Jetway radeon 9550 ultra *OC* - problém s instalací..:(
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- scarinko
- Začátečník

zluta
a to co vam pomoze ta zlta sa prihlasim pod inym menom a co s tym zmozete
som v skole a mozem za ktorykolvek comp tak vam to asi nepomoze
papa pekny den
som v skole a mozem za ktorykolvek comp tak vam to asi nepomoze
papa pekny den
AMD Athlon64 3000+ VeniceBOX DFI LP UltraD nForce4 2x512MB DDR 500 ADATA Viteste Hitachi SATA 160GB Sapphire Radeon X800GT 475/980@570/1120 BOX!!! LG Supermulti 4156B Case Airbox Black
- janis
- Začátečník

No nic - tak jsme se odreagovali a zpět k tématu, ne?
Včera jsem porovnával PCB R9550Ultra O/C s 9600XT a zjistil jsem, že jsou naprosto totožné a naprosto stejně osazené, takže možný rozdíl mezi BIOSy pro 9550Ultra je buď v rozdílných parametrech jednotlivých GPU (to by ale JW musela provádět kontrolu a měření u všech vyrobených kusů a na ty slabší ládovat BIOS 400/250 a na ostatní 500/300, což nevidím jako reálné), nebo nechtěla konkurovat svým vlastním XT verzím, které stojí o cca 1.000 víc než 9550 a tak přešla na zpomalený BIOS.
Další dilema je, co je vlastně za GPU pro 9550 - RV350 nebo 360?Myslel jsem, že mám klíč (podle rozmístění SMD na čipu), ale ukázalo se, že na obou verzích čipů je několik kombinací a nelze tedy jednoznačně potvrdit, zda patří k verzi 350 nebo 360.Ani podle značení nelze poznat jádro - ATI (resp. TSMC, která čipy vyrábí) přešla na značení podle typu karty, tedy R9550,R9600XT,R9600 apod. - takže jádra mohou být jak 350, tak 360.(U XT verze samozřejmě jen 360).Nakonec jako jediné vodítko jsem na netu našel zmínky o tom, že termální dioda pro monitoring zahřívání čipu byla integrována až v jádře RV360 (a R360) - pokud tedy vaše karta podporuje funkci Overdrive v ovladačích, jedná se o RV360.
K tomu ale poznámka - dioda sice v jádře je integrovaná, ale pro plnou funkci musí být karta doplněna obvodem, který odečítá hodnoty z diody a komunikuje s ovladači.ATI doporučila pro použití obvod National Semiconductor LM63 - karta 9550Ultra O/C od JW ho má umístěný nikoliv vzadu, jak je to u referenčního PCB, ale vpředu u konektoru pro ventilátor.Dá se tedy s pravděpodobností, hraničící s jistotou, říci, že JW prodává model XT i pod názvem 9550Ultra O/C a pokud máte to štěstí, že vám funguje, máte za 2.500,- bezkonkurenční kartu.
Včera jsem porovnával PCB R9550Ultra O/C s 9600XT a zjistil jsem, že jsou naprosto totožné a naprosto stejně osazené, takže možný rozdíl mezi BIOSy pro 9550Ultra je buď v rozdílných parametrech jednotlivých GPU (to by ale JW musela provádět kontrolu a měření u všech vyrobených kusů a na ty slabší ládovat BIOS 400/250 a na ostatní 500/300, což nevidím jako reálné), nebo nechtěla konkurovat svým vlastním XT verzím, které stojí o cca 1.000 víc než 9550 a tak přešla na zpomalený BIOS.
Další dilema je, co je vlastně za GPU pro 9550 - RV350 nebo 360?Myslel jsem, že mám klíč (podle rozmístění SMD na čipu), ale ukázalo se, že na obou verzích čipů je několik kombinací a nelze tedy jednoznačně potvrdit, zda patří k verzi 350 nebo 360.Ani podle značení nelze poznat jádro - ATI (resp. TSMC, která čipy vyrábí) přešla na značení podle typu karty, tedy R9550,R9600XT,R9600 apod. - takže jádra mohou být jak 350, tak 360.(U XT verze samozřejmě jen 360).Nakonec jako jediné vodítko jsem na netu našel zmínky o tom, že termální dioda pro monitoring zahřívání čipu byla integrována až v jádře RV360 (a R360) - pokud tedy vaše karta podporuje funkci Overdrive v ovladačích, jedná se o RV360.
K tomu ale poznámka - dioda sice v jádře je integrovaná, ale pro plnou funkci musí být karta doplněna obvodem, který odečítá hodnoty z diody a komunikuje s ovladači.ATI doporučila pro použití obvod National Semiconductor LM63 - karta 9550Ultra O/C od JW ho má umístěný nikoliv vzadu, jak je to u referenčního PCB, ale vpředu u konektoru pro ventilátor.Dá se tedy s pravděpodobností, hraničící s jistotou, říci, že JW prodává model XT i pod názvem 9550Ultra O/C a pokud máte to štěstí, že vám funguje, máte za 2.500,- bezkonkurenční kartu.
- Raduz
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Panove a nebude problem v biosu ?Koupil sem si nëdavno R9600pro a mel sem velke problemy ,tak jsem kouknul na stranky vyrobce zakladni desky a tam sem nasel novej bios na vyřeseni problemu s ATi kartamy, a od te doby jsem bez problemu.Nevim treba je to blbost co tu pisu.
AMD Athlon 2800,Radeon 9600PRO,GigabyteGA-7VT600 1394.RAM 768 DDR400,Seaget SATA 120Gb
- spirit64
- Mírně pokročilý

