Potřeboval bych pomoc s Celeronem 1.7Ghz

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět

Co si myslíte o starších celeronech toho typu co potřebuju přetaktovat!

Jsou cool.
1
5%
Ujdou!
2
10%
Nestojej za nic.
18
86%
Co je to celeron?
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 21
Dwarf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Potřeboval bych pomoc s Celeronem 1.7Ghz

Příspěvek od Dwarf »

Předem sorry jestli už se tu někde o tom mluvilo, ale odkaz jsem nenašel na navíc sem nováček 8) ,

Mám doma celeron 1.7Ghz(400mhz) a jeho cena už je tak dole (stejně jako výkon :sad: ), že už bych to prubnul a přetaktoval ho.

Mám desku MV43PN (výrobce Shuttle) s chipsetem VIA P4M266A. Když jsem zkusil v Biosu změnit násobitel v reálu to nic neudělalo (frekvence sběrnice je uzamčená :( ). Nevíte někdo jak na to????

Prosím help!!!
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:oops: celeron
nasobic neodomknes
FSB locknute?
no mas ot jedno, viac ako 1900 z toho tazko dostanes, predaj kym mozes :)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

O tom jak taktovat Intel procesory je tu docela obsáhlý návod
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290
takže návrh na LOCK a přesun na SD
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Dwarf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

To sice jo ale ten článek mi moc nepomůže, můj problém je jinde. Nejde mi v Biosu měnit FSB ( i ikdyž to deska podporuje) - možná bych měl zkusit jumpery, ale prostě v biosu je jen násobitel a ten je buřt jak nastavim - nejde to nějak zprovoznit - nějak ho odemknout a pokud ne zajímalo by mě na kolik ste kdo vyhnal sběrnici u tohodle typu celeronu
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Dwarf píše:To sice jo ale ten článek mi moc nepomůže, můj problém je jinde. Nejde mi v Biosu měnit FSB ( i ikdyž to deska podporuje) - možná bych měl zkusit jumpery, ale prostě v biosu je jen násobitel a ten je buřt jak nastavim - nejde to nějak zprovoznit - nějak ho odemknout a pokud ne zajímalo by mě na kolik ste kdo vyhnal sběrnici u tohodle typu celeronu
Rychlost sběrnice a její strop není závislý na procesoru ale na desce a jejím chipsetu
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

HADES píše:Rychlost sběrnice a její strop není závislý na procesoru
Ale taky je... Ikdybys mohl snížit násobič a zvednou FSB, tak na 200 MHz sběrnici by možná některé starší 100 MHz revize dost koukaly...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tento celeron ma este stare jadro Willamette ....., ktore je vyrobene technologiov 0.18m .... na taktovanie je skoro uplne nevhodne.... :(
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

souhlasim...taktovat jde pouze minimálně mě to víc jak 2.3 nedalo ale na výkonu to stejně znát nebylo :)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

A co jupery na desce?
Dwarf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dwarf »

s jumperama právě nevim, ale myslim že to slavný nepude zkusim na to ještě mrknout v Biosu a zkusil bych to vytáhnout na těch 2.3(pokud to pude), ve čtvrtek vám napíšu jak to dopadlo - každopádně díky za info -i když sem doufal v trochu lepší taktovací potenciál :sad:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

niekde som cital tu na forume ze u celeronu je jedno o kolko to taktnes lebo na vykon to nem az taky vyznam ako u Pentiach
kamos ma celeron 2,0Ghz taktnul som mu to na 2,66Ghz bez navyseni teoloty a bez narostu vykon !
on je ztoho stastnej :? jako blech no ved je lama :)
ale ked teplota nestupne
a ked ti to zostane stabilni
tak preco nie ved potom to vizera lepsie, mislim ked ti vypise vecie Mhz :) :) :) :) :) :) :) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“