V cem zacit programovat???

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no nic kopírovat nemusíš, standartní zdrojovej kód třeba céčka je vlastně textovej soubor s příponou .c - a tohle když předhodíš jakýmukoliv překladači tak z toho udělá spustitelnej kód pro tu konkrétní platformu.
ignorelist: kremrole a dezoláti
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

zombux píše:no nic kopírovat nemusíš, standartní zdrojovej kód třeba céčka je vlastně textovej soubor s příponou .c - a tohle když předhodíš jakýmukoliv překladači tak z toho udělá spustitelnej kód pro tu konkrétní platformu.
ok, tak dekuji moooc vsem... Uz mam myslim jasno... :worship:

Ted se to ,,jenom" naucit...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

o webu neuvazujes?
0118 999 881 999 119 7253
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

cool.user píše:o webu neuvazujes?
jo to taky... nejdriv se chcu naucit html, pak asi kaskadovy styly, behem toho cecko a pak php :twisted: [ :offtopic: ] asi ukoncim skolu [/ :offtopic: ]
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

člověče ty se z toho zblázníš :? ještě do toho linux, to abys ani nechodil spát, to je moc najednou, to se nedá :o
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

zombux píše:člověče ty se z toho zblázníš :? ještě do toho linux, to abys ani nechodil spát, to je moc najednou, to se nedá :o
myslim si ze kdyz me je 15 a neumim nic z toho co se chcu naucit, tak je to dost ubohy... :sad: Takze bych to videl, ze odinstaluju hry (casem mi beztak zestarne kompl, takze se budu moct jenom ucit :wink: )

//Kdyz bych se to vsechno naucil, tak bych nebyl myslim takova lama jako ted :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

technicka, mas vubec nejake predchozi zkusenosti s programovanim? (krom baltika :lol: )
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

cool.user píše:technicka, mas vubec nejake predchozi zkusenosti s programovanim? (krom baltika :lol: )
ne :oops: ... s komplama sem mel zacit tak ve 4ech letech :sad:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zas to tak nehroť, já v 15 měl komp sotva 3/4 roku a uměl jsem tak akorát zapnout DOS a hry :D o počítačích se hodně naučíš už jen tím že je používáš, nemusíš hned programovat
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dewil píše:
cool.user píše:technicka, mas vubec nejake predchozi zkusenosti s programovanim? (krom baltika :lol: )
ne :oops: ... s komplama sem mel zacit tak ve 4ech letech :sad:
tak to na nejaky programovani v cecku a podobne zapomen, nebo se hoodne uc( a to bys musel byt ultra talent :D ), jestli muzu doporucit, zacni pro zacatek s htmlke, poctivym htmlkem pak zkousej javascripty popripade php, da ti to aspon trochu solidni zaklady .ale nepocitej ze to bude behem dnes , samotny htmlko ti zabere nekolik mesicu
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zombux píše:zas to tak nehroť, já v 15 měl komp sotva 3/4 roku a uměl jsem tak akorát zapnout DOS a hry :D o počítačích se hodně naučíš už jen tím že je používáš, nemusíš hned programovat
ale v ty dobe byly comodory 64 a podobne ne? :lol:
jinak do 15 je nejvhodnejsi doba se toto ucit, pak uz to jde ztuha :(
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

cool.user píše:
jinak do 15 je nejvhodnejsi doba se toto ucit, pak uz to jde ztuha :(
Tak to uz sem promeskal :sad:
cool.user píše: tak to na nejaky programovani v cecku a podobne zapomen, nebo se hoodne uc( a to bys musel byt ultra talent :D ), jestli muzu doporucit, zacni pro zacatek s htmlke, poctivym htmlkem pak zkousej javascripty popripade php, da ti to aspon trochu solidni zaklady .ale nepocitej ze to bude behem dnes , samotny htmlko ti zabere nekolik mesicu
Ok, nejdriv se budu ucit html. Ty si sef :)
BTW. Nepocitam s tim, ze bych se to naucil za par dnu :lol: , ale nekdy zacit musim (chci)...
zombux píše:zas to tak nehroť, já v 15 měl komp sotva 3/4 roku a uměl jsem tak akorát zapnout DOS a hry :D o počítačích se hodně naučíš už jen tím že je používáš, nemusíš hned programovat
Dobre.... ale i tak je pozde... na vysku bych chtel na informatiku... Nejdriv se budu ucit html a pak uvidim (pockam, uvidim 8-) )
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

btw: tim nerikam ze to takhle musi byt, sam mam kamosa kterej dostal prvni kompl pred cca 3-4 lety (nejaky tehdy p3 700) , zduraznuju ze predtim nikdy na komp ani nesahl a za pul rok uz delal prvni veci v delphi (jsem na to taky cumel jak lolek :? ). a to mu bylo uz pres 25!!! :o
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

zombux píše:no nic kopírovat nemusíš, standartní zdrojovej kód třeba céčka je vlastně textovej soubor s příponou .c - a tohle když předhodíš jakýmukoliv překladači tak z toho udělá spustitelnej kód pro tu konkrétní platformu.
Ach jak krasne by to bylo, kdyby to tak vzdycky fungovalo...

Jinak MFC nastesti v zadnem pripade pro progrmy s GUI pod windows pouzivat nemusis. Je to jen poloobjektova obalka nad WIN API.