- janis
- Začátečník

Finale: tak jsem po 14 dnech "mordování" karty i sebe (
) zjistil její možnosti a končím s experimenty a jdu trochu pařit!
Takty jdou (u mě) na 456 MHz core, pak už jsou artefakty, ačkoliv teplota je 45 - 48°C, vypadá to na slabší napájení jádra.Paměti jsou na tom líp, při 309 MHz jsem to típnul - čekám na RAMsinky z CZC, pak tomu ještě povolím uzdu.
Nastavil jsem si frekvence na 450/290 a takhle karta háže v DM03 default 3298 bodů na XP 1800@2000 (133FSB), takže za 2486,- vč. DPH jsem navýsost spokojen - mám lepší Radeon 9600 Pro, kterej jsem chtěl původně, ale v Bohemce ho neměli
.
Jestli se dokopu k splácání webu, hodím sem link na fotky a podrobnosti ke zmíněné kartě - zatím HAWGH!
Takty jdou (u mě) na 456 MHz core, pak už jsou artefakty, ačkoliv teplota je 45 - 48°C, vypadá to na slabší napájení jádra.Paměti jsou na tom líp, při 309 MHz jsem to típnul - čekám na RAMsinky z CZC, pak tomu ještě povolím uzdu.
Nastavil jsem si frekvence na 450/290 a takhle karta háže v DM03 default 3298 bodů na XP 1800@2000 (133FSB), takže za 2486,- vč. DPH jsem navýsost spokojen - mám lepší Radeon 9600 Pro, kterej jsem chtěl původně, ale v Bohemce ho neměli
Jestli se dokopu k splácání webu, hodím sem link na fotky a podrobnosti ke zmíněné kartě - zatím HAWGH!
- janis
- Začátečník

Ještě jedna fotka naprosto identické karty jako JW9550UO/C (až na ty pasivy na pamětech) - stejné PCB, osazení - natuty made of JW.:
http://www.magic-pro.com.hk/product/ati/9550XTUltra.htm
http://www.magic-pro.com.hk/product/ati/9550XTUltra.htm
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ATI Radeon GeCube 9550 Infinite
Zdarek lidicky, tak jsem precetl cely tento thread. Zabralo to docela dost casu
a jsem z toho docela zmatenej. V pondeli jsem vyndal starickou GF2 (pred tim nejdrive odinstaloval vsechny graficke ovladace) a s radosti dal do AGP slotu Radoen 9550 Infinite. Po nabehu windows se mi detekovala graficka karta 9600series, preskocil instalaci a spustil instalator z CD. Po restartu mi win chvili bezely a detekovaly nainstalovanou graf. kartu s 9600XT. Po par minutach win zamrzly a pak uz ani win nenabehly. Takze nouzovy rezim a odinstalovani. Pak jsem zkusil nejnovejsi ovladace 4.12 od catalyst a to same. Pak jsem tam daval ovladace od DNA, Omega a take nic. Pak i ty softmode 4.11 a take nic
(. Grafickou kartu mam http://www.msicomputer.com/product/deta ... 66_Pro.htm a v BIOSU jsem nastavil AGP 4x a fastwrites disabled. Stejne to nepomohlo. Zitra tu kartu zkusim v jinem PC, ale jsem z toho dost zklamany. Nekdy po nabehu win se vypne monitor a nekdy to proste zamrzne. Preinstaloval jsem i WINXP a dal tam SP2 a stejne nejde. Zvysit napeti o 0.1V do AGP mi deska neumoznuje a zkousel jsem i jinej zdroj
. Jo a BIOS mam flashnutej nejnovejsi. Poradite jeste co bych mel udelat nez to pujdu zkusit reklamovat? Objednaval jsem to pres e-shop. Diky 
Epox 8RDA3+, AMD Athlon XP 1900+, 512MB DDR, ATI Radeon 9550 Infinite 520/325, WD 250GB
- Sojer
- Začátečník

