Problem z ext. IDE radicem Kouwell KW-501B

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
teea
Nováček
Nováček

Problem z ext. IDE radicem Kouwell KW-501B

Příspěvek od teea »

Ahoj. Vrazil jsem si do PC novou desku Soltek SL-75FRN3-L. Zatim vse v pohode az na to ze se mi po POST testech nehlasi externi ide radic KOUWELL KW-571B. Ve woknech (XP) jede v pohode ale pri startu vubec nedetekuje disky a nejde se do nej ani dostat (jako by tam vubec nebyl). Takze nejde nastavit jak RAID tak z nej bootovat. Nesetkal se nekdo z podobnym problemem? V jinych deskach radic funguje normalne :( Nepomohla ani zmena PCI slotu
DIky za nazory.
M.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Zkoušels tohle : http://www.verbatim.com.au/products.cfm ... verID=1074 ? Je to nějaká BIOS a GUI utilita, těžko říc, co přesně to dělá...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
teea
Nováček
Nováček

Příspěvek od teea »

Diky
presne k tomuhle jsem se zrovna dopidil. Vyzkousim a dam vedet jak jsem dopadl. Ale az doma do prace jsemsi to PC nejak rano neztih vzit :(

M.
teea
Nováček
Nováček

Příspěvek od teea »

Tak jsem to vyflaskoval A doma teda uvidim. Ta GUI utilita funguje ve windows na monitoring raidu atd.
Uz s tim radicem mam nejakou zkusenost ale dostalo mne to chovani na tom Solteku. Je pravda ze jsem to zatim provozoval jen na Intelu.

M.
teea
Nováček
Nováček

Příspěvek od teea »

Tak po updatu biosu na radici je vse vyreseno a radak se chova uplne korektne i na Solteku.

Jen si dovolim poznamku tykajici se IDE radice z nVidiackeho chipsetu nForce2. Pote co jsem dal primarni disk na externi radak tak mi system nabiha 2x rychleji nez na onboard radici.
Nevim co si o tom myslet.

M.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

teea píše:Tak po updatu biosu na radici je vse vyreseno a radak se chova uplne korektne i na Solteku.
No vidíš... A ani jsi to nemusel vyhazovat z okna, jak ti radil Porkristl... :roll:
teea píše: Jen si dovolim poznamku tykajici se IDE radice z nVidiackeho chipsetu nForce2. Pote co jsem dal primarni disk na externi radak tak mi system nabiha 2x rychleji nez na onboard radici.
Nevim co si o tom myslet.
Máš nainstalované ovladače k čipsetu ? Hlavně nVidiáckej IDE ovladač ? Jestli jo, tak ho odinstaluj a nech tam originál Windowsí (ale jenom IDE). Ten nVidiáckej je děsně zprasenej. A zkontroluj, jestli ti jede na tom nVidiáckým řadiči DMA...
teea
Nováček
Nováček

Příspěvek od teea »

Koukam ze sledujes i modelarske weby :)
Jo jo Milan vzdy zacne tou nejkatastrofictejsi variantou :)

Dik za info. DMA zapnute je ale ty drivery jsou asi vazne zprasene. Vzkousim je vypnout a dam vedet. Jeden disk a CD+DVD mi na onboardu jeste zustaly

M.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

teea píše:Koukam ze sledujes i modelarske weby :)
Jo jo Milan vzdy zacne tou nejkatastrofictejsi variantou :)
Na mojehobby.cz jsem stálý přispěvatel už skoro dva roky... :-) tom.v, ikdyž teď se tam ukazuju celkem zřídka... :-(
teea píše: Dik za info. DMA zapnute je ale ty drivery jsou asi vazne zprasene. Vzkousim je vypnout a dam vedet. Jeden disk a CD+DVD mi na onboardu jeste zustaly
Není zač. :-) XPčka mají možnost vrácení driveru na původní, tak si najdi v Device Manageru ten řadič a akorát mu odklepni, aby vrátil změny ovladače... Mělo by to jet líp...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“