Jeste jednou se primlouvam abys se zacal zajimat o c# nebo javu a c/pascal atd. uplne vynechal.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

miho píše:Jeste jednou se primlouvam abys se zacal zajimat o c# nebo javu a c/pascal atd. uplne vynechal.
Nejak mi pribliz to c#.... nezapomen, ze ja sem nikdy :oops: neprogramoval...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dewil píše:
miho píše:Jeste jednou se primlouvam abys se zacal zajimat o c# nebo javu a c/pascal atd. uplne vynechal.
mno, jak začít... C, pascal atd je procedurální programování, tj máš kód, v něm si zavedeš nějaký proměnný, funkce, a při běhu s tím pracuješ. měníš hodnoty v proměnných, voláš funkce který s proměnnýma pracujou, atd.

C++/C#/Java je objektově orientované programování, to se vysvětluje poněkud hůř :oops: představ si předměty v reálným světě, no a pak je převeď do programu, a máš objekty, prostě tvoříš nějaký věci, který mají svoje vlastnosti, a máš definovaný co s nima můžeš dělat. tyhle objekty se tvoří pomocí tříd, to jsou jakoby šablony ze kterých při běhu programu vznikají jednotlivý objekty. no a třídy se mezi sebou můžou dědit... a radši mlčím nebo tě zmatu ještě víc než jseš :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zombux píše:C++/C#/Java je objektově orientované programování, to se vysvětluje poněkud hůř :oops: představ si předměty v reálným světě, no a pak je převeď do programu, a máš objekty, prostě tvoříš nějaký věci, který mají svoje vlastnosti, a máš definovaný co s nima můžeš dělat. tyhle objekty se tvoří pomocí tříd, to jsou jakoby šablony ze kterých při běhu programu vznikají jednotlivý objekty. no a třídy se mezi sebou můžou dědit... a radši mlčím nebo tě zmatu ještě víc než jseš :oops:
Vidíš, OOP jsem zatím taky nepochopil... Procedurální jazyky jsou mi jasný, ale do principu OOP moc nevidím (a to jsem se snažil :-) )...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cool.user píše:btw: tim nerikam ze to takhle musi byt, sam mam kamosa kterej dostal prvni kompl pred cca 3-4 lety (nejaky tehdy p3 700) , zduraznuju ze predtim nikdy na komp ani nesahl a za pul rok uz delal prvni veci v delphi (jsem na to taky cumel jak lolek :? ). a to mu bylo uz pres 25!!! :o
No tak asi není blbej, ne ? :? :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Dewil píše:
To se dost tezko vysvetluje kdyz neznas zakladni pojmy. Takze to jen tak shrnu
Jazyky jako java a C# jsou oproti C, pascalu, C++, delphi (nepocitaje delphi.net)

- snazsi protoze nektere slozitejsi konstrukce a veci, ktere casto cini potize tam jednoduse nejsou. A to jen s malym dopadem na silu ("vypovidaci schopnost") jazyka. Dale neni treba se starat o uvolnovani pameti coz je dost velke odlehceni prace programatora.

- bohatstvi knihoven hned v zakladu i volne dostupnych ke stazeni. Priklad: napsani programu, ktery stahne z webu soubor v XML, vytahne z neho udaje a ulozi do databaze v c# je otazkou hodiny ikdyz predtim netusis jak se cokoliv z toho dela. v c/c++ by jen nalezeni a nastudovani knihoven, ktere splni pozadavky (free, urcene pro danou platformu/prekladac...) a spravne prilinkovani do projektu zabralo mnohem vice casu.

- pri vyvoji jazyka se o zacatku myslelo na vicevlaknove (multithreadove) aplikace a jejich vyvoj je velmi snadny.

-jsou to jazyky ciste objektove. kazda prirucka z nutnosti zacina od popisu co to ty objekty jsou a jak se dela objektovy navrh coz je dost velka vyhoda. Programatori prechazejicii z neobjektovych jazyku na objektove obcas tvori hrozne zverstva.

- kod napsany v jave a do jiste miry i v c# je, obecne receno, mnohem mene platformove zavisly nez c/c++

- diky tomu, ze program bezi na virtualnim stroji je mnohem snazsi ladeni programu

atd...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Dewil píše:
zombux píše: BTW to co vidíš ve zdrojáku je jen HTML, žádný PHP ;-)
no, jeste toto navic :lol:

2) Tak to vidim na Windows... v linuxu by to na me bylo moc slozity.... a kdyztak se to da jenom zkopirovat do linuxackyho prekladace a ten me to prelozi pro linux ne?
v linuxu je to podle me mnohem jednodussi, staci ti fakt obycejnej editor, treba MCEdit v Midnight Commanderu. Napises program a spustis na nej prekladac a on ti za chvilku vyhodi vysledek tveho snazeni. Nic na tom neni.

Pokud mas problem s GCC, mas ho v distribuci, takze si spust libovolnej balickovaci manager a dej si to nainstalovat. Tim to pro tebe hasne.

Pokud bys chtel windows alternativu, neinstaluj Visual Studio, staci ti bohate DevCpp, kterezto je moc hezky vyvojovy prostredi, nema prehrsle funkci apod.

http://prdownloads.sourceforge.net/dev- ... 1setup.exe

// sorry, nevsim jsem si ze to tema ma uz dve stranky, takze jsem odpovidal na posledni prispevek ze strany 1 :cry:
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“