já sem měl uplně to samý co popisuješ akorát s Jetway a nepomohlo mi nic žádný drivery ani bios vůbec nic,takže sem to vrátil(přes e-shop to můžeš do 14 dnů vrátit) takže máš ještě čas to zkoušet,ale myslel sem,že to takovýhle problémy má jen Jetway,až mi přijdou prachy chtěl sem jít to GeCube ale když je to to samý co s Jetway tak to nevim 
teď je fakt vidět jak u 9550 záleží na kusu jaká značka je uplně jedno
jedna de perfektně další je šrot
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nedalo mi to a pred chvili jsem vsechno odinstaloval, aby to bylo uplne na cisto a dal tam zase Radeon 9550 Infinite a spustil win, nainstaloval softmod.wxp-w2k-catalyst-8-071-041026a-018719c.exe , restartoval a opet cerna obrazovka. Ani win se nespusti. Nekdo psal, ze se maji nejdriv nainstalovat catalyst ovladace a pak az Via4in1, ale to je preci blbost, kdyz uz se po nainstalovani catalystu nedostanu do win jen pres nouzovej rezim. Tak tam jdu dat nejdriv 4in1453v a pak treba starsi catalysty 4.8 . Jinak tady mi poslal jeden kluk tohle: mě to zase házelo chybu ale neseklo se to ..... nainstaloval sem
framework od windowsů....nějak to ty catalysty chcou nevím proč...a
funguje....tady -
http://search.microsoft.com/search/resu ... =33&cm=512 , to jsem taky zkusil a nejde
. Tak jdu experimentovat dal. Ale uz mi to prestava bavit. 
framework od windowsů....nějak to ty catalysty chcou nevím proč...a
funguje....tady -
http://search.microsoft.com/search/resu ... =33&cm=512 , to jsem taky zkusil a nejde
Epox 8RDA3+, AMD Athlon XP 1900+, 512MB DDR, ATI Radeon 9550 Infinite 520/325, WD 250GB
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Tak jsem dal Via4in1453v a OmegaWinXP2kv2590 a ted uz pocitac nezamrza, ale kdyz ma nabehnout win, tak se restartuje
. To je fakt husty. Nevim co si o tom myslet. 
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To Cleric: Nevím jak u tebe ale já ji mněl doma Na intelu jela ihned v pohodě a bez problému jakmile jsem ji dal zákazníkovi který má Via čipset KT400 a dělají to i jiné čipsety od VIA dělala ty samé problémy 3DMArk 03 hned na začátku spadl a pc zatuhlo tak jsem zapnul Fastwrite jede to uplne v pohode 3DMark03 3870b a přetaktit šla na 538/760 dál jsem zatím nezkoušel.
Chce to pevne nervy a uvidis ze nejaka varianta bude fungovat.Aspon ale vim ze Intel=menší problémy.
Chce to pevne nervy a uvidis ze nejaka varianta bude fungovat.Aspon ale vim ze Intel=menší problémy.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to já si nemyslím zatím vidím je první a věřím že kdybych ji dostal do rukou tak ji v poho rozběhnu.Spíš si myslím že je to problém VIA protože jestli se pořádně podíváš skoro všechny tyto problémy jsou na platformě AMD.Sojer píše:já sem měl uplně to samý co popisuješ akorát s Jetway a nepomohlo mi nic žádný drivery ani bios vůbec nic,takže sem to vrátil(přes e-shop to můžeš do 14 dnů vrátit) takže máš ještě čas to zkoušet,ale myslel sem,že to takovýhle problémy má jen Jetway,až mi přijdou prachy chtěl sem jít to GeCube ale když je to to samý co s Jetway tak to nevim
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja zkousel jak Fastwrite zapnout/vypnout a proste uz ani nenabehnou win. Cerna obrazovka a zatuhjajapv píše:To Cleric: Nevím jak u tebe ale já ji mněl doma Na intelu jela ihned v pohodě a bez problému jakmile jsem ji dal zákazníkovi který má Via čipset KT400 a dělají to i jiné čipsety od VIA dělala ty samé problémy 3DMArk 03 hned na začátku spadl a pc zatuhlo tak jsem zapnul Fastwrite jede to uplne v pohode 3DMark03 3870b a přetaktit šla na 538/760 dál jsem zatím nezkoušel.
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[/quote]Ja zkousel jak Fastwrite zapnout/vypnout a proste uz ani nenabehnou win. Cerna obrazovka a zatuh . Ted jsem vyzkousel asi 10 ovladacu a ani s jednim to nejde. Vzdycky vsechno odinstaluju a odstranim z registru, aby to nedelalo bordel a proste nejde . Uz mi fakt dochazi napady jak to zprovoznit. Zejtra to zkusim u kamose na desce VIA KT333 a uvidim jestli je to moji deskou nebo kartou.[/quote]
A někoho z intelem nemas?Aby jsi u nej nedopadl stejne,omrkl jsem to tady a doopravdy jste tu skro vsichni VIA+AMD tak nevim ale ani se nedivim že tu kartu nechtějí vyreklamovat když to hodí do svého třeba s intel chipsetem.
Zkus v ovladačích snížit AGP z 8 na 4,nebo na desce musí to určitě jít.
A někoho z intelem nemas?Aby jsi u nej nedopadl stejne,omrkl jsem to tady a doopravdy jste tu skro vsichni VIA+AMD tak nevim ale ani se nedivim že tu kartu nechtějí vyreklamovat když to hodí do svého třeba s intel chipsetem.
Zkus v ovladačích snížit AGP z 8 na 4,nebo na desce musí to určitě jít.
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus v ovladačích snížit AGP z 8 na 4,nebo na desce musí to určitě jít.[/quote][/quo
Pokusim se nekoho sehnat s tim Intelem. Ja to nastesti objednaval pres e-shop, tak to snad budu moct vratit. Nechce se mi kvuli tomu kupovat nova deska
. AGP mam v BIOSU nastaveno natvrdo AGP 4x. Vic ani moje deska nezvladne. S jakejma driverama ti to slape?
Zkus v ovladačích snížit AGP z 8 na 4,nebo na desce musí to určitě jít.[/quote][/quo
Pokusim se nekoho sehnat s tim Intelem. Ja to nastesti objednaval pres e-shop, tak to snad budu moct vratit. Nechce se mi kvuli tomu kupovat nova deska
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Právě mně to šlape se všema a nejlíp s originál ATI mněl jsem 4.08,4.11,4.12 beta,omegy,dna uplně všechny v pohodě.Takže tema driverama to nebude.Co máš za desku? Zákazník co mu to nešlo má Asus s KT400 čipsetem.Jo a koukam ta karta v popise je ona?,ta co jsem montoval mněla takty 432/702.. nebo jsi ty takty opsal z krabice.
Naposledy upravil(a) jajapv dne úte 14. pro 2004, 14:04, celkem upraveno 1 x.
- cleric
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- jajapv
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- janis
- Začátečník

