Ptám se proto protože mám na stejným IRQ grafárnu a zvukovku a jsou náký problémy(sem tam modrá obrazovka IRQ driver is hot less or equal...dost častá a dost obecná hláška...) chtěl sem vědět jestli reinstal Win nebo flash biosu nějak ty přidělený IRQ změní nebo nee...?
IRQ -wtf?
Moderátor: Eddward
- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
IRQ -wtf?
Nevím jestli to sem až zas tak patří ale chtěl sem se zeptat na IRQ..je jasný že IRQ může být přidělený i stejný dvěma a více různým zařízením ale o to nejde..ctěl sem se zeptat jak popř. čím se dá přidělené IRQ změnit..jestli se přiděluju při instalaci voken nebo už to rovnou je nějak v Biosu (mě teda bios nedovoluje nijak nastavit IRQ kromě zařízení v PCI slotech)
Ptám se proto protože mám na stejným IRQ grafárnu a zvukovku a jsou náký problémy(sem tam modrá obrazovka IRQ driver is hot less or equal...dost častá a dost obecná hláška...) chtěl sem vědět jestli reinstal Win nebo flash biosu nějak ty přidělený IRQ změní nebo nee...?
Naposledy upravil(a) sheeen dne čtv 9. pro 2004, 17:05, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT

- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Vizi
- Začátečník

- Jája
- Středně pokročilý

Zkus ji dát do jiného PCIVisitors píše:cau chlapi pridam se k vam doufam ze tu nekdo nahodi radu jak na zmenu IRQ protoze mam taky zvukovku a grafiku na stejnym IRQ a dela to paseku praskani zvuku a taka ovladace chcu zanechat zadne kX !!
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Vizi
- Začátečník

- Jája
- Středně pokročilý

Mám zkušenost že v dnešní době win Xp se stím nic dělat nedá, pouze přeházet karty v pci slotech, ostatně pokud jsou ovladače danejch karet dobře udělané tak sdílené IRQ by nemělo ničemu vadit.
Vyměň zvukovku misto jine pci karty které sdílené IRQ nedělá problem.
Vyměň zvukovku misto jine pci karty které sdílené IRQ nedělá problem.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Vizi
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sheeen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To mám fšechno už najetý-mám to stabilní...mě to nák extra nezlobí zajímalo mě to spíš teoreticky kdy se ty IRQ přidělujou a jestli se třeba reinstalací voken změněj nebo ne....btw.hafo zařízení není v PCI slotech taxe to nedá přeházet např S-ATA řadič,ostatní řadiče integrovaná zvukovka USB........TomV píše:IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL
je jedna z obecných hlášek na BSOD. Doporučuju zkontrolovat stabilitu PC pomocí Prime a Memtestu.