Problém se 120mm Glacialtech

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Problém se 120mm Glacialtech

Příspěvek od spirit64 »

Koupil jsem si tento fan, vyskoušel ho, funguje, ustříhl žluťáska na monitoring (Zavazí) vyskoušel funguje, dal ho do vrtaný caase a zapl.Netočí se !(cca 5sekund) Aha, jen odřezky z vrtáku.Zarovnal jsem díry, vyskoušel jestli se může točit, přimonotval, zapl a nic.........
Je asi spálenej, reklamovat ho nemůžu (Drátek, konektory atp...) není zas tak expensive ale štve mě to, jestli se to nezopakuje.(To by tekla krev) skoušel jsem ho napájet přímo na čipu, odstranil dokonale zbytky žluťáska a nic........... )

Vyplatí se ho reklamovat či koupit novej ?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jestlize jsi odstrihl zluty drat > zasah do chladice, tak ti reklamaci neuznaj, takze jedine koupit novej
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Naštěstí je levnej (150) takže to není až takovej problém ale štve mě to. /Deletnu
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Počkej, z toho tvého prvního popisu jsem nepochopil, co jsi s ním vlastně dělal... Ty jsi odstřihl drát monitoringu, což ale na provoz nemůže mít vliv. Ještě něco mi uniklo ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ustříhl jsem ho, pak v poho, pak jsem ho namontoval, 5sekund byl do něho přiveden proud ale byl zaseklej o plech (Tak krátká doba, řek bych že by se nemusel spálit..... :(
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Captain_Pepek píše:Ustříhl jsem ho, pak v poho, pak jsem ho namontoval, 5sekund byl do něho přiveden proud ale byl zaseklej o plech (Tak krátká doba, řek bych že by se nemusel spálit..... :(
To je blbost, kdyby si vedel, jak vlastne elektromotor funguje, vedel bys, ze kdyz se na chvili zastavi, tak to nevadi... Pri tom proudu co do toho de a prurezu vodicu, by to podle me na spaleni potrebovalo tak 5 minut. Jinak, mel si ho rozebranej, meril si ho?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

mina píše:To je blbost, kdyby si vedel, jak vlastne elektromotor funguje, vedel bys, ze kdyz se na chvili zastavi, tak to nevadi... Pri tom proudu co do toho de a prurezu vodicu, by to podle me na spaleni potrebovalo tak 5 minut. Jinak, mel si ho rozebranej, meril si ho?
Přesně tak, mně se to taky nezdá... :?

Navíc, některé lepší větráky mají motory řízené nějakým IC (kromě Hallovo sondy), který když se vrtule zasekne, tak buď detekuje zvýšený proud do vinutí (nepravděpodobné, bylo by to moc složité realizovat), nebo si bere signál otáček z Hallovo sondy a když nedetekuje otáčky, tak vypne motor a za pár sekund to zkusí znova. Takže když se zasekne na delší dobu, tak to ta vrtulka prostě periodicky po pár sekundách zkouší a v čase mezi pokusy je odpojené vinutí, takže se to v podstatě spálit nemůže.
Ale to bohužel není zdaleka případ všech.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Byl úplně novej.
Myslíte jestli jsem ho měřil multimetrem jakej má odpor či co ???
Já větráčky neměřím.(jako všichni) Pokud je to jak říkáte blbost, to by mě teda Sakra zajímalo jak se to mohlo spálit.Ale 150,- kč je 150,- kč a nic hrozného se neděje, takže prosím Lock/Delete.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Mno odpor toho vinuti by si zmerit mohl, proc ne, ale nejak nevim, k cemu by ti to bylo. Premerenim se mysli, ze do toho pustis napeti a zjistis, jestli se ti nejake objevilo na vystupu, jestli ne, je spalenej, jestli jo, bude to chtit rozebrat a zkontrolovat i rotor...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

mina píše:Mno odpor toho vinuti by si zmerit mohl, proc ne, ale nejak nevim, k cemu by ti to bylo. Premerenim se mysli, ze do toho pustis napeti a zjistis, jestli se ti nejake objevilo na vystupu, jestli ne, je spalenej, jestli jo, bude to chtit rozebrat a zkontrolovat i rotor...
Zřejmě to bude chtít vyhodit... Pravděpodobně spíš než vinutí odešla Hallovo sonda, která řídí komutaci. Asi už byla načatá a tohle jí dorazilo...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“