPS.jpg

A to je na PC: GeForce FX 5200 128mb; Intel Celeron 3.03 Ghz; 1.0 GB RAM

CHA CHA!

//Sentenced - obraz upraven na link
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vylepšení

Příspěvek od Necroman »

To: C@esar : Jak Hurvínek válku zrovna ne, ale narovinu, jak by se ti líbilo hrát HL1, který by byl stejně promakaný jako HL2, no? Jinak pár nadšenců se dalo do vylepšování HL1 Source, prý chtějí do hry implementovat High Def. Pack + další novinky.
Více na http://www.hl-improvement.com/ - doporučuji, hlavně ty 2 kratká videa ukazující pár vychytávek.
Johny_Troskič
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johny_Troskič »

frost.silenec píše:MEGAOBRÁZEK
Its no real? challenge me!

A to je na PC: GeForce FX 5200 128mb; Intel Celeron 3.03 Ghz; 1.0 GB RAM

CHA CHA!
Předem chci upozornit, že tuhle diskuzi sleduju od začátku a pravidelně.

HL2 je skvělá hra.....ovšem to co tady pořád omýláte dokola je posthunting jako prase!
Ale nic, od toho sou jiní...

Moje výtka bude přímo na Tebe! Mám postarší pc a musím mít rozlišení 800x600, rychlost mého připojení je GPRS....
Mno, tak proč kur*a nechceš pochopitnásledující: když sem narveš MEGA obrázek, kterej je velice hodnotnej a z kterého se tu všichni posadí na zadek, tak se to např. mě roztáhne jako prase do stran a ještě to trvá strašně dlouho než se to načte...to mě prostě točí....
A přitom by stačil odkaz...kdo chce ať si to prohlídne přes něj...
Prosím nebuď bezohledný a napříště používej odkazy.
Díky moc a neber to jako flame...

Jinak mě zaujala diskuze okolo HL1:source....no co jste čekali? Že to bude vypadat jako HL2 se vším všudy.....z toho kdy to oznámili, že to bude součástí (tuším SILVER a GOLD edt.) HL2, bylo jasné, že to nemůžou stihnout udělat ve stejné kvalitě...když vemete v potaz samotný dlouhý vývoj HL2... Záměr VALVE byl zřejmě opravdu jen nalákat eventuální fandy aby si to sami předělali....trochu jim jen ukázali, že to půjde...Navíc Valve má teď jistě plné ruce práce s HL3...

Peace all...

EDIT:// Pojem MEGAOBRÁZEK byl myšlen co do velikosti zobrazení, ne co do jeho velikosti datové....štve mě když při 800*600 musím scrollovat do strany. O to mě šlo především....díky za pochopení
Naposledy upravil(a) Johny_Troskič dne čtv 16. pro 2004, 15:08, celkem upraveno 1 x.
pro dobrotu na žebrotu..."vraťte mi můj P4"..."počkejte si v řádu několika měsíců, ale nebojte, určitě Vám ho vrátíme"...jak potěšivé, jenže : kdy přesně ???!!!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Johny_Troskič píše:...
Ty se taky uklidni, ty megaobrázku... :-) Ten obrázek má 20 kB, to snese v pohodě i modem, natož pak GPRS. Jenom pro objektivitu. Ne každej je debil a postuje do diskuzí BMPčka... :roll:
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

No dela se ta konverze Half-life: Black Mesa, ktera ma bejt totalni do Source. ( pokud je to o x-stranek zpet uz napsany tak sorry, ale neni v mejch silach to vsecno procitat:o) Na to se fakt tesim.
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

TomV píše:
Johny_Troskič píše:...
Ty se taky uklidni, ty megaobrázku... :-) Ten obrázek má 20 kB, to snese v pohodě i modem, natož pak GPRS. Jenom pro objektivitu. Ne každej je debil a postuje do diskuzí BMPčka... :roll:
Muzu se zeptat na tomhle foru jsou totalne zakazane primo [IMG]?
A to jsem si dal ted hodne zalezet aby to bylo tak maly a von mne rekne ze je to MEGAOBRAZEK to mozna tak byl Gay-man. Jo dobre pro tebe budu uz davat jen link. PEACE!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

frost.silenec píše:Muzu se zeptat na tomhle foru jsou totalne zakazane primo [IMG]?
Nejsou... Ten obrázek, který jsi sem vložil, je podle mně v pohodě. 20kB nezabije ani modemisty... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“