Když má AGP 4x , tak mu tam musí jít 1,5V.
2Cleric: Ty Catalysty a pak teprve Via drivery doporučuje k vyřešení problémů jen JWay u desek s VIA KT400 a PX400 a R9550 - nejdřív Catalysty, až pak VIA AGP driver).
To, co popisuješ, mi dělalo po první instalaci karty s přeflashovaným BIOSem ,pořád dokola to blblo při spouštění WXP - jako by to nemohlo dokončit ten test SMARTGART, o kterým to upozorňovalo při instalaci driverů.Musel jsem vrátit starej BIOS a šlo to.Teď mám zase ten novej a při instalaci driverů žádná zmínka o testech(!), po restartu normální náběh do WINXP
.
Fakt netuším, čím to všechno může být....
2Cleric: Ty Catalysty a pak teprve Via drivery doporučuje k vyřešení problémů jen JWay u desek s VIA KT400 a PX400 a R9550 - nejdřív Catalysty, až pak VIA AGP driver).
To, co popisuješ, mi dělalo po první instalaci karty s přeflashovaným BIOSem ,pořád dokola to blblo při spouštění WXP - jako by to nemohlo dokončit ten test SMARTGART, o kterým to upozorňovalo při instalaci driverů.Musel jsem vrátit starej BIOS a šlo to.Teď mám zase ten novej a při instalaci driverů žádná zmínka o testech(!), po restartu normální náběh do WINXP
Fakt netuším, čím to všechno může být....