Podtaktování grafiky ve 2D

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Podtaktování grafiky ve 2D

Příspěvek od TomV »

Má nějaký pozitivní vliv na spotřebu, když grafice nastavím, aby ve 2D běžel GPU na 200 MHz, místo 400 ? Dík.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

sam vis ze jo , ale podle me je jedno jestli PC zere 350W ci 340W :lol:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

K!ll3r píše:sam vis ze jo
Nevěděl jsem, ale myslel jsem si to. Kdybych to věděl, tak se neptám... :-) Pochybuju, že u GF 6800 Ultra půjde o 10W... :wink:
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

no to mas jak u cpu , taky zere min kdyz ho podtaktujes , ale neni to linearni , a fakt tu spotrebu nepoznas :( , ono i 6800u kdyz das ty takty na polovic tak to nezere polovic ale treba 75 procent :(
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

TomV píše:
K!ll3r píše:sam vis ze jo
Nevěděl jsem, ale myslel jsem si to. Kdybych to věděl, tak se neptám... :-) Pochybuju, že u GF 6800 Ultra půjde o 10W... :wink:
podtaktovani rozhodne neni na skodu, 1) grafika bude min zrat 2) bude produkovat i min tepla. no proste nemas tim co zkazit
0118 999 881 999 119 7253
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Podtaktovani je, podle me, zase uplny nesmysl, protoze kdyz dekodujes HDTV pres GPU (pres CPU si pod PR3600+ moc neuzijes obrazu plynuleho, me to sice docela jde i na PR3400+ Bartonku, ale ja mam DFI desku a mushkin 2-2-2-11 ramky...) tak ti 200Mhz nebude stacit a bude se to sekat...
Spis bych v biosu pridal napeti a taktnul 2D jako 3D, at to ma dostatek vykonu :razz: :D
Watercooling rulez a podme 8-) :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

trodas píše:Podtaktovani je, podle me, zase uplny nesmysl, protoze kdyz dekodujes HDTV pres GPU (pres CPU si pod PR3600+ moc neuzijes obrazu plynuleho, me to sice docela jde i na PR3400+ Bartonku, ale ja mam DFI desku a mushkin 2-2-2-11 ramky...) tak ti 200Mhz nebude stacit a bude se to sekat...
Spis bych v biosu pridal napeti a taktnul 2D jako 3D, at to ma dostatek vykonu :razz: :D
Watercooling rulez a podme 8-) :)
Ty jseš humorista, viď ? :roll:

Já se snažím podtaktováním co nejvíc snížit spotřebu, aby zdroj nefuněl jak kráva, a ty mi doporučíš zvednout napětí... :roll: :roll: Taktovat 2D jako 3D (btw, na to přece nepotřebuješ zvyšovat napětí) je zbytečnost. Nehledě na to, že defaultně je to nataktovaný na stejné takty.

Co se dekódování HDTV týče (btw, kde se dá sehnat nějaký HDTV záznam, ještě v tom žádný film neviděl :?), tak za 1) mi to procesor dekóduje taky a za druhé, 6800 má o třídu lepší videoprocessing, než řada FX5, takže bych se nebál, že by GPU při 200 MHz nestíhal. Kdyžtak se mu přidá.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

jj, ja jsem humorista :)
HDTV? Ja uz v tom mam cele filmy! :roll: Sice 9-12G na film v nizsim rozlisku, ale jde to. Normalne je to 1900x1080i mpeg2 az 45MBi/sec :wink:
Stahni si z newsu co chces pro HDTV... Zadny problem.

http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=6&t=121 :wink:

S tvym procikem to stejne nedekodujes, tak si nefandi. AMD tadyhle rules. Kdyz jsem s Mplayer coautorem (dela to vic lidi) porovnaval tak z nej vypadlo (ma P4 na 3200) co ze to mam za monster pocal :lol:

200Mhz nemuze stacit, to je jasne. To ani nahodou. Tak od 400 nahoru mozna... :oops: Tady ti vic 3D rendrovacich pipek nepomuze, pokud vubec mas vezri 6800 GPU s funkcnim decodingem - vis, ze jeste ty pred 2 mesici prodavane ho maj nefunkcni? :(

A hmmm, ticha se ti zachtelo? Tak to chapu. WC to resi :wink: :) Pak muzes pridavat a ne ubirat... :lol: :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

trodas píše:jj, ja jsem humorista :)
HDTV? Ja uz v tom mam cele filmy! :roll: Sice 9-12G na film v nizsim rozlisku, ale jde to. Normalne je to 1900x1080i mpeg2 az 45MBi/sec :wink:
Stahni si z newsu co chces pro HDTV... Zadny problem.

http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=6&t=121 :wink:
Je fakt, že televizi, co snese HDTV mám, ale že bych to nutně musel mít... :-) 1900x1080i --> já myslel, že HDTV používá progressive scan a ne prokládání... :?
trodas píše:Kdyz jsem s Mplayer coautorem (dela to vic lidi)
Jsem linuxák, vím, jak to chodí... :-)
trodas píše:200Mhz nemuze stacit, to je jasne. To ani nahodou. Tak od 400 nahoru mozna... :oops: Tady ti vic 3D rendrovacich pipek nepomuze, pokud vubec mas vezri 6800 GPU s funkcnim decodingem - vis, ze jeste ty pred 2 mesici prodavane ho maj nefunkcni? :(
Zkoušels to, nebo ne ? :-) Že jsou tu renderovací pipeliny k ničemu je snad jasný... :roll: Jinak, jakej nefunkční decoding myslíš ? Hardwarový MPEG2 ?
trodas píše:A hmmm, ticha se ti zachtelo? Tak to chapu. WC to resi :wink: :) Pak muzes pridavat a ne ubirat... :lol: :wink:
Prdlajs řeší, na vodu ti kašlu... :-) Kdybych jí chtěl, tak si jí udělám, lama nejsem. :roll:

//Edit : Že je Barton 3400+ (200x12) rychlejší, než Northwood 3525 MHz HT (235x15) s paměťovou propustností přes 5.2 GB/s, tomu prostě nevěřím. To bych musel vidět...
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

TomV - mno, HDTV je normal TV interlace, 1900x1080i a nazdar. Rychlost - podle mplayer lidicek ano. Na encodovani je zas treba znacne pomalejsi - si nevyberes. Ja preferuji decoding :wink:

...a ty nevis o tom, ze vsechny prvni 6800 jadra maj nefunkcni podporu decodingu?!?! :shock